Baterija

Honor Play 9A - budžetski telefon sa velikom baterijom

Honor Play 9A je zvanično predstavljen, a stiže u budžetski segment. Telefon karakteriše velika baterija od 5000mAh, što je za 1000mAh više od onoga što imaju Honor 9X i Play 3 modeli.

Opcija uz koju će vam baterija na Android telefonu trajati duže

Kada je Android 9.0 Pie objavljen 2018. godine, Google je ukazao na to da rad sa telefonom u "tamnijem" modu produžava vijek trajanja baterije.

Napravljene savitljive baterije, da li će se ugrađivati u odjeću?

Istraživači sa Stenford univerziteta razvili su specijalnu savitljivu i rastegljivu bateriju koja je u stanju da čuva energiju na mnogo sigurniji način od sadašnjih baterija.

Mercedes negira manjak baterija i sprema 50.000 novih EV

Mercedes je neigrao navode da nemaju dovoljno baterija i da će zbog toga morati da smanje produkciju vozila.

Treba li telefon držati na punjaču tokom noći

Samo na spomen punjenja mobilnih uređaja, uvijek se javlja gomila pitanja. Treba li pametne telefone ostavljati na punjenju tokom noći? Šteti li to našim pametnim telefonima?

Nova vrsta baterija: Nećete morati da punite telefon pet dana

Naučnici u Melburnu razvili su litijum-sumpornu bateriju koja ima pet puta veći kapacitet od litijum-jonskih baterija.

Brzo punjenje telefona stiže sljedeće godine: 4.000 mAh za 17 minuta

Na svojoj konferenciji Xiaomi Developers Conference u Pekingu, ta kineska kompanija je predstavila novu tehnologiju brzog punjenja baterija pametnih telefona, koja bi od sljedeće godine trebalo da počne da se ugrađuje uređaje iz premijum segmenta.

Baterije koje neće morati da se pune

Naučnici sa Univerziteta u Alberti i Torontu napravili su šemu za kvantnu bateriju koja nikada ne gubi snagu. Baterija još ne postoji, ali ukoliko uspiju u svom naumu, to bi značio veliki tehnološki proboj na polju skladištenja energije.

Baterija omogućava punjenje električnih automobila za samo 10 minuta

​Kada su električni automobili u pitanju vozači su obično najviše zabrinuti u vezi sa rastojanjem koje neki model može da pređe po jednom punjenju. Moderniji automobili imaju veće kapacitete, ali je punjenje i dalje jedan od najkompleksnijih problema, budući da, iako se bitno popravilo, i dalje zahteva više vremena za punjenje nego što je potrebno da se u dizel modele natoči gorivo.

Baterije nisu dobro rješenje - Jaguar ima drugu ideju za električni SUV

Jaguar je bio prvi premijum proizvođač koji je ponudio potpuno električno SUV vozilo kada je lansirao I-Pace, ali bi se ipak mogao odlučiti za drugačiji pogon.

Najčitanije