Beč

Dalje zaključavanje košta bečke trgovce 420 miliona evra

BEČ - Odluka vlasti grada Beča o produženju epidemiološke mjere zaključavanja do 2. maja, dvije nedjelje duže nego što je bilo planirano, skupo košta bečke trgovce.

Beč uvodi kontrolu na izlazima iz grada

BEČ - Glavni grad Austrije, Beč, ozbiljno shvata "Uskršnje mirovanje", to jest potpuno zaključavanje iz epidemioloških razloga.

Talhamer: Vakcina "Sputnjik V" efikasna kao "kalašnjikov"

BEČ - Ruska vakcina protiv kovida 19 "sputnjik ve" pokazala je efikasnost i pouzdanost kakve se mogu porediti sa karakteristikama ruske puške "kalašnjikov", izjavio je glavni specijalista za infektivne bolesti na Medicinskom univerzitetu u Beču Florijan Talhamer.

Dejan Matić se seli u Beč: "Navikao sam da živim i sa 100 evra"

Dejan Matić, pjevač, prije nekoliko godina odlučio je da se sa svojom porodicom preseli u Beč, a kako kaže oko svoje finansijske situacije ni malo ne brine.

Kroacija erlajns privremeno suspendovala letove za Beč i Sarajevo

Hrvatska avio-kompanija Kroacija erlajns privremeno je suspendovala letove za Beč i Sarajevo.

Božićna jelka u Beču visoka 33 metra

BEČ - Glavni grad Austrije, Beč, ima najvišu božićnu jelku u poređenju sa velikim gradovima Njemačke.

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva

Skoro četiri nedjelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane, piše Heute.at.

Terorista iz Beča obezbjeđivao bolnicu

BEČ - Islamistički terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča ubio četiri i povrijedio više od 20 lica, radio je, na proljeće, u firmi koja se bavila obezbjeđivanjem bolnica.

Uhapšeno 70 islamista u akciji austrijske policije

Austrijska policija i Služba za zaštitu ustavnog poretka noćas su izvršili pretres u 60 stanova, udruženja, firmi i mjesta okupljanja članova i simpatizera Muslimanskog bratstva i Hamasa. Privedeno je 70 osoba, od tog broja se napori istražnih organa koncentrišu na njih 30.

Najčitanije