Beč

Grad Beč nagrađuje ideje za 5G-rješenja sa 400.000 evra

U okviru "5G Vienna Use Case Challenge“, svi zainteresovani startupovi, IT-kompanije i firme drugih branši mogu dostaviti idejna rješenja za primjene 5G-tehnologija.

Srpkinja napravila haos u centru Beča

BEČ - Tri uhapšene osobe, tri ranjena policajca, uništen policijski automobil i takozvana motorola - epilog su incidenta koji se dogodio u centru Beča u noći između ponedeljka i utorka, a koja je izazvala 21-godišnja Srpkinja.

Srbin se u Beču ubio tokom hapšenja

Srbin star 25 godina izvršio je samoubistvo u Beču dok ga je policija hapsila. On je prethodno pobjegao zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Srbin se ubio prilikom pokušaja hapšenja u Beču

BEČ - Srbin star 25 godina izvršio je samoubistvo u Beču, u trenutku dok ga je policija hapsila, a nakon što je pobjegao zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Tijelo Srpkinje pronađeno ispod betonskih blokova zgrade u Beču

Srpkinja Ana B. (29) iz Velike Plane jedna je od dvije žrtve eksplozije u Beču.

Austrijska vojska prinuđena da štedi, otkazuje paradu u Beču

BEČ - Austrijska vojska prinuđena je da štedi, a usljed štednje otkazuje tradicionalno predstavljanje svojih kapaciteta u centru Beča na državni praznik.

Eksplozija u Beču, urušio se dio zgrade, ima povrijeđenih

BEČ - U Beču je danas poslijepodne došlo do djelimičnog urušenja jedne petospratne stambene zgrade usljed eksplozije gasa.

Horor u bečkom parku: Mrtvu bebu pronašli u kesi

BEČ - Tinejdžeri su u parku u bečkoj opštini Favoriten iza jedne drvene ograde u Valdmiler parku pronašli krvavu kesu, a kada su je otvorili ostali su u šoku.

Beč uskoro dobija "misleće" semafore

​Nakon autonomnih autobusa, Beč preduzima još jedan korak u svojoj inicijativi stvaranja pametnog grada. U glavnom gradu Austrije završena je faza testiranja inteligentnih semafora za pješake, a od jeseni 2019. godine prve raskrsnice biće opremljene sa kamerama i odgovarajućim softverom.

MMF otvara novu regionalnu kancelariju u Beču

​Međunarodni monetarni fond (MMF) otvoriće novu regionalnu kancelariju rezidentnog predstavnika za jačanje odnosa sa Albanijom, Kosovom, Crnom Gorom i Republikom Sjevernom Makedonijom.

Najčitanije