Baza

Rusi otkrili bazu SAD na Arktiku pet dana nakon što je napravljena

Dva ruska strateška bombardera Tu-95 otkrila su američku ledenu bazu "Sidragon" na Arktiku pet dana nakon što je napravljena, što je jasna poruka, piše američki časopis "Popjular mekanik".

Raketni napad na američku bazu u Iraku, ima poginulih

Američka baza u Iraku bila je meta raketnog napada, saopštio je zvanični predstavnik Međunarodne koalicije za borbu protiv terorizma Majls Kegins.

Raketni napad u Kirkuku na bazu gdje su smješteni Amerikanci

BAGDAD - Raketni napad izvršen je na iračku vojnu bazu u Kirkuku u kojoj su smješteni američki vojnici, javio je AFP, pozivajući se na bezbjednosne izvore iz Iraka i SAD.

Amerika se povlači iz Iraka

BAGDAD - Sjedinjene Američke Države počele su da povlače svoj trupe iz Iraka, javila je danas televizija Al Arabija, pozivajući se na izjavu poslanika Alija al Gnimija.

Sirijska baza meta forsiranog napada - reagovao PVO

Sirijska avio-baza Tifor (T4) na istoku provincije Homs bila je meta napada dronova i raketa, javila je sirijska agencija SANA.

Napadnuta baza kod Bagdada koju koriste američke snage

BAGDAD - Vojna baza Al Tadži, koju koriste iračke i američke snage, bila je meta raketnog napada, javlja.

Amerikanci bili upozoreni da im prijeti napad u Iraku?

BAGDAD - Skoro osam sati prije iranskog raketnog napada na američke snage u bazama u Iraku 8. januara, američki i irački vojnici u vazduhoplovnoj bazi Ain al Asad požurili su da premjeste osoblje i oružje u zaštićene bunkere, prenosi Reuters pozivajući se na dva neimenovana iračka zvaničnika iz te baze.

Obilježeno 12 godina od pogibije 11 pripadnika Eufora

SARAJEVO - Komandant Eufora general-major Rajnhard Trišak i ambasador Sjeverne Makedonije u BiH Ekrem Ebibi danas su u bazi Butmir prisustvovali obilježavanju 12 godina od helikopterske nesreće u kojoj je poginulo 11 pripadnika Eufora iz Sjeverne Makedonije.

Raketni napad na iračku bazu, povrijeđena četiri vojnika

TIKRIT - Četiri iračka vojnika povrijeđena su danas u napadu na iračku vazdušnu bazu Balad u kojoj su smještene američke snage, saopštila su dva vojna izvora.

Turska bi mogla zatvoriti bazu Indžirlik

ISTANBUL - Turska bi mogla da zatvori avio-bazu Indžirlik, u kojoj se nalaze američke nuklearne bojeve glave, kao odgovor na prijetnje sankcijama i na rezoluciju u američkom Senatu kojom se ubistva Jermena u Otomanskom carstvu priznaju kao genocid, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan.

Najčitanije