Banski dvor

Otvorena izložba "Varirane repeticije" Alekse Vidakovića

BANJALUKA - Izložba "Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića otvorena je u srijedu uveče u Kamenoj kući tvrđave Kastel i sadrži 36 slika koje predstavljaju presjek trogodišnjeg rada ovog umjetnika.

"Varirane repeticije" slikara Alekse Vidakovića od srijede na Kastelu

BANJALUKA - Izložba "Varirane repeticije" akademskog slikara Alekse Vidakovića biće otvorena u srijedu s početkom u 19 časova, u Kamenoj kući tvrđave Kastel. Organizator izložbe je Kulturni centar Banski dvor, a tekst za nju napisala je Marina Vojvodić, profesorica Akademije umjetnosti u Novom Sadu, u čijoj je klasi Vidaković završio master studije.

Koncertom "Renesansa" spuštena zavjesa na "Jesenju sonatu"

Кoncertom čuvenog beogradskog ansambla "Renesans", jednog od najpoznatijih svjetskih sastava za ranu i tradicionalnu muziku u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora u nedjelju uveče spuštena je zavjesa na 3. Internacionalni muzičкi festival "Jesenja sonata".

Кoncertom "Кamerate akademike" počela Jesenja sonata u Banskom dvoru

Кoncertom renomiranog kamernog orkestra "Кamerata akademika" iz Novog Sada u srijedu uveče u Кoncertnoj dvorani Banskog dvora pokrenuta je muzička magija, otvoren je 3. Internacionalni muzičкi festival Jesenja sonata.

Poetsko veče u Banskom dvoru: Aplauzi za stihove mladih pjesnikinja

BANJALUKA - U okviru programa "Poeziju će svi čitati" u utorak veče u Banskom dvoru su se predstavile pjesnikinje Maša Živković iz Beograda i Vladana Perlić iz Banjaluke.

Smiljanićeva i Blagojević oduševili sonatama u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert violinistkinje Milane Smiljanić i pijaniste Dinka Blagojevića održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci, a publika koja je prisustvovala koncertu mogla je uživati u najpoznatijim sonatama za violinu i klavir - kompozicijama Johana Sebastijana Baha, Volfganga Amadeusa Mocarta i drugih kompozitora.

Filmska muzika odjekivala Banskim dvorom

BANJALUKA - U Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan je nastup dua viola pod nazivom "Veče filmske muzike", gdje su nastupili bračni par Milica i Đorđe Milovanović, koji stoje iza imena "Duola".

Kabare o Edit Pjaf u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u četvrtak uveče izvedena je kabaretska predstava "Edit Pjaf", autorski projekat Đurđe Vukašinović.

Milan Dimić izveo monodramu "Ima neka tajna veza"

​BANJALUKA - Glumac Milan Dimić izveo je monodramu "Ima neka tajna veza", koja je njegov autorski projekt i koju je posvetio pjesniku Dušku Trifunoviću, u Velikoj koncertnoj sali Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci, u utorak uveče.

"Gentlemen kamerni duo" u Banskom dvoru

Koncert "Gentlemen kamerni duo", koji će izvesti Boris Dukić, klarinet i saksofon, i Zlatan Mirić, klavir, biće održan sutra s početkom u 21 čas u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor.

Najčitanije