Banski dvor

U Banjaluci otvorena izložba "Srpska pravoslavna crkva i ruska emigracija"

BANJALUKA - Izložba arhivskih dokumenata "Srpska pravoslavna crkva i ruska emigracija 1920-1940", u čast ruske carske porodice Romanov, otvorena je večeras u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Izložba posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci otvorena je izložba "Da se ne zaboravi", koja je posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa.

Počinje detaljna obnova Banskog dvora

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je tender za sanaciju i restauraciju fasade i dekorativnog osvjetljenja na objektu Banskog dvora, u okviru projekta vrijednog oko dva miliona KM.

Vesna Pisarović i Džez trio u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert pod nazivom "Naša velika eks-ju pjesmarica" biće održan 1. jula s početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor u izvođenju Vesne Pisarović i Džez tria, koji čine Zeno de Rosi, Đorđo Pakori i Romano Todesko. Pisarovićeva je nekad bila pop pjevačica, sve dok se nije susrela s muzikom Pitera Brokmana, koja ju je usmjerila na odvažne puteve svijetom džeza.

Gabi Novak i Matija Dedić oduševili muzičkom igrom majke i sina

Jedan od najboljih ženskih vokala sa prostora bivše Jugoslavije Gabi Novak i njen sin, džez pijanista Matija Dedić ponudili su u ponedjeljak veče u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci nevjerovatnu muzičku igru majke i sina isprepletenu raznovrsnim emocijama i afinitetima za muziku različitih žanrova.

Miris knjige vlada Banskim dvorom

BANJALUKA - Čitanje lektire u podne sa književnikom Ismetom Bekrićem, panel diskusija na temu "Položaj pisaca u regionu", pjesničko veče Ivane Bodrožić i Berislava Blagojevića, promocije romana pisaca iz Crne Gore, Stefana Boškovića i Ognjena Spahića i druženje sa Blogdanom obilježili su četvrti dan Festivala književnosti "Imperativ".

Nakon "Art dvorišta", otvorena i "Art terasa"

BANJALUKA - Nakon prošlogodišnjeg otvaranja "Art dvorišta", u utorak naveče u okviru Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci otvorena je i "Art terasa", nova kamerna scena ove ustanove.

Orkestar i hor evropske komande OS SAD: Vaša muzika je fantastična

BANJALUKA - Nakon koncerta u Sarajevu, u utorak veče je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora održan nastup Orkestra i hora evropske komande Oružanih snaga SAD, koji je nastupio zajedno s orkestrom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Smajlovićeva u Banskom dvoru

BANJALUKA - Solistički koncert Albine Smajlović, sopran, uz klavirsku saradnju Dunje Janković, biće održan večeras s početkom u 20 časova u Koncertnoj dvorani Kulturnog centra Banski dvor u Banjaluci. Gosti na koncertu će biti Ivana Milinčić, sopran, i Borjana Mikavica, mecosopran.

Dodjela "Pelagićevog runolista" u Banskom dvoru

BANJALUKA - Književni portret Nenada Grujičića, veče prilikom koje će ovom književniku biti uručena nagrada "Pelagićev runolist" za cjelokupno djelo, biće održan u Vijećnici kulturnog centra Banski dvor sutra s početkom u 19 časova.

Najčitanije