Bebe

Deset beba poginulo u požaru u indijskoj bolnici

Deset novorođenčadi poginulo je u velikom požaru u bolnici u Maharashtri, najbogatijoj indijskoj državi, objavljeno je iz bolnice.

Bebe surogat majki zbog korone mjesecima u Rusiji, neke su i nestale

Ruske vlasti u utorak su objavile da razmatraju organizovanje humanitarnog leta kako bi, zbog situacije s virusom korona, evakuisale bebe koje su rodile surogat majke, jer ih zbog zatvorenih granica njihovi strani roditelji ne mogu preuzeti.

Bebe rođene u UKC RS negativne na koronu, s majkom na intenzivnoj njezi

Dvije bebe koje su carskim rezom rođene prije dva dana u UKC RS, negativne su na virus korona.

U Srpskoj u protekla 24 časa rođene 32 bebe

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 32 bebe.

Šta čuju bebe u inkubatoru - da li je buka jača od usisivača

Bebe koje su prijevremeno rođene su u inkubatorima, a tamo su izložene visokom stepenu buke. U nekim slučajevima to može imati i posljedice po zdravlje.

Bejbi-bum u Srpskoj: U jednom danu rođena 41 beba

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u jednom danu rođena je 41 beba, a u Banjaluci najviše do sada od početka godine, čak 22. Njih već četdeset godina dočekuje Gordana Bednaš, babica iz Klinike za akušerstvo na UKC. Kaže da posla kao prethodnog dana dugo nije imala, ali joj ništa nije teško kada zna zbog koga i čega radi.

UKC RS: Ove godine rođeno 1.629 beba, od toga 34 blizanaca i jedne trojke

BANJALUKA - Od početka godine u porodilištu Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske u Banjaluci rođeno je 1.629 beba, rečeno je u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Bejbi-bum u Republici Srpskoj, rođene 32 bebe

Republika Srpska od danas je bogatija za 32 bebe.

Još jedna uspješna evakuacija, Vasilije i Irina prevezeni u Beograd

TREBINJE - Dvije bebe iz Trebinja, Vasilije i Irina Krulj, koje su rođene prije vremena u Podgorici, prevezene su danas helikopterom Helikopterskog servisa Republike Srpske na Institut za neonatalogiju u Beogradu.

Osigurajte bebi udobnost i zaštitite je tokom ljetnih dana

Došli su ljetni mjeseci, a s njima i nesnosne vrućine. Temperature iznad 30 stepeni teško podnose kako odrasli, tako i bebe. Odrasli će naći načine da se rashlade, ali kada su bebe u pitanju, treba obratiti posebnu pažnju, te stvoriti uslove kako bi im bilo što ugodnije i udobnije tokom toplih dana.

Najčitanije