Bezbjednost

Majkić: Otkud nekome pravo da ponovo otvara pitanje saradnje sa Evropolom

SARAJEVO - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije primila k znanju informaciju Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH i dopis federalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) koji se odnosi na sprovođenje Sporazuma o operativnoj i strateškoj saradnji sa Evropolom.

Slupao auto dok je pokušavao da se otarasi pauka

Britanski vozač se zakucao automobilom u stub javne rasvjete, pošto mu je pažnju zaokupio jedan pauk u vozilu.

Od sto vozača u Gradišci sedam ih telefonira za volanom

GRADIŠKA, BIJELJINA - Na području Policijske uprave Gradiška utvrđen je najveći procenat vozača koji za volanom koriste mobilni telefon.

Kabrioleti su bezbjedniji od automobila sa tvrdim krovom

Prema određenim istraživanjima, manje je smrtnih ishoda i teških povreda kada se radi o saobraćajnim nesrećama u kojima je učestvovao jedan kabriolet.

Selmo Cikotić kandidat za ministra bezbjednosti BiH

SARAJEVO - Selmo Cikotić biće kandidat za ministra bezbjednosti BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Si: Kina će pojačati spremnost za oružane borbe

PEKING - Predsednik NR Kine Si Ðinping izjavio je danas da će Kina pojačati spremnost za oružane borbe i poboljšati sposobnost za obavljanje vojnih zadataka, pošto pandemija korona virusa ima snažan uticaj na nacionalnu bezbjednost, izvijestila je državna kineska televizija.

Kako pojačati mjere sajber bezbjednosti?

Uz sve ovo što se dešava oko virusa korona u svijetu, zemlje su ojačale svoje granice, ali i bezbjedonosne mjere. Jedno od ovih područja svakako je i Srbija, koja je zatvorila škole i zabranila javna okupljanja.

"U BiH se dnevno očekuje i do 10.000 migranata"

SARAJEVO - Šef Misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH Peter van der Everert upozorio je da Hrvatska pojačava kontrolu granice, zbog čega se u BiH dnevno može očekivati i do 10.000 migranata.

Policija Crne Gore će obezbjeđivati litije ako su prijavljene

PODGORICA - Crnogorska policija saopštila je jutros da će nastaviti sa obezbjeđivanjem litija ukoliko budu prijavljene u skladu sa zakonom.

Otkazana litija na Cetinju zbog bezbjednosti učesnika

PODGORICA - Mitropolija crnogorsko-primorska otkazala je, iz bezbjednosnih razloga, litiju koja je za sutra bila najavljena na Cetinju, saopšteno je iz cetinjske Crkvene opštine.

Najčitanije