Berlin

Procurili detalji iz Berlina: Mijenjanje granica otvara pitanje RS, ali i velike Albanije

BERLIN - Na samitu Zapadnog Balkana domaćini Angela Merkel i Emanuel Makron poručili su da je kosovski dijalog dobio razmjere koje nisu u skladu sa stavovima EU.

Zvizdić odgovara Vučiću, pita šta će Dačić u Berlinu

SARAJEVO - Odlazeći predsedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvidić izjavio je danas da "ima utisak" da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić "strašno potcijenio" kolege iz regiona, kao i Angelu Merkel i Emanuela Makrona, ne razumijevajući, kako kaže, da su svi oni bili u Berlinu kako bi branili interese svojih država.

Merkelova i Makron stavili tačku na priče o podjelama

BERLIN, BANJALUKA - Berlinski sastanak sa balkanskim liderima, koji su organizovali Angela Merkel, njemačka kancelarka, i Emanuel Makron, predsjednik Francuske, pokazaće se kao tačka prekretnica u odnosu EU prema našem regionu.

Tači: Neće biti dozvoljena ideja o podjeli Kosova ili stvaranju modela RS

PRIŠTINA – Predsjednik Kosova Hašim Tači ocijenio je da je Kosovo na samitu lidera zemalja zapadnog Balkana u Berlinu "dobro prošlo" i da je imalo jasne pozicije u vezi dijaloga sa Srbijom i u vezi liberalizacije viza za građane Kosova.

Zvizdić: "Bjanko potpis" na dogovor Beograda i Prištine ako ne šteti BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denis Zvizdić rekao je danas da će "bjanko potpisati" sve što budu dogovorili Beograd i Priština, ako to nema nikakvih posljedica po BiH i region.

Brnabić: Srbija u Berlinu nije izgubila svoju poziciju

BEOGRAD – Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Srbiju na sastanku u Berlinu niko nije natjerao da nastavi dijalog bez ukidanja taksi i da Srbija po pitanju Kosova i Metohije nije izgubila svoju poziciju.

Haradinaj na samitu u Berlinu: Srbija da prizna nezavisnost Kosova u postojećim granicama

PRIŠTINA – Premijer Kosova Ramuš Haradinaj prisustvovao je zajedno sa kosovskim predsjednikom Hašimom Tačijem samitu lidera Zapadnog Balkana na visokom nivou u Berlinu, koji su organizovali njemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsjednik Emanuel Makron.

Objavljen nacrt deklaracije koja bi trebalo da bude usvojena u Berlinu

BERLIN - U Berlinu je objavljen nacrt deklaracije koja bi trebalo da bude usvojena na sastanku šefova država i vlada Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Francuske, Njemačke, Kosova, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Srbije i Slovenije.

DW: Šta će donijeti zapadnobalkanski samit u Berlinu?

BERLIN - Njemačka vlada je još jednom istakla da Zapadnobalkanski samit služi prije svega "razmijeni mišljenja".

Šta želi Berlin, osim "revitalizacije dijaloga"?

BRISEL, BEOGRAD - U Berlinu će u ponedjeljak popodne, u sjedištu njemačke kancelarke Angele Merkel, biti održan sastanak kojem će, pored kancelarke i koorganizatora ovog susreta, francuskog predsjednika Emanuela Makrona, prisustvovati lideri takozvane "zapadnobalkanske šestorke", Slovenije i Hrvatske, kao i šefice evropske diplomatije Federike Mogerini.

Najčitanije