Benjamin Netanjahu

Netanijahu prijeti Iranu zbog kršenja nuklearnog sporazuma

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanijahu zaprijetio je danas Iranu, nakon što je Teheran objelodanio da je premašio granicu obogaćivanja uranijuma, ustanovljenu sporazumom sa svjetskim silama 2015. godine.

Naselje na Golanskoj visoravni dobija naziv po Trampu

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da će jedno naselje na Golanskoj visoravni nazvati po Donaldu Trampu, u znak zahvalnosti za odluku američkog predsjednika da prizna ovaj region kao izraelsku teritoriju.

Netanjahu stigao kod Putina

MOSKVA - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu stigao je u Moskvu na razgovore s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, pet dana uoči parlamentarnih izbora u Izraelu.

Netanjahu: Izrael spreman za vojnu operaciju "velikih razmjera" u Pojasu Gaze

JERUSALIM - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je njegova zemlja spremna za vojnu operaciju "velikih razmjera" u Pojasu Gaze.

"Dajte Izraelu Južnu i Sjevernu Karolinu, zašto ne?"

DAMASK - Ambasador Sirije u UN Bašar Džafari predložio je Americi da Izraelu pokloni dio svoje teritorije – Južnu i Sjevernu Karolinu.

Netanjahu nazvao Erdoana "diktatorom"

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je danas za turskog predsjednika Tajipa Erdogana da je "diktator", što je nastavak razmjene oštrih riječi i uvreda između dvojice lidera.

Netanjahu: Izrael je država samo jevrejskog naroda

TEL AVIV - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu u nedjelju je, usred kampanje za izbore 9. aprila, izjavio da "Izrael nije država-nacija svih svojih građana, već isključivo jevrejskog naroda", pri čemu je isključio arapsku populaciju koja živi u toj zemlji.

Protiv Netanijahua podignuta optužnica zbog korupcije

JERUSALIM - Državni tužilac Izraela saopštio je danas da je protiv premijera te zemlje Benjamina Netanijahua podignuta optužnica zbog korupcije, javljaju agencije.

Netanjahu: Rat s Iranom zajednički interes Izraela i arapskih zemalja

VARŠAVA - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da planira da sarađuje sa arpaskim zemljama na konferenciji o Bliskom istoku u Varšavi, koja se održava pod pokroviteljstvom SAD, kako bi se fokusirali na "zajednički interes rata sa Iranom".

Netanjahu: Tačno je, napali smo iranske ciljeve u Siriji

TEL AVIV - Izraelski premijer Banjamin Netanjahu izjavio je danas da je izraelska vojska reagovala na iranske ciljeve u Siriji kao odgovor na lansiranje rakte protiv Izraela.

Najčitanije