Beč

Bečki "Die Presse": Srba sve manje, a sve više ih napadaju

BEČ - Srba u Hrvatskoj je sve manje, a sve više su izloženi napadima, navodi bečki "Die Presse".

Srbin usred kafića u Beču djevojci stavio nož pod vrat, jedva ga obuzdali

BEČ - Srbin (42) u jednoj bečkoj pivnici napao je svoju partnerku (38) pred gostima.

Pametne naočare za šetnju Bečom

Grad Beč priprema uvođenje tehnologije koja bi, uz pomoć "pametnih naočara" omogućila brzo dobijanje informacija i podataka o različitim objektima u tom gradu.

Kolumna "Zašto mrzim Austriju" izazvala buru

BEČ - Kolumna urednice portala Vice u Austriji, Aleksandre Stanić pod naslovom "Zašto mrzim Austriju" izazvala je veliku buru u "alpskoj" državi.

Drakonske kazne za roštiljanje u Beču

Zbog stalne opasnost od šumskih požara, uslijed visokih temperature, vlasti Beča su od 2. jula zabranile roštiljanje na javnim mjestima.

Zaustavljeno testiranje autonomnih autobusa u Beču

Beč je u junu ove godine dobio pilot-projekat prevoza putnika električnim autonomnim autobusima, o čemu smo već pisali na stranicama ovog portala. Međutim, prošloga četvrtka projekat je privremeno obustavljen zbog nezgode sa pešakom.

Srpski državljani glumili policajce u Beču pa ukrali 2,5 miliona evra

​BEČ - Tri prevaranta koji su s predstavljali kao policajci uvjerili su više desetina bečkih penzionera da im predaju svoju ušteđevinu na čuvanje u ukupnom iznosu od 2,5 miliona evra, objavila je policija u austrijskoj prijestolnici.

Grad Beč nagrađuje ideje za 5G-rješenja sa 400.000 evra

U okviru "5G Vienna Use Case Challenge“, svi zainteresovani startupovi, IT-kompanije i firme drugih branši mogu dostaviti idejna rješenja za primjene 5G-tehnologija.

Srpkinja napravila haos u centru Beča

BEČ - Tri uhapšene osobe, tri ranjena policajca, uništen policijski automobil i takozvana motorola - epilog su incidenta koji se dogodio u centru Beča u noći između ponedeljka i utorka, a koja je izazvala 21-godišnja Srpkinja.

Srbin se u Beču ubio tokom hapšenja

Srbin star 25 godina izvršio je samoubistvo u Beču dok ga je policija hapsila. On je prethodno pobjegao zbog vožnje u alkoholisanom stanju.

Najčitanije