Belgija

Belgija ne obnavlja saobraćaj sa 15 zemalja koje nisu članice EU

Belgija za sad neće obnoviti putnički saobraćaj sa 15 zemalja koje nisu članice Evropske unije, saopšteno je nakon sastanka Vlade.

Belgijski princ kažnjen sa 10.400 evra zbog kršenja mjera

BRISEL - Belgijski princ Joakim (28), koji se zarazio korona virusom nakon što je prisustvovao jednoj zabavi u Španiji, kažnjen je sa 10.400 evra zbog kršenja mjera karantina.

U Belgiji roboti mjere temperaturu i kontrolišu nošenje maski

Roboti koji govore više od 53 jezika, otkrivaju da li neko ima temperaturu i utvrđuju da li ljudi nose zaštitne maske na odgovarajući način predstavljani su u Belgiji kao prva linija kontrole u bolnicama i prodavnicama.

I Belgija i Italija obustavile upotrebu hidroksihlorokina

PARIZ - Italija i Belgija danas su, nakon što je to učinila Francuska, obustavile upotrebu hidroksihlorokina za liječenje pacijenata oboljelih od kovida-19 usljed pitanja oko bezbjednosti ovog lijeka za malariju.

Belgija prednjači zbog "nepotvrđenih slučajeva"

BRISEL - Analize pokazuju da je Belgija na prvom mjestu prema broju potvrđenih smrti od virusa korona u odnosu na broj stanovnika - 81,53 umrla na 100.000.

Belgija se neće vratiti na striktne mjere i ako bude drugog talasa

BRISEL - Belgija se neće vratiti na striktne mjere uvedene prije skoro dva mjeseca povodom epidemije virusa korona čak i ako bude drugog talasa zaraze, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Piter De Krem.

Kina preko predstavništva Malte špijunirala institucije EU?

LONDON - Belgijski obavještajci pokrenuli su istragu nakon dojave da Kina koristi predstavništvo Malte, koje se nalazi preko puta sjedišta EK, za prisluškivanje institucija u Briselu.

Belgijska princeza se prijavljuje u vojnu školu

BRISEL - Princeza Elizabet, nasljednica belgijskog prijestola, prijaviće se u vojnu školu u kojoj će provesti godinu dana da bi joj pomogla da se pripremi za kraljevske dužnosti, saopšteno je danas iz kraljevske palate.

Medicinski tehničar objasnio zašto su okrenuli leđa premijerki Belgije

Medicinske sestre i drugi zdravstveni radnici iz Belgiji štrajkovali su godinu dana prije nego što su krenuli u borbu protiv virusa korona. Pošto njihovi zahtjevi nisu ispinjeni, svoju šansu su iskoristili prilikom posjete premijerke Sofi Vilms bolnici.

U Belgiji svaka četvrta osoba u izolaciji žrtva nasilja

BRISEL - Iz Univerziteta Ghent je saopšteno da je u Belgiji svaka četvrta osoba u izolaciji žrtva nasilja, te da su žrtve uglavnom žene i djeca.

Najčitanije