Berlin

Prvu evropsku fabriku "Tesla" otvara u Berlinu

Izvršni direktor “Tesle” Ilon Mask rekao je da će prva njegova fabrika na evropskom tlu da bude otvorena u Berlinu, pošto poznati proizvođač automobila planira veliko širenje na globalnom nivou.

Union Berlin: Klub za koji su navijači davali krv i gradili stadion

"Navijači su čak davali krv za klub. U Njemačkoj vam plaćaju ako date krv. Tim novcem pomogli su da klub preživi." Ovim riječima je njemački fudbalski novinar Jakob Svitman opisao požrtvovanost navijača kluba Union Berlin.

CSKA u Berlinu

Košarkaši moskovskog CSKA boriće se večeras (20 časova) za četvrtu pobjedu u Evroligi, a rival u Berlinu biće im Alba, koja je zabilježila jednu pobjedu.

Razmatraju o uvođenju Ministarstva za usamljenost

BERLIN - Vlasti Berlina razmatraju da uvedu Ministarstvo za usamljenost, jer ova pojava poprima oblike epidemije u Njemačkoj, posebno u glavnom gradu.

Uletio poršeom među pješake, četvoro poginulo, među njima i beba

BERLIN - Nepoznata osoba naletjela je automobilom marke “porše” na pješake na trotoaru u Berlinu, pri čemu su poginule četiri osobe, među njima i beba.

Panda u berlinskom zoo vrtu rodila blizance

U berlinskom zoološkom vrtu panda Meng Meng rodila je blizance teške 136 i 186 grama, objavio je Vrt na svom Twitteru.

U Berlinu napadnut vojnik sa turskim korjenima

​BERLIN - Berlinska policija saopštila je danas da su u glavnom gradu Njemačke dva muškarca napala 25-godišnjeg vojnika koji ima turske korjene, rekavši mu da nema pravo da nosi njemačku vojnu uniformu.

Pretresi u Berlinu, angažovano više od 1.900 policajaca

BERLIN - Više od 1.900 policajaca učestvuje u pretresima u njemačkoj prijestonici Berlinu u okviru istrage o krijumčarenju ljudi, saopšteno je iz njemačkog tužilaštva.

U Berlinu vrijeđali i pljunuli rabina, otvorena istraga

BERLIN - Njemačka policija pokrenula je istragu nakon što su nepoznate osobe vrijeđale i pljuvale istaknutog berlinskog rabina Jehudu Tihtala, kada se vraćao iz sinagoge sa sinom.

Upucao Eritrejca zbog boje kože pa se ubio

BERLIN - Čovjek iz Eritreje teško je ranjen u pucnjavi u zapadnoj Njemačkoj, a osumnjičeni za napad, koji je očigledno imao antimigrantske motive, nekoliko sati kasnije izvršio je samoubistvo, saopštilo je danas tužilaštvo u Frankfurtu.

Najčitanije