Belgija

Djed Mraz zarazio 118 osoba u domu za stare

BRISEL - Djed Mraz koji je posjetio dom za stare u Belgiji zarazio je 118 osoba virusom korona.

Belgijska vlada pisala Djedu Mrazu: Nosi masku, peri ruke

Restriktivne mjere širom Evrope uslovile su da vlade mnogih zemalja daju instrukcije svima koji budu nosili kostime Djeda Mraza da drže distancu i da nose maske, prenio je Rojters.

Mjere zaključavanja u Belgiji pokazuju rezultate

BRISEL - Tri nedjelje nakon pooštravanja mjera i deset dana nakon uvođenja vanrednog stanja u zemlji, broj novonificiranih virusom korona na dnevnom nivou u Belgiji se samanjio za 46 procenata, navodi nacionalni Institut za javno zdravlje.

Belgija druga u svijetu po smrtnosti od korone u odnosu na broj stanovnika

BRISEL - Belgija se nalazi na "neslavnom" drugom mjestu na svijetu kada je riječ o broju preminulih od kovid-19 u odnosu na broj stanovnika.

U Belgiji se zatvaraju sportski i kulturni objekti, slijedi duži policijski čas

BRISEL - Sportski i kulturni objekti u Briselu moraju se zatvoriti, a stanovnici će se od ponedjeljka, 26. oktobra, suočiti sa dužim policijskim časom, saopštila je danas regionalna vlada.

"Belgija ide pravo ka zidu"

BRISEL - Zbog nastavka drastičnog rasta ionako visokog broja zaraženih, hospitalizovanih i preminulih od COVID-19, stručnjaci u Belgiji predlažu novo "zaključavanje" zemlje.

Belgijska ministarka spoljnih poslova pozitivna na virus korona

BRISEL - Belgijski ministar spoljnih poslova Sofi Vilmes zaražena je virusom korona.

Najviši stepen uzbune u Belgiji: Policijski čas, zatvaraju se barovi

BRISEL - Belgijske vlasti su zbog ogromnog porasta broja inficiranih i hospitalizovanih u novom naletu korona virusa večeras proglasile najviši stepen uzbune u zemlji.

Belgija ne preporučuje građanima putovanja u Crnu Goru

BRISEL - Ministarstvo spoljnih poslova Belgije objavilo je kovid kartu Evrope, na kojoj je Crna Gora među zemljama u koje građanima ne prepučuju putovanje.

Vanbračna kćerka bivšeg belgijskog kralja zvanično princeza

BRISEL - Belgijski sud zvanično je danas proglasio umjetnicu Delfinu Boel "belgijskom princezom", čime je dobila sedmogodišnju bitku da joj se dodijeli titula, s obzirom na to da je bivši kralj Albert Drugi njen otac.

Najčitanije