Banovići

Snimljen udes u Banovićima: Izbjegao pješake i udario u banderu

BANOVIĆI - Na društvenim mrežama objavljen je nevjerovatan snimak saobraćajne nezgode koja se u nedjelju, 15 minuta do ponoći dogodila u mjestu Banovići Selo, opština Banovići.

Završen protest: Pet radnika iz Banovića dobili tražena prava

BANOVIĆI - Za pet bivših radnika Borca iz Banovića, koji su se okupili danas ispred Vlade FBiH, tražeći svoja radnička prava, biće uplaćen ostatak doprinosa za zdravstveno osiguranje posebnom odlukom Vlade FBiH, potvrdio je ovo federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić nakon sastanka sa radnicima koji su stigli u Sarajevo.

Sudar kod Banovića, povrijeđene dvije osobe

TUZLA - Dvije osobe, od kojih jedna teže, povrijeđene su u saobraćajnoj nezgodi na lokalnom putu Banovići-Zavidovići u mjestu Željova kod Banovića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

U sudaru u Banovićima povrijeđene tri osobe

TUZLA - Tri osobe povrijeđene su jutros u sudaru kombija i automobila u Banovićima, rečeno je Srni u Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Dvogodišnjeg dječaka pregazio traktor

BANOVIĆI - Dvogodišnji dječak smrtno je stradao u nesreći koja se jutros dogodila u mjestu Pribitkovići kod Banovića, potvrđeno je za Klix.ba iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona (MUPTK).

Rudari RMU Banovići prekinuli štrajk, nastavljaju pregovore s Upravom

BANOVIĆI - Rudari Rudnika mrkog uglja Banovići, koji su posljednja tri dana štrajkovali nezadovoljni smanjenjem plata, prekinuli su večeras štrajk.

Rudari ne odustaju od zahtjeva, rudnik za dan izgubio 350.000 KM

BANOVIĆI - Više od 100 rudara Rudnika mrkog uglja Banovići i danas je protestovalo ispred Direkcije rudnika i do 13 časova držalo u blokadi željezničku prugu koja služi za prevoz uglja, ali su ih na kraju specijalci otjerali.

Rudari i dalje protestuju pred upravom Rudnika "Banovići"

SARAJEVO - Rudari jame Omazići Rudnika mrkog uglja "Banovići" i dalje protestuju pred Upravom nezadovoljni zbog smanjenih plata za mart.

Rudari prekinuli štrajk u "Banovićima"

BANOVIĆI - Grupa rudara Rudnika mrkog uglja "Banovići" prekinula je štrajk nakon razgovora sa predsjednikom Sindikata rudara Mirsadom Kukićem, javili su federalni mediji.

Bez većih plata rudari Rudnika Banovići neće u jame

BANOVIĆI - Oko stotinu rudara jame Omazići Rudnika mrkog uglja Banovići jutros je stupilo u štrajk zbog smanjenja plata i loših uslova rada.

Najčitanije