Benksi

Benksijeva slika isječena na froncle skuplja nego kada je bila čitava

Slika "Djevojka sa balonom" misterioznog britanskog umjetnika Benksija, koju je umjetnik odmah poslije završene prodaje za 1,36 miliona dolara iscijepao, ponovo će se pojaviti na aukciji, samo ovoga puta je njena vrijednost tri puta veća.

Banksijeva slika prodata za gotovo 10 miliona dolara

Banksijev rad na poznatoj slici iz doba impresionizma prodat je na aukciji za 7,6 miliona funti (9,8 miliona dolara), što je druga najviša cijena za neko djelo britanskog uličnog umjetnika, prenio je AP.

Benksi se zahvalio doktorima superherojima umjetničkim djelom

U Opštoj bolnici Southampton u Velikoj Britaniji pojavilo se novo umjetničko djelo Benksija.

Benksijev pancirni prsluk protiv nasilja

Umjetnik pod pseudonimom Benksi, koji se smatra najefikasnijim modernim umjetnikom Velike Britanije, ponovo je iznenadio javnost, ali i repera Stormzija na festivalu "Glastonbury".

Benksi napravio novi rad

Britanski umjetnik Benksi stvorio je novi rad na festivalu grafita i ulične umjetnosti "Beyond the Streets" u Los Anđelesu. U svom radu Benksi je uputio na sliku "Boy and a dog in a Johnnypump" Žan-Mišela Baskijata, koja je naslikana 1982. godine.

Britanka uspjela da snimi misterioznog Benksija

Britanka, koja trenutno boravi u Izraelu, tvrdi da je uspjela da snimi misterioznog Benksija, poznatog po uličnoj umjetnosti i grafitima, koje možete naći širom svijeta. Ono što je zanimljivo jeste da je Benksi zaista boravio u Izraelu, gdje je radio na svojoj izložbi.

Najčitanije