Banski dvor

Izložba akademskih slikara Kusmuka, Kovačevića i Lalića u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Zverje i paperje" akademskih slikara Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića biće otvorena u srijedu sa početkom u 19 časova, u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a u organizaciji ove ustanove i Galerije "Sanjaj" iz Beograda.

"Kad bi se život zaustavio pri prvom susretu" u Banskom dvoru

Međunarodna izložba "Kad bi se život zaustavio pri prvom susretu" radova kineskog slikarstva i kaligrafije, kakva do sada nije viđena na našim prostorima, biće otvorena, 13. maja 2022. godine, u 19 časova u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Izložba "Zverje i paperje" 18. maja u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Zverje i paperje" akademskih slikara Marka Kusmuka, Damjana Kovačevića i Vladimira Lalića biće otvorena u srijedu, 18. maja, sa početkom u 19 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a u organizaciji ove ustanove i Galerije "Sanjaj" iz Beograda.

Sanela Babić za "Nezavisne": Sve umjetničke grane su "pastorčad" Banjaluke

Peto izdanje Festivala književnosti "Imperativ" u organizaciji istoimenog udruženja za promociju i popularizaciju književnosti trajaće od 27. do 31. maja u Kulturnom centru Banski dvor i okupiće mnoštvo mladih i afirmisanih književnih imena iz regiona.

Jovana Raljić i Klemens Cajlinger u Banskom dvoru

BANJALUKA - Jovana Raljić (violina) i Klemens Cajlinger (klavir) održaće koncert u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u četvrtak, 28. aprila, s početkom u 20 časova.

Izložba "Broke $ Famous" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Broke $ Famous" akademske slikarke Ane Banjac aka Džeki Ford trebalo bi da bude otvorena večeras u 19 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora.

Laura Levai Aksin i Zoran Krajišnik nastupaju u Banskom dvoru

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci u subotu sa početkom u 20 časova biće održan koncert muzičkih umjetnika Laure Levai Aksin (flauta) i Zorana Krajišnika (gitara).

Koncert kamernog trija Piacevole u Banskom dvoru

U Kulturnom centru Banski dvor u srijedu, 6. aprila sa početkom u 20 časova, biće održan koncert kamernog trija Piacevole.

Grafike i skulpture Željke Stupar u Banskom dvoru

BANJALUKA - Izložba "Supremativnost liričnih fragmenata", akademske grafičarke i slikarke Željke Stupar, biće otvorena u Malom izložbenom salonu Banskog dvora u ponedjeljak, sa početkom u 19 časova.

Srđan Valjarević: Tamo gde živim nema problema, jer nema rešenja

BANJALUKA - Knjiga priča "Fric i Dobrila" beogradskog književnika Srđana Valjarevića predstavljena je u ponedjeljak uveče u punoj Vijećnici Kulturnog centra Banski dvor, a u organizaciji ove ustanove i Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Koncert internacionalnog džez kvarteta 26. marta u Banjaluci

BANJALUKA - Koncert internacionalnog džez kvarteta koji čine Gerald Preinfalk - saksofon (Austrija), Mike Gotthard - gitara (Mađarska), Per Bass Viking Mathisen - električni bas i kontrabas (Norveška), i Kornel Mogyoro - perkusije (Mađarska), biće održan 26. marta, sa početkom u 20 časova, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Orkestar "Ban Svetislav Tisa Milosavljević" 22. marta u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 22. marta, sa početkom u 20 časova, održaće se koncert Kamernog gudačkog orkestara "Ban Svetislav Tisa Milosavljević", a orkestru će se na ovom koncertu pridružiti gostujući koncert-majstor Jelena Dimitrijević, ispred Beogradske filharmonije.

Finale međunarodnog festivala "Balkan Fest" u Banskom dvoru

Finalno veče festivala pop muzike "Balkan Fest" na kojem će se okupiti mladi pjevački talenti iz Slovenije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine održaće se u subotu veče, 12. marta, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci.

Izložba "Art&Facts" u Kamenoj kući tvrđave Kastel od 18. marta

BANJALUKA - Izložba "Art&Facts", koja je autorski projekat Udruženja za unapređenje i razvoj vizuelne i likovne umetnosti "Art-Zum" iz Beograda pod nazivom "'80 i '90 danas", biće otvorena u Kamenoj kući tvrđave Kastel 18. marta u 19 časova, u organizaciji Kulturnog centra Banski dvor.

Muzički omaž Astoru Pjacoli 9. marta u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert renomiranog "Novosadskog tango kvinteta" biće održan u srijedu, 9. marta, s početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor. Banjalučkoj publici će se predstaviti vrsni novosadski muzičari sa velikim nacionalnim i internacionalnim iskustvom u klasičnoj, džez i pop muzici: Vladimir Ćuković na violini, Vladimir Jakovljević na gitari, Fedor Ruškuc na kontrabasu, David Klem na klaviru i Dragana Kuzmanović na harmonici.

Najčitanije