Banje

Banje i ljekoviti izvori širom Srpske privlače turiste u doba korone

TESLIĆ, BIJELJINA, PRNJAVOR - Kvalitet termalnih, mineralnih i termomineralnih izvora koji se nalaze u Republici Srpskoj prepoznati su stotinama, pa čak i hiljadama godina unazad. Ova voda liječila je rimske legije i osmanlijske osvajače, a austrougarske vlasti su je flaširale.

Poziv građanima da vaučere iskoriste u banjama u RS

​Bogata ponuda u domaćim banjama Republike Srpske pruža mogućnosti građanima da kvalitetno provedu svoj godišnji odmor pa je Grupacija banja RS danas pozvala građane da svoje turističke vaučere, koje dodjeljuje Vlada RS, iskoriste u nekoj od njih.

Italijani i Turci okupirali banje i planine u Srpskoj

BANJALUKA - Prirodne ljepote Republike Srpske iz godine u godinu privlače sve više stranih turista među kojima je u prvom kvartalu ove godine, osim gostiju iz regiona, najviše bilo Italijana i Turaka koji su okupirali domaće banje, planine, eko i etno centre.

Ove godine u banje će biti upućeno 600 članova boračkih porodica

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske danas je dala saglasnost na Plan utroška sredstava za realizaciju Projekta banjske rehabilitacije ratnih vojnih invalida i članova porodica poginulih boraca odbrambreno-otadžbinskog rata za ovu godinu kojim se predviđa upućivanje 600 lica iz ovih kategorija u banjsko-klimatske zdravstvene ustanove.

"Dani 'Banje Vrućice'" : Zajedničkim snagama unaprijediti banjsko liječenje

TESLIĆ - Zdravstveno-turistički centar "Banja Vrućica" tokom vikenda organizovao je tradicionalne 15. "Dane 'Banje Vrućice'", na kojima je prisustvovalo više od 200 ljekara specijalista i eminentnih profesora iz RS, FBiH i Srbije, te poslovnih saradnika iz raznih društvenih oblasti.

Bogdanić: Banje u Srpskoj dobar proizvod za plasman na tržište

TESLIĆ - Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je danas da banjama u Srpskoj treba dati institucionalnu podršku resornih ministarstava, jer su dobar proizvod koji se lako može plasirati na tržište.

Banje iz RS predstavljene švedskim penzionerima

STOKHOLM - Grupacija banja Republike Srpske predstavila je bogatu ponudu banja iz RS na Sajmu penzionera u Stokholmu.

Niže cijene adut banja u RS

BANJALUKA - Banjski turizam u RS zbog povoljnih cijena dosta je konkurentniji u odnosu na slične turističke kapacitete u okruženju.

Predsjednik Srbije poručio građanima Banja da se drže

KOSOVSKA MITROVICA - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je u telefonskom obraćanju građanjima sela Banje da se drže i da će im država Srbija pomoći koliko može.

Kosovska policija vratila Vučića, građanima Banjana se obratio telefonom

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se putem telefona obratiti građanima Banjana jer mu nije dozvoljen prolazak do sela.

Najčitanije