Bankomat

Eksplozija na bankomatu u Mostaru

MOSTAR - U Mostaru je rano jutros odjeknula snažna eksplozija pored bankomata u kojoj nije bilo povrijeđenih, a pričinjena je znatna materijalna šteta, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Ukrajinci u pritvoru, FUP preuzima istragu o pljački bankomata

BIHAĆ - Ukrajinci Aleksandar Ivanovič Zajcev (57) i Dmitro Juriovič Bojko (37), koji su u nedjelju uhapšeni nakon što su zatečeni sa 99.960 maraka koje su ukrali s bankomata jedne banke u Bihaću, pritvoreni su prema rješenju Kantonalnog suda u Bihaću, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Kako su hakeri ojadili bankomate u BiH za 2,5 miliona KM?

SARAJEVO - Prethodni vikend, tačnije od petka do nedjelje na području BiH izvršena je jedna od najvećih pljački bankomata. Policija u Bihaću je naime uhapsila dvojicu ukrajinskih državljana kod kojih je pronađeno oko 100.000 KM.

Osumnjičeni da su iz bankomata ukrali 100.000 KM

BIHAĆ - Dva ukrajinska državljanina, koja su osumnjičena da su juče ukrala 100.000 KM, iz jedne banke u Bihaću, u toku dana biće predana Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Manja upotreba keša tjera banke da uvode zajedničke bankomate

​Četiri velike belgijske banke udružuju snage kako bi uspostavile mrežu bankarski neutralnih bankomata s ciljem prilagođavanja promjenama ponašanja klijenata prema upotrebi gotovine.

Banke primorane da isključuju bankomate noću

Holandske banke preko noći gase bankomate u borbi protiv napada kriminalnih bandi koje koriste sve teže eksplozivne naprave za upad u blagajne.

Raznijeli pa odnijeli bankomat

MODRIČA - Policija iz Modriče traga za nepoznatim razbojnikom ili više njih koji su juče oko četiri časa iza ponoći uz pomoć plinske detonacije raznijeli iz ležišta i odnijeli bankomat UniCredit banke, saznaju "Nezavisne".

Policija spriječila pljačku bankomata, razbojnici pobjegli

GORNJI VAKUF/USKOPLJE - Policija Gornjeg Vakufa/Uskoplja spriječila je pljačku bankomata u ulici Kralja Tomislava u ovoj opštini, ali su tri maskirana razbojnika pobjegla.

Poginuo usred pljačke: Umjesto bankomata, raznio sebe

Nespretni lopov (37) iz Rusije raznio se u utorak kada je pokušao da opljačka bankomat u gradu Čeropovec.

Sa tuđeg bankovnog računa podigli 16.800 KM

ZVORNIK - Protiv lica čiji su inicijali A.J. i F.H. podnesen je izvještaj Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo zbog sumnje da su sa tuđeg bankovnog računa podigla 16.800 KM, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Najčitanije