Bariša Čolak

Ljubić: Bez izmjene Izbornog zakona nema formiranja vlasti u BiH i FBiH

MOSTAR - Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Božo Ljubić upozorio je danas da bez izmjena Izbornog zakona BiH izbori mogu biti održani, ali neće biti formirana nova vlast na nivou BiH, FBiH i kantona.

Čolak najavio novu strategiju za procesuiranje ratnih zločin

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak izjavio je danas u Sarajevu da je u završnoj fazi izrada nove strategije za procesuiranje ratnih zločina u BiH.

Čolak: 'Tuđmanova politika' izgovor za velikobošnjačku politiku

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bariša Čolak izjavio je da su optužbe da HDZ dijeli BiH i da vodi "Tuđmanovu politiku" samo izgovor za drugu politiku - velikobošnjačku.

Čolak: Neosnovane kritike da HDZ apelacijom pravi alibi za blokadu zemlje

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak istakao je da su neosnovane kritike da HDZ BiH apelacijom predsjedavajuće Predstavničkog doma BiH Borjane Krišto Ustavnom sudu BiH pravi alibi za blokade zemlje.

Čolak: OBA već dugo bez civilnog nadzora

SARAJEVO - Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH je već duže vrijeme bez civilnog nadzora, čime se krši zakon o toj agenciji, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA Bariša Čolak.

Čolak: Za Izborni zakon potrebna politička volja

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak rekao je da je ogroman problem što legitimno predstavljanje i osnovni princip da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike još nije prihvatljiv za bošnjačke stranke.

Čubrilović: Izetbegovićev postupak sramota za BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je sramota za BiH postupak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića prilikom zvanične posjete članova Predsjedništva Beogradu.

Čolak: Do reorganizacije BiH će doći

SARAJEVO - Visoki funkcioner HDZ-a BiH Bariša Čolak uvjeren je da će doći do reorganizacije BiH, ali tek kada budu stvoreni politički uslovi i kada se tom pitanju priđe na ozbiljniji način.

Čolak: Ako smo ozbiljan kandidat za EU, ne može nam visoki predstavnik mijenjati Izborni zakon

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZBiH), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH kazao je danas govoreći o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH da se nada da će biti dovoljno pragmatizma i političke mudrosti i da će u Predstanvičkom domu, koji će naredne sedmice raspravljati o tome, eventualno određene stvari za koje predstavnici pojedinih političkih stranaka misle da nisu najbolje da ih poprave, da ulože amandmane.

Bariša Čolak: Bez novog izbornog zakona BiH će postati kao Mostar

Uvijek se traži nekakav kompromis. Pokušao se naći kompromis u svemu tome u vezi s deklaracijom usvojenom u Domu naroda. Moram biti otvoren i iskren da nisam do kraja zadovoljan onim što smo usvojili, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Bariša Čolak, predsjedavajući Doma naroda BiH.

Najčitanije