Bebe

Stefanović: Utvrditi istinu o bebama nestalim iz porodilišta

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je cilj donošenja zakona o nestalim bebama (koje su nestale iz porodilišta prije 30 do 40 godina) da se utvrdi istina, te najavio da će biti podnesene krivične prijave ako istraga pokaže da je neko dijete nestalo iz porodilišta, čime je počinjeno krivično djelo.

Za novorođenu djecu na poljoprivrednim gazdinstvima po 500 KM

BANJALUKA - Za svako novorođeno dijete na poljoprivrednim gazdinstvima u Republici Srpskoj biće dodijeljeno 500 KM u okviru najnovije mjere Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske, radi doprinosa nastojanjima Vlade i ostalih institucija da poprave demografsku sliku.

Uhapšena medicinska sestra, bebama davala morfijum

BERLIN - Njemačka policija uhapsila je medicinsku sestru Univerzitetske bolnice u Ulmu zbog sumnje da je davala morfijum bebama.

Sofija i Aleksej najčešća imena za bebe u 2019.

Ime koje dobijemo po rođenju predstavlja naš identitet, a roditelji svojoj djeci žele dati lijepo i simbolično ime koje će ih pratiti kroz cijeli život.

Roditelji četvorki: Pelene mijenjaju 30 puta dnevno, prave 24 flašice

Bebe Kvin, Indi, Hadson i Moli djeca su Kendal i Džošua Mekdonalda s Novog Zelanda. Bebe kroz dan popiju i do 24 flašice mlijeka, a roditelji im pelene promijene i do 30 puta.

Rogatica daje 500 KM za svako novorođeno dijete

ROGATICA - Skupština opštine Rogatica usvojila je odluku o stimulisanju nataliteta za 2020. godinu, prema kojoj će za svako dijete rođeno u narednoj godini roditeljima biti isplaćena jednokratna novčana pomoć od 500 KM.

Bebe u stomaku plaču, sanjaju i osjete miris

​Ukoliko se ne osjećate baš najpokretnije, iscrpljeni ste ili veliki "kao kuća", nemojte zaboraviti kako je drugo stanje zaista nevjerovatno. Da li ste se ikad zapitali šta sve beba radi dok je još u maminom stomaku, da li joj se sviđa hrana koju jedete, da li voli kada joj pjevate ili joj nešto smeta?

Bebe po rođenju mogu prepoznati majčin miris i glas

Djeca su ukras svijeta! Smiju se, plaču, igraju… no postoje neke činjenice o njima koje su malo poznate te vas mogu iznenaditi, ali i nasmijati.

Rajčević: Stanivuković iznio gomilu laži o projektu "e-bebe"

BANJALUKA - Ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević istakao je da je poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković, gostujući nedavno na BN televiziji, iznio "gomilu bezočnih laži" o projektu "e-bebe".

U Istočnom Sarajevu 37 prijevremeno rođenih beba

ISTOČNO SARAJEVO - Od početka godine u porodilištu Bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu prijevremeno je rođeno 37 beba, koje su posebno osjetljive neposredno nakon dolaska na svijet i u ranom razvoju, izjavila je Mileva Mirović Tanić iz podružnice Udruženja roditelja prijevremeno rođene djece "Mrvice".

Najčitanije