Banka

Siniša Adžić novi predsjednik Uprave Nove banke

BANJALUKA - Nadzorni odbor Nove banke a.d. Banjaluka donio je odluku kojom je za predsjednika Uprave banke imenovan Siniša Adžić, diplomirani ekonomista iz Banjaluke.

Dojče banka ostvarila lani neto profit prvi put od 2014.

Dojče banka se 2020. godine vratila na staze profita prvi put od 2014, zahvaljujući snažnoj dobiti njenog odjeljenja za investiciono bankarstvo, saopštio je danas taj njemački zajmodavac.

Obavještenje Banke Srpske deponentima o roku za podnošenje zahtjeva

Obavještavaju se deponenti Banke Srpske a.d. Banjaluka - u stečaju da je Agencija za osiguranje depozita Bosne i Hercegovine, nakon što je Agencija za bankarstvo Republike Srpske oduzela dozvolu za rad Banci 11.5.2016. godine, izvršila isplatu osiguranih depozita za najveći dio deponenata čiji su depoziti bili osigurani.

CB BiH ne odustaje od "otimanja" registra računa fizičkih lica

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je priča o registru računa fizičkih lica kod Centralne banke (CB) BiH počela tek nedavno i to Pismom namjere prema MMF-u, ova finansijska institucija još od 2016. godine radi na tom projektu, stvarajući tehničke preduslove da uspostavi taj registar, a prema nezvaničnim informacijama nije isključeno ni preglasavanje predstavnika Republike Srpske u CB BiH.

Prikupljeno više od milion KM za prvu banku humanog mlijeka u RS

BANJALUKA - Dosad je u sklopu ovogodišnje humanitarne akcije "S ljubavlju hrabrim srcima" sakupljeno više od milion KM putem donacija, dok su zaprimljena 74.453 poziva na humanitarni broj, a sve u cilju otvaranja prve banke humanog mlijeka u RS.

Predsjednica RS poziva sve da pomognu osnivanje banke humanog mlijeka

BANJALUKA - Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović na svom Instagram profilu objavila je fotografiju s maskom na kojoj je humanitarni broj 1411 za pokretanje prve banke humanog mlijeka u RS.

CB BiH jedina u Evropi nijema na krizu

SARAJEVO, BANJALUKA - Centralna banka Bosne i Hercegovine (CB BiH) jedina je u regionu i Evropi koja nije reagovala tokom pandemije virusa korona kako bi podstakla ekonomiju da se izbori s problemima.

Tanić: Zajedno skupiti milion KM za Banku humanog mlijeka

BANJALUKA - Predsjednik Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj "Mrvice" Mileva Mirović Tanić rekla je da se nada da će svi zajedno u Srpskoj uspjeti da skupe potrebna sredstva oko milion KM za prvu banku humanog mlijeka koja bi onda postala jedna od 250 takvih ustanova u Evropi.

Okončana javna ponuda, "MG Mind" vlasnik 86,8% akcija u Novoj banci

Kompanija "MG Mind" iz Mrkonjić Grada, nakon završene javne ponude za preuzimanje, postala je vlasnik 86,8 odsto akcija u banjalučkoj Novoj banci.

Poslovnica IRB-a početkom naredne godine u Trebinju

TREBINJE- Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić i direktor Investiciono- razvojne banke (IRB) RS Dražen Vrhovac dogovorili su da se početkom naredne godine u Trebinju otvori poslovnica ove banke, a zajedno sa njom će na ovom području djelovati i Garantni fond kao institucija koja prati IRB

Najčitanije