Beč

Bečki univerzitet stavlja kovid-19 antigene besplatno na raspolaganje

Nova baza podataka Univerziteta prirodnih resursa i bionauka (BOKU) omogućiće svim naučnicima da brzo i lako koriste antigene visokog stepena čistoće za sopstvena istraživanja u vezi sa kovidom-19.

Zatvoren Hram Svetog Save u Beču, zaraženo sveštenstvo

BEČ - Hram Svetog Save u Beču zatvoren je od danas do 1. avgusta, jer je jedan broj sveštenstva zaražen virusom korona, saopštila je Uprava hrama.

Mladunče risa u bečkom ZOO spremno za istraživanje okoline

Evroazijski ris u zoološkom vrtu Šenbrun, koji je rođen krajem maja, spreman je za istraživanje okoline.

U Beču procvjetala biljka stara 32.000 godina

Genom biljke lat. Silene stenophylla star 32.000 godina preživio je u podlozi od 38 metara sibirskog permafrosta (vječno smrznuto tlo) i procvjetao u epruveti u Beču. Ovaj cvijet koji pripada porodici karanfila je posljednji put cvjetao kada su po svijetu šetali runasti mamuti, saopšteno je iz Eurocomma.

Polio benzin ispred skupštine uz povike "Alahu akbar"

BEč - Na ulazu u bečku skupštinu jedan je muškarac polio benzin i uzvikivao "Alahu akbar", prije nego što su ga savladali čuvari.

Bečki aerodrom postaje testni aerodrom za mjere protiv korone

SARAJEVO - Evropska agencija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja (EASA) odabrala je Bečki aerodrom za testni aerodrom kada su u pitanju bezbjednosne mjere povodom kovida-19.

Beč: Maloljetnik iz Srbije vozio bez dozvole ukradeni auto

BEČ - Policija je tokom vikenda u okolini Beča zaustavila automobil za čijim volanom je bio maloljetni državljanin Srbije.

Srbi u Beču proizvodili drogu u stanu

BEČ - Austrijska policija uhapsila je šest državljana Srbije zbog sumnje da su u laboratorijama proizvodili narkotike.

Srpski psihijatar osumnjičen da je trovao kolege u Beču sin poznatog pisca

Srpski psihijatar uhapšen u Austriji zbog sumnje da je otrovao kolege koktelom sedativa, sin je Dragana Velikića, nekadašnjeg ambasadora Srbije u Austriji, potvrđeno je "Blicu" u diplomatskim krugovima. Vid Velikić je na saslušanju u policiji negirao krivična djela koja mu se stavljaju na teret, što je za austrijske medije potvrdio i njegov advokat.

Beč u samom vrhu najzelenijih metropola svijeta

U takozvanom "Best Cities Ranking-u" uspoređeno je 100 gradova širom svijeta koji imaju više od milion stanovnika i ujedno najveći broj recenzija na TripAdvisor-u.

Najčitanije