Baterija

Nisan pravi mašinu za pražnjenje baterije

Sve je više stanica za punjenje električnih automobila u svijetu, pa je samim tim porasla i potražnja za takvom vrstom vozila.

Mask: Napravićemo svoju bateriju, automobili će biti jeftiniji

Na manifestaciji Battery Day u okviru Tesline fabrike u Frimontu, Mask je otkrio da njegova kompanija planira proizvodnju sopstvene pogonske baterije, zahvaljući kojoj će cijena najjeftinijeg Tesla električnog automobila biti znatno niža nego sada.

Šta najviše troši bateriju na telefonu?

Većina komponenti vašeg telefona troši bateriju na ovaj ili onaj način. Ipak, neke od njih su veći, a neke manji "prestupnici".

Telefon na punjaču cijelu noć - dobro ili loše za bateriju?

S obzirom na to da ih koristimo tokom većine dana, uobičajeni način da napunimo baterije svojih mobilnih telefona jeste da ih ostavimo na punjaču cijele noći. Međutim, da li je to zaista neophodno?

Prijeti globalna nestašica vrijednog metala za proizvodnju baterija

Na globalnom tržištu bi uskoro moglo doći do velike nestašice litijuma, ključne komponente u proizvodnji baterija.

Honor Play 9A - budžetski telefon sa velikom baterijom

Honor Play 9A je zvanično predstavljen, a stiže u budžetski segment. Telefon karakteriše velika baterija od 5000mAh, što je za 1000mAh više od onoga što imaju Honor 9X i Play 3 modeli.

Opcija uz koju će vam baterija na Android telefonu trajati duže

Kada je Android 9.0 Pie objavljen 2018. godine, Google je ukazao na to da rad sa telefonom u "tamnijem" modu produžava vijek trajanja baterije.

Napravljene savitljive baterije, da li će se ugrađivati u odjeću?

Istraživači sa Stenford univerziteta razvili su specijalnu savitljivu i rastegljivu bateriju koja je u stanju da čuva energiju na mnogo sigurniji način od sadašnjih baterija.

Mercedes negira manjak baterija i sprema 50.000 novih EV

Mercedes je neigrao navode da nemaju dovoljno baterija i da će zbog toga morati da smanje produkciju vozila.

Treba li telefon držati na punjaču tokom noći

Samo na spomen punjenja mobilnih uređaja, uvijek se javlja gomila pitanja. Treba li pametne telefone ostavljati na punjenju tokom noći? Šteti li to našim pametnim telefonima?

Najčitanije