Benzin

Polio benzin ispred skupštine uz povike "Alahu akbar"

BEč - Na ulazu u bečku skupštinu jedan je muškarac polio benzin i uzvikivao "Alahu akbar", prije nego što su ga savladali čuvari.

Gorivo u BiH prvi put skuplje nego u Hrvatskoj

​BANJALUKA, SARAJEVO - Gorivo u Hrvatskoj, čiji su vozači godinama unazad dolazili u BiH da natoče rezervoare, prvi put je jeftinije nego na našim benzinskim pumpama, što stručnjaci ocjenjuju nezapamćenim paradoksom, te još jednom podvlače da bh. trgovci naftnih derivata treba drastično da snize cijene.

Dizel postaje nepoželjan, električna vozila sve popularnija

Kako kaže ACEA (Evropska asocijacija proizvođača automobila) zahtjevi za električnim vozilma porasli su za 81% u posljednjem kvartalu 2019. godine, odnosno traženo je 156.805 automobila.

Velika Britanija od 2035. zabranjuje prodaju benzinaca i dizelaša

​Britanci su napokon počeli da donose odluke, dugo im je trebalo… Napustili su Evropsku uniju i sada nestrpljivo čekaju da im bude bolje, a premijer Boris Johnson i njegova vlada su donijeli još jednu važnu odluku.

Jeftiniji benzin u Crnoj Gori i Hrvatskoj

PODGORICA, ZAGREB - Litar benzina u Crnoj Gori od jutros je jeftiniji za tri centa.

BMW će praviti dizele još 20 godina

Član Upravnog odbora BMW Klaus Frolih očekuje da se dizel motori koriste u automobilskoj industriji bar do 2040. godine, a benzinci do sredine ovog vijeka.

Pojeftinjuje gorivo u BiH

SARAJEVO - Cijene derivata nafte u regionu od početka mjeseca su postepeno počele da padaju. Od utorka je u Hrvatskoj litra goriva jeftinija za skoro deset feninga. Isto je i u Srbiji, gdje je cijena niža za pet do 15 feninga po litri.

Zapalio se benzinom u Beogradu

BEOGRAD - Muškarac J.D. (40) zapalio se benzinom na Voždovcu.

Dizel u FBiH od januara poskupio za šest, benzin za sedam feninga

SARAJEVO - Prosječna cijena litre dizel goriva u Federaciji BiH u periodu od januara do aprila porasla je za šest feninga, a bezolovnog benzina 95 za sedam feninga, potvrđeno je Feni u Federalnom ministarstvu trgovine.

Muškarac sa kanisterima benzina uhapšen u katedrali u Njujorku

​NJUJORK – U katedrali St. Patrick u Njujorku uhapšen je muškarac sa kanisterima benzina, bočicama zapaljive tečnosti i upaljačem.

Najčitanije