Banski dvor

Saša Karalić: Javne ličnosti u političkom životu imaju remetilačku funkciju

Kada se u jednom čovjeku spoje likovni umjetnik i pisac, onda predstavljanje njegovog rada nikako ne može ići u jednom smjeru. Takav umjetnik je i Saša Karalić, čija će izložba "Kvadrat" biti otvorena sutra u 20 časova u Malom izložbenom salonu Banskog dvora, a pola sata kasnije u istoj instituciji biće predstavljena njegova knjiga "Tri znaka kruga".

Predstavljena knjiga Mihaele Šumić: Nasilje je skriveno u svakom od nas

BANJALUKA - Zbirka priča "Herbarij svete smrti" banjalučke književnice Mihaele Šumić predstavljena je u srijedu uveče u Vijećnici Banskog dvora. Ova promocija ujedno je označila i novu sezonu događaja Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti "Imperativ".

Jovana Kešanski u Banskom dvoru: U zbirku sažela 109 momenata, emocija, kriza

BANJALUKA - Onog momenta kada me neke misli okupiraju, sjedam i pišem. Ako sam pala, pišem o tome, ako sam srećna, pisaću o tome, ako sam očajna, pišem o tome, kazala je Jovana Kešanski, čija je zbirka priča "109 pletenica" promovisana u ponedjeljak veče u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Кabaretska predstava "Edit Pjaf" ponovo na sceni Banskog dvora

U Кoncertnoj dvorani Banskog dvora u ponedjeljak 24. maja u 20.00 časova biće izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf", autorski projekat Đurđe Vukašinović.

Izložba "BoljeTi" u Banjaluci: Grafike nabijene ritmom i osjećanjima

BANJALUKA - U Malom izložbenom salonu Banskog dvora otvorena je izložba grafika "BoljeTi" autorke Dajane Nedić, dobitnice nagrade Plaketa Banskog dvora za najboljeg studenta Smjera za grafiku Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci.

U Banjaluci održan koncert: Džez standardi autentičnog Olega Kirijeva

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u utorak naveče održan je koncert džez kvarteta svjetski poznatog ruskog saksofoniste Olega Kirijeva. Publici su se, pored Kirijeva, predstavili i poznati džez muzičari, bubnjar Uroš Stamenković, kontrabasista Branko Marković i pijanista Milovan Paunović.

Dugalić i Pingović izveli muzičko-poetski kabare u Banjaluci

Beogradski glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović izveli su večeras u Banjaluci muzičko-poetski kabare "Da, to su bili dani".

Izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf"

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora u Banjaluci večeras je izvedena kabaretska predstava "Edit Pjaf", autorski rad glumice Đurđe Vukašinović.

"Palladio String Quartet" - omaž pop-roku na klasičnim instrumentima

BANJALUKA - Kompozicije Stinga, "Nirvane", "Led Zeppelina" i "Guns n' Rosesa" našle su se na repertoaru banjalučkog sastava "Palladio String Quartet", čiji je koncert održan u četvrtak naveče u Kulturnom centru Banski dvor.

"Palladio string quartet" večeras u Banskom dvoru

BANJALUKA – "Palladio string quartet" nastupiće večeras u koncertnoj dvorani Banskog dvora, a pozivnice za ovaj koncert, koji će početi u 20 časova, podijeljene su u rekordnom roku, što je dokaz da publika nestrpljivo čeka kulturne sadržaje, koji su potrebniji više nego ikad.

Najčitanije