Beč

Terorista Kujtim Fejzulaj planirao napasti katoličku crkvu u Beču

BEČ - Istraga terorističkog napada od 2. novembra ukazuje na to da je terorista Kujtim Fejzulaj namjeravao da napadne i katoličku crkvu u centru Beča.

Teroristi iz Beča glavna meta bila crkva

Skoro četiri nedjelje od terorističkog napada u centru Beča, u kom su život izgubile četiri osobe, ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer preuzeo je odlučne akcije. Crkve i sinagoge u svih devet saveznih država od sada će da budu pažljivije nagledane, piše Heute.at.

Terorista iz Beča obezbjeđivao bolnicu

BEČ - Islamistički terorista Kujtim Fejzulaj, koji je 2. novembra u centru Beča ubio četiri i povrijedio više od 20 lica, radio je, na proljeće, u firmi koja se bavila obezbjeđivanjem bolnica.

Uhapšeno 70 islamista u akciji austrijske policije

Austrijska policija i Služba za zaštitu ustavnog poretka noćas su izvršili pretres u 60 stanova, udruženja, firmi i mjesta okupljanja članova i simpatizera Muslimanskog bratstva i Hamasa. Privedeno je 70 osoba, od tog broja se napori istražnih organa koncentrišu na njih 30.

Austrijska policija od jutros sprovodi racije, islamisti na meti

BEČ - Istražioci u nekoliko austrijskih regiona izvršili su jutros racije čije su mete bili pojedinci i organizacije za koje se sumnja da podržavaju grupe "Muslimansko bratstvo" i "Hamas", saopštilo je tužilaštvo.

Islamistički klan održao sastanak u Beču uoči napada

BEČ - Islamisti iz Austrije, Njemačke i Švajcarske, među njima i terorista iz Beča, sastali su se tokom jula u glavnom gradu Austrije. Taj sastanak održan je neposredno pred odlazak austrijsko-makedonskog napadača albanskog porijekla Kujtima Fejzulaja, koji je u svom terorističkom napadu na centar Beča ubio četiri osobe i ranio više od 20, u kupovinu municije u Slovačku, o čemu su slovačke vlasti obavijestile svoje austrijske kolege. Prema pisanju medija, desetine simpatizera Islamske države iz Austrije, Njemačke i Švajcarske okupile su se u Beču gdje su proveli više dana, a među njima su bili i osumnjičeni, koji su nakon terorističkog napada u Beču uhapšeni u Švajcarskoj i Njemačkoj.

Terorista iz Beča živio od državne pomoći

BEČ - Islamski terorista Kujtim Fejzulaj, koji je svojim napadom u ponedeljak u centru Beča usmrtio četiri osobe, živio je od državne pomoći.

Krak istrage iz Beča protegao se i do BiH

BANJALUKA, SARAJEVO - Sve policijske agencije iz BiH prihvatile su se posla nakon što su iz Europola dobile dopise na kojim je više od 10 imena lica koja se dovode u vezu sa terorističkim napadom koji se u ponedjeljak dogodio u Beču.

Dvoje stranaca među žrtvama napada u Beču

BEČ - U terorističkom napadu u centru Beča, koji je u ponedjeljak uveče sproveo Albanac porijeklom iz Sjeverne Makedonije Kujtim Fejzulaj, ubijeno je i dvoje stranih državljana - jedna Njemica i jedan Makedonac.

Osumnjičeni za napad u Beču svake godine posjećivao selo u Makedoniji

SKOPLJE - Glavni osumnjičeni za teroristički napad u Beču Kujtim Fejzulaj, koji je ubio četvoro ljudi, svake godine je posjećivao porodičnu kuću u planinskom selu Čelopek na zapadu Sjeverne Makedonije, potvrdio je njegov djed za lokalnu televiziju.

Najčitanije