Bezbjednost

Si: Kina će pojačati spremnost za oružane borbe

PEKING - Predsednik NR Kine Si Ðinping izjavio je danas da će Kina pojačati spremnost za oružane borbe i poboljšati sposobnost za obavljanje vojnih zadataka, pošto pandemija korona virusa ima snažan uticaj na nacionalnu bezbjednost, izvijestila je državna kineska televizija.

Kako pojačati mjere sajber bezbjednosti?

Uz sve ovo što se dešava oko virusa korona u svijetu, zemlje su ojačale svoje granice, ali i bezbjedonosne mjere. Jedno od ovih područja svakako je i Srbija, koja je zatvorila škole i zabranila javna okupljanja.

"U BiH se dnevno očekuje i do 10.000 migranata"

SARAJEVO - Šef Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Peter van der Everert upozorio je da Hrvatska pojačava kontrolu granice, zbog čega se u BiH dnevno može očekivati i do 10.000 migranata.

Policija Crne Gore će obezbjeđivati litije ako su prijavljene

PODGORICA - Crnogorska policija saopštila je jutros da će nastaviti sa obezbjeđivanjem litija ukoliko budu prijavljene u skladu sa zakonom.

Otkazana litija na Cetinju zbog bezbjednosti učesnika

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska otkazala je, iz bezbjednosnih razloga, litiju koja je za sutra bila najavljena na Cetinju, saopšteno je iz cetinjske Crkvene opštine.

MUP-u Srpske 10 uređaja za detekciju droge u organizmu vozača

BANJALUKA - Predstavnici Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske uručili su danas Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srpske 10 najsavremenijih uređaja za detekciju droge i psihoaktivnih lijekova u organizmu vozača i drugih učesnika u saobraćaju.

Koji su najbezbjedniji automobili u 2019.

Nakon obavljenih testiranja u prošloj godini, EuroNCAP je objavio spisak najbezbjednijih novih modela na evropskom tržištu.

Vučić zakazao sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost zbog špijunske afere

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 18 sati sjednicu Savjeta za nacionalnu bezbjednost, prenio je "Blic".

Saradnjom javnog i privatnog sektora do veće bezbjednosti

BANJALUKA - Zbog sve kompleksnije bezbjednosne situacije u svijetu i sve izraženijeg trenda odlaska ljudi iz ove branše, neophodni su bolja saradnja i razumijevanje javnog i privatnog sektora bezbjednosti u Republici Srpskoj.

U biometrijskoj bezbjednosti BiH kasni deset godina

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je BiH još prije više od deset godina preuzela obavezu da uveže biometrijski sistem identifikacije na nivou svih nadležnih agencija u BiH, EU u svojim izvještajima konstatuje da ovaj proces nije završen.

Najčitanije