Beč

ISIL-ovke iz BiH žive i žele da se vrate u Beč

​Sabina Selimović i Samra Kešinović, Austrijanke porijeklom iz Bosne i Hercegovine, su se 2014. godine priključile ISIL-u. Tada su imale 15, odnosno 14 godina.

U Beču do 2030. godine 80.000 električnih vozila

U Beču je prošle godine registrovano 3.233 električnih automobila, što je za 33 odsto više nego 2017. godine, prenosi danas portal SEEbiz.

75 godina zatvora za srpsku narko-bandu

BEČ - Sud u Beču proglasio je krivim 21 optuženog u postupku vođenom protiv srpske narko-bande, koja je osuđena za uzgajanje i prodaju narkotika, a jedan od advokata osuđenih Slaviša Žeželj smatra da su izrečene kazne pretjerane s ciljem da se uputi poruka narko mafiji da su kazne u ovoj zemlji rigorozne.

Preminula konobarica koju je u Beču upucao bivši partner iz BiH

BEČ - Violeta J. (48), državljanka Srbije koju je u utorak u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52) porijeklom iz BiH, preminula je u noći između petka i subote, nakon što je nekoliko dana bila kritičnom stanju i vještačkoj komi.

Konobarica koju je u Beču upucao bivši dečko iz BiH i dalje kritično

BEČ - Violeta J. (48), Srpkinja koju je u Beču upucao bivši dečko Željko B. (52) porijeklom iz Bosne i Hercegovine, i dalje je u vještačkoj komi, nalazi se u kritičnom stanju i ljekari se bore za njen život. Ona je u bolnicu primljena sa dvije ulazne rane od metka.

Detalji zločina u Beču: Zbog konobarice ostavio porodicu, a onda joj je ispalio dva metka u glavu

Konobarica Violeta J., porijeklom iz Srbije, nalazi se u komi nakon što joj je bivši momak, državljanin BiH Željko B., pucao u glavu nasred ulice u Beču, a potom presudio sebi.

Svađa u Beču završila kobno: Državljanina BiH nožem izbola supruga

BEČ – Austrijska državljanka je nakon porodične svađe u subotu nožem smrtno ranila svog supruga, državljana BiH, koji je, nakon ukazane pomoći, preminuo u bečkoj bolnici, pišu austrijski mediji.

Cvijanovićeva otvorila Svetosavski bal u Beču

BEČ - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je večeras u Beču Svetosavski bal, koji organizuju Srpski centar i Zajednica srpskih klubova u glavnom gradu Austrije.

Održan srpski novogodišnji koncert u Beču

BEČ - Srpsko prosvjetno i kulturno društvo (SPKD) "Prosvjeta" u Beču organizovalo je Srpski novogodišnji koncert u glavnom gradu Austrije, kojem su prisustvovali predstavnici diplomatskog kora BiH, Srbije, Bugarske, kao i sveštenstvo bečkih pravoslavnih hramova.

Mozartovu kuću u Beču posjetilo više od 200.000 ljudi

​Mozartovu kuću koja je jedini očuvani Mozartov stan u Beču u 2018. godini pojetilo je čak 202.000 ljudi. Time je muzej zabilježio najuspješniju godinu od otvaranja 2006. godine.

Najčitanije