Banke

Odgovori na najčešća pitanja vezana za moratorij na otplatu kredita

​Udruženje banaka BiH poslalo je saopštenju u kojem su dali odgovore na najčešća pitanja klijenata vezana za moratorij na otplatu kredita.

FBiH zaduženjem od 28,3 miliona evra jača bankarski sektor

SARAJEVO - Dom naroda Parlamenta Federacije BiH (FBiH) dao je saglasnost predsjedavajućem ovog doma Tomislavu Martinoviću da potpiše odluku kojom se Federaciji BiH odobrava dio zaduženja za projekat jačanja bankarskog sektora u iznosu od 28.300.000 evra.

Objavljen registar naknada koje banke naplaćuju klijentima

Agencija za bankarstvo Republike Srpske objavila je registar naknada koje banke u Srpskoj naplaćuju klijentima.

Građani BiH u bankama drže 12,8 milijardi KM

SARAJEVO, BANJALUKA - I pored niskih kamata na štednju, ukupni depoziti u Bosni i Hercegovini u avgustu ove godine iznosili su 23,18 milijardi KM, što je za devet odsto više nego u istom mjesecu prošle godine i 6,5 odsto više u odnosu na decembar 2018. godine.

"Banke da prestanu s naplatom kamata malim štedišama"

BERLIN - Njemački ministar finansija Olaf Šolc (SPD) podstakao je raspravu o tome da li je moguće da vlada zaštiti male štediše od kaznenih kamata za depozite - ležarina.

10 najvećih banaka u svijetu u 2019. godini

Svake godine, portak The Banker sastavlja listu najvećih banaka u svijetu, a opet su kineske banke dominirale na vrhu liste.

Konzorcijum tri banke dostavio ponudu za rekonstruisanje duga grada Banjaluka

BANJALUKA - Konzorcijum Komercijalne, NLB i Unikredit banke dostavio je ponudu od 2,85 odsto kamatne stope na javnom pozivu za restrukturisanje duga grada Banjaluka od 60 miliona KM, saopšteno je iz Gradske uprave.

Novi minimum za dionice Deutche Banke

Investitori su pokazali povećanu bojazan za održivost Deutsche banke, oborivši cijenu njenih akcija dva odsto, na 6,069 evra, što je rekordno niska vrijednost.

Uplatila na račun jedan evro, banka joj uzela proviziju od 10,8 evra

ZAGREB - Banke u Hrvatskoj klijentima naplaćuju više od 200 različitih naknada i provizija, pri čemu često nije jasno za koje usluge, piše portal Novac.

Radnice banke ukrale 1.850.000 KM?

Iz jedne banke u Metkoviću nestalo je oko 7 miliona kuna (oko 1.850.000 KM), dio u novcu dio u zlatu.

Najčitanije