Bariša Čolak

Čolak: OBA već dugo bez civilnog nadzora

SARAJEVO - Obavještajno-bezbjednosna agencija /OBA/ BiH je već duže vrijeme bez civilnog nadzora, čime se krši zakon o toj agenciji, istakao je zamjenik predsjedavajućeg Zajedničke komisije za nadzor nad radom OBA Bariša Čolak.

Čolak: Za Izborni zakon potrebna politička volja

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak rekao je da je ogroman problem što legitimno predstavljanje i osnovni princip da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike još nije prihvatljiv za bošnjačke stranke.

Čubrilović: Izetbegovićev postupak sramota za BiH

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović smatra da je sramota za BiH postupak bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića prilikom zvanične posjete članova Predsjedništva Beogradu.

Čolak: Do reorganizacije BiH će doći

SARAJEVO - Visoki funkcioner HDZ-a BiH Bariša Čolak uvjeren je da će doći do reorganizacije BiH, ali tek kada budu stvoreni politički uslovi i kada se tom pitanju priđe na ozbiljniji način.

Čolak: Ako smo ozbiljan kandidat za EU, ne može nam visoki predstavnik mijenjati Izborni zakon

SARAJEVO - Bariša Čolak (HDZBiH), zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH kazao je danas govoreći o Prijedlogu izmjena Izbornog zakona BiH da se nada da će biti dovoljno pragmatizma i političke mudrosti i da će u Predstanvičkom domu, koji će naredne sedmice raspravljati o tome, eventualno određene stvari za koje predstavnici pojedinih političkih stranaka misle da nisu najbolje da ih poprave, da ulože amandmane.

Bariša Čolak: Bez novog izbornog zakona BiH će postati kao Mostar

Uvijek se traži nekakav kompromis. Pokušao se naći kompromis u svemu tome u vezi s deklaracijom usvojenom u Domu naroda. Moram biti otvoren i iskren da nisam do kraja zadovoljan onim što smo usvojili, kaže u intervjuu za "Nezavisne" Bariša Čolak, predsjedavajući Doma naroda BiH.

Krišto: Pismo Džaferovića i Softića Evropskom parlamentu nije stav parlamenta BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog i Doma naroda parlamenta BiH Borjana Krišto i Bariša Čolak obavijestili su Evropski parlament da nije zvaničan stav parlamenta BiH pismo koje su im uputili njihovi zamjenici Šefik DŽaferović i Safet Softić u vezi sa gradnjom Pelješkog mosta, jer je to njihov lični, odnosno stav SDA.

Reklame

Najčitanije