Berane

Ne posustaju u odbrani svetinja: Auto-litija u Beranama

PODGORICA - Centrom Berana do Manastira Đurđevi Stupovi večeras je prošla auto-litija u znak podrške Srpskoj pravoslavnoj crkvi u odbrani svetinja, a u skladu sa propisanim mjerama Nacionalnog kordinacionog tijela protiv zaraznih bolesti.

Sveštenici negirali da su prekršili mjere koordinacionog tijela

BERANE - Sveštenici iz Berana, koji su danas saslušani u Osnovnom državnom tužilaštvu u toj opštini, negirali su da su prekršili mjere Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti organizovanjem tradicionalne litije na Đurđevdan, 6. maja.

Protesti u Nikšiću i Beranama protekli mirno, ruže ispred kordona policije

NIKŠIĆ/ BERANE - Nekoliko stotina građana protestovalo je večeras ispred Centra bezbjednosti u Nikšiću, gdje se nalaze uhapšeni episkop budimsko-nikšićki Joanikije i još sedam sveštenika Srpske pravoslavne crkve (SPC), a skup je završen bez incidenata.

Privedeni sveštenici u Bijelom Polju, na sjever upućeni specijalci?

BIJELO POLJE - Crnogorska policija nastavila je i danas da privodi građane koji su protestovali protiv hapšenja vladike Joanikija.

Protest i u Beranama, građani i policija na ulicama

BERANE - Veliki broj građana u Beranama demonstrira večeras zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i više sveštenika SPC.

Tri osobe uhapšene tokom deblokade puta Berane-Andrijevica

PODGORICA - Nakon višesatne blokade regionalnog puta Berane - Andrijevica, zbog hapšenja vladike Joanikija i sedam sveštenika SPC i intervencije policije, tri osobe su privedene, a saobraćaj je normalizovan.

Razbijena blokada puta kod Andrijevice, policija bacila suzavac

BERANE - Jake policijske snage su oko 14 časova suzavcem i upotrebom sile razbile blokadu magistralnog puta kod Andrijevice.

Na ivici incidenta u Beranama, policija krenula pa se povukla

BERANE - U centru Berana je zamalo došlo do incidenta između grupe građana koji su uzvikivali "Ne damo svetinje", "Ne damo sveštenike" i policije, javio je lokalni Radio Berane.

Sve masovnije litije u Bijelom Polju i Beranama

PODGORICA - Litija u Bijelom Polju večeras je okupila najviše vjernika do sada u znak protesta protiv kontroverznog Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji predstavlja udar na Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) u Crnoj Gori.

Crna Gora upućuje specijalce na sjever zemlje

PODGORICA - Dio Sektora specijalne policije biće raspoređen u centrima bezbjednosti Bijelo Polje, Berane i Pljevlja, odlučio je menadžment Uprave policije Crne Gore.

Najčitanije