Banski dvor

Opera od nacionalnog značaja i u Banjaluci

BANJALUKA - Koncertna premijera nove nacionalne opere "Sedra" kompozitora Miroljuba Aranđelovića Rasinskog u Banjaluci, u organizaciji Udruženja - hor "Kraljica Marija" u saradnji sa Kulturnim centrom Banski dvor, biće održana u Koncertnoj sali ove ustanove u subotu, s početkom u 20 časova.

Izložba djela Vladislava Šćepanovića od sutra u Banskom dvoru

BANJALUKA - Vladislav Šćepanović, istaknuti likovni umjetnik i jedan od tri predstavnika Srbije na prošlogodišnjem Bijenalu vizuelne umjetnosti u Veneciji, banjalučkoj publici predstaviće se izložbom "Broadcast Yourself", koja će biti otvorena u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora sutra u 19 časova.

Ozvaničen početak druge faze rekonstrukcije Banskog dvora

BANJALUKA - Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ozvaničili su danas početak druge faze rekonstrukcije Kulturnog centra Banski dvor.

Druga faza sanacije Banskog dvora počinje sutra

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da druga faza rekonstrukcije Kulturnog centra Banski dvor treba da počne sutra, te da je rok za završetak ovih radova šest mjeseci.

Mališani pjesmom i igrom ukazali na svoja prava

BANJALUKA - Igrom, pjesmom i druženjem, mališani su ukazali na svoja prava na manifestaciji "Djeca su ukras svijeta", koja je večeras održana u Banskom dvoru povodom obilježavanja "Nedjelje djeteta".

Rita Kinka i Stefan Milenković stižu u Banjaluku

BANJALUKA - Prvo izdanje Internacionalnog muzičkog festivala "Jesenja sonata", koji će ugostiti eminentna imena umjetničke muzike, u Kulturnom centru Banski dvor trajaće od 11. do 15. oktobra tekuće godine.

U Banjaluci otvorena izložba "Srpska pravoslavna crkva i ruska emigracija"

BANJALUKA - Izložba arhivskih dokumenata "Srpska pravoslavna crkva i ruska emigracija 1920-1940", u čast ruske carske porodice Romanov, otvorena je večeras u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Izložba posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije

BANJALUKA - U Banskom dvoru u Banjaluci otvorena je izložba "Da se ne zaboravi", koja je posvećena ratnom putu Prvog bataljona Vojne policije Prvog krajiškog korpusa.

Počinje detaljna obnova Banskog dvora

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je tender za sanaciju i restauraciju fasade i dekorativnog osvjetljenja na objektu Banskog dvora, u okviru projekta vrijednog oko dva miliona KM.

Vesna Pisarović i Džez trio u Banskom dvoru

BANJALUKA - Koncert pod nazivom "Naša velika eks-ju pjesmarica" biće održan 1. jula s početkom u 20 časova u Kulturnom centru Banski dvor u izvođenju Vesne Pisarović i Džez tria, koji čine Zeno de Rosi, Đorđo Pakori i Romano Todesko. Pisarovićeva je nekad bila pop pjevačica, sve dok se nije susrela s muzikom Pitera Brokmana, koja ju je usmjerila na odvažne puteve svijetom džeza.

Najčitanije