Berlinale

Počinje internet "Berlinale"

U Berlinu danas počinje 71. Filmski festival "Berlinale", koji će biti održan putem interneta usljed pandemije.

Završen jedan od najslabijih berlinskih festivala

BERLIN - Ovogodišnji Berlinski filmski festival kritičari smatraju jednim od najslabijih u ovom vijeku s nizom "bljedunjavih" filmova, pa mnogi filmski sajtovi navode da je najteže bilo žiriju da iz glavnog programa probere iole vrednije ostvarenje.

Počeo jubilarni 70. Međunarodni film festival u Berlinu

U glavnom gradu Njemačke, Berlinu, večeras je počeo jubilarni 70. Međunarodni film festival (Berlinale).

Golubovićev "Otac" večeras osvaja Berlin

BERLIN - Film "Otac" reditelja Srdana Golubovića biće premijerno prikazan večeras u okviru takmičarskog programa "Panorama" jubilarnog 70. izdanja Međunarodnog filmskog festivala u Berlinu - "Berlinala", koji takođe počinje večeras, a koji će trajati do 1. marta.

Film "Otac" Srdana Golubovića premijerno na Berlinalu

Film "Otac" Srdana Golubovića imaće svjetsku premijeru u okviru programa "Panorama" na Filmskom festivalu u Berlinu, objavljeno je na zvaničnom sajtu.

Film "Šavovi" nagrađen u Berlinu

Film "Šavovi" osvojio je nagradu Europa Cinemas Label kao najbolji evropski film u programu Panorama, objavio je danas tročlani žiri Berlinskog festivala.

Milanu Mariću uručena nagrada na Berlinalu

Na filmskom festivalu u Berlinu sinoć je održana dodjela nagrada mladim glumcima koji su ostvarili zapažen uspjeh u svetu filma.

Počinje Berlinale: U trci za "Zlatnim medvjedom" Akin, Jimou, Ozon...

BERLIN - Berlinski filmski festival počinje danas i traje do 17. februara - u glavnom programu je 17 filmova, a od poznatijih autora tu su Fatih Akin, Džang Jimou, Agnješka Holand, Fransoa Ozon i Emin Alper.

Ketrin Denev, Dajan Kruger i Kristijan Bejl zvijezde Berlinala

Šezdesetdeveti Berlinski međunarodni filmski festival, Berlinale, održava se od 7. do 17. februara i na njemu će biti prikazano 400 filmova iz cijelog svijeta, među kojima je 17 u zvaničnoj konkurenciji za prestižnog Zlatnog medveda, saopštili su juče organizatori.

Žilijet Binoš predsjednica žirija na festivalu u Berlinu

Žilijet Binoš biće predsjednica žirija na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu ove zime.

Najčitanije