Bejrut

Haos u Bejrutu: Vojska puštena na narod

BEJRUT - Najmanje šest osoba je ubijeno danas, a preko 60 je ranjeno u pucnjavi u Bejrutu.

Nova eksplozija u Bejrutu: Četvoro poginulo, više od 50 povrijeđeno

Najmanje četiri osobe su poginule, a više od 50 je povrijeđeno u eksploziji skladišta nafte koja se dogodila večeras u Bejrutu.

Vojska ispalila bojeve metke da rastjera demonstrante u Bejrutu

BEJRUT - Libanska vojska ispalila je večeras bojevu municiju i gumene metke u vazduh kako bi rasterala više stotina antivladinih demonstranata koji su pokušali da uđu u predsjedničku palatu.

Zapalila se radnja za prodaju motornih ulja u Bejrutu

U luci u Bejrutu zapalila se radnja za prodaju motornih ulja i pneumatika nešto više od mjesec dana poslije snažne eksplozije koja je potpuno razorila luku i okolna stambena područja glavnog grada Libana.

Požar u Bejrutu, crni oblak dima nad lukom

U luci u Bejrutu je izbio požar, nešto više od mjesec dana od stravične eksplozije skladišta amonijum-nitrata u tom gradu, u kojoj je poginula 191 osoba.

Pronađeni preživjeli mjesec dana poslije eksplozije u Bejrutu?

Radnici spasilačke službe koji pretražuju ruševine stambene oblasti nakon ogromne eksplozije u luci u Bejrutu 4. avgusta primijetili su naznake života ispod šuta, rekao je jedan od spasilaca Edi Bitar.

Libanski advokat tužio najviše zvaničnike zbog eksplozije

BEJRUT - Libanski advokat Majd Harb podnio je tužbu protiv predsjednika i premijera Libana zbog toga što, navodno, nisu preduzeli ništa da uklone opasan materijal iz luke u Bejrutu u čijoj eksploziji je poginulo više od 180 ljudi.

Rasel Krou donirao novac za restoran oštećen u eksploziji u Bejrutu

Oskarom nagrađeni australijski glumac Rasel Krou donirao je novac za spašavanje restorana "Le Chef" u Bejrutu, jednog od simbola grada koji je oštećen u nedavnoj razornoj eksploziji.

FBI i Liban sarađuju na istrazi eksplozije

FBI će se pridružiti Libanu i drugim međunarodnim istražiocima u istrazi masovne eksplozije u bejrutskoj luci u kojoj je poginulo više od 170 ljudi, ranjeno na hiljade i prouzrokovana velika razaranja, izjavio je američki diplomata.

Odobreno uvođenje vanredne situacije u Bejrutu

BEJRUT - Poslanici libanskog parlamenta odobrili su danas uvođenje vanredne situacije u Bejrutu, čime su vlasti dobile dodatna ovlaštenja.

Najčitanije