Berlin

Pucnjava u Berlinu, ranjene četiri osobe

BERLIN - Četiri osobe ranjene su u pucnjavi koja se rano jutros dogodila u Berlinu, glavnom gradu Njemačke, saopštila je policija.

Zmije zaustavile gradnju "Tesline" fabrike kod Berlina

FRANKFURT, BERLIN - Zmije koje su u ovom periodu godine u hibernaciji iskomplikovale su planove američkog milijardera Ilona Maska u vezi s gradnjom gigafabrike u blizini Berlina.

Navijači Herte postavili 60.000 zastava širom Berlina

Navijači Herte postavili su oko 60.000 klupskih plavo-bijelih zastava širom Berlina, uoči gradskog fudbalskog derbija protiv Uniona u Bundesligi, a taj potez podržao je njihov klub.

Berlin u bliskom kontaktu s Bečom i Parizom nakon napada

BERLIN - Njemačka je u bliskom kontaktu s Austrijom i Francuskom u vezi s nedavnim terorističkim napadima, izjavio je šef njemačke diplomatije Hajko Mas.

Privedeno 150 demonstranata u Berlinu

BERLIN - Oko 150 ljudi privedeno je tokom demonstracija u Berlinu, koje su održane ovog vikenda, većinom desničarskih ekstremista, saopštila je danas policija.

Berlin najavio smjenu šefa vojne obavještajne agencije

BERLIN - Šef njemačke vojne obavještajne agencije Kristof Gram biće smijenjen, dok vlasti Njemačke pojačavaju napore da iskorijene desničarske ekstremiste u vojsci, javlja Asošiejted pres.

Zaharova: Ne vjerujemo Berlinu na riječ, nismo razvijali novičok

MOSKVA - Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je danas da Moskva nema osnova da vjeruje Berlinu na riječ u vezi sa slučajem ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog i poručila da Sovjetski Savez i Rusija nikada nisu sproveli istraživanje o razvoju supstance poznate kao novičok.

Lavrov: Njemačka da zaustavi politizaciju slučaja Navaljni

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov zatražio je danas od Njemačke, tokom telefonskog razgovora sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Hajkom Masom, da zaustavi politizaciju slučaja ruskog opozicionog političara Alekseja Navaljnog.

Lavrov otkazao posjetu Berlinu nakon izmjene rasporeda

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da je otkazalo radnu posjetu Berlinu šefa diplomatije Sergeja Lavrova, najavljenu za sutra, nakon izmjene rasporeda sa njemačke strane.

Zaharova uputila šest pitanja Berlinu o Navaljnom

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova postavila je nekoliko pitanja šefu njemačke diplomatije Hajku Masu povodom odugovlačenja da se informacije o stanju Alekseja Navaljnog predaju Moskvi.

Najčitanije