Beč

Srpski novogodišnji koncert zagrijao srca u Beču

BEČ - Deveti tradicionalni Srpski novogodišnji koncert Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva "Prosvjeta" održan je u Beču, povodom Nove godine prema julijanskom kalendaru.

Djeda Mraz iz Srbije priveden u Beču

Državljanin Srbije (30) priveden je u srijedu u Beču nakon što ga je policija uhvatila kako, obučen u kostim Djeda Mraza, ima umjetnički performans, a da za to nije obezbijedio neophodne dozvole.

Državljanin BiH napravio haos u Austriji: "Sve ću vas pobiti"

BEČ - Alkohol i svađa sa komšijom izazvali su veliku akciju bečke policije u austrijskom okrugu Pencing u ponedjeljak naveče, a u glavnoj ulozi našao se 55-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, portparola policije Harald Soros.

Bečka škola djeci preporučuje da puše kako se ne bi ugojili

BEČ - Učenici baletske škole, kako se ne bi gojili, treba da puše. To je savjet njihovih nastavnika u Državnoj baletskoj školi Bečke opere.

U Beču živi čak 40,7% građana stranog porijekla, koga ima najviše

BEČ/SARAJEVO - U glavnom gradu Austrije Beču broj stanovnika je u periodu od 2002. do 2019. godine povećan sa 1.571.123 na 1.897.491. Ovaj rast stanovništva nastao je prvenstveno zbog imigracije iz inostranstva, što se vidi na bečkoj demografskoj slici.

Državljanin Srbije osujetio teroristički napad u Beču

BEČ - Jedan državljanin Srbije razotkrio je i osujetio planove za izvođenje terorističkih napada u Beču, piše danas bečki dnevnik "Esterajh".

Kad su Tito, Hitler, Staljin, Trocki i Frojd bili komšije

Pre sto godina, jedan dio Beča je istovremeno bio dom Adolfa Hitlera, Lava Trockog, Josipa Broza Tita, Sigmunda Frojda i Josifa Staljina.

Predstava "Otac i sin" pred bečkom publikom

Narodno pozorište RS gostovaće u nedjelju, 8. decembra, sa predstavom "Otac i sin" (Dečja posla) u bečkom Akcent teatru.

Premijera "Realne priče" u Beču

Režiserski prvenac srpskog glumca Gordana Kičića "Realna priča" premijerno je prikazan sinoć u Beču, čime je počeo "pohod" po bioskopskim dvoranama van Srbije.

Srbin nakon svađe sjekirom napao vozača i policajce u Beču

BEČ - Mladić iz Srbije uhapšen je u Beču nakon što je, poslije svađe, napao jednog vozača i dvojicu policajaca.

Najčitanije