Bezbjednost

Saradnjom javnog i privatnog sektora do veće bezbjednosti

BANJALUKA - Zbog sve kompleksnije bezbjednosne situacije u svijetu i sve izraženijeg trenda odlaska ljudi iz ove branše, neophodni su bolja saradnja i razumijevanje javnog i privatnog sektora bezbjednosti u Republici Srpskoj.

U biometrijskoj bezbjednosti BiH kasni deset godina

BANJALUKA, SARAJEVO - Iako je BiH još prije više od deset godina preuzela obavezu da uveže biometrijski sistem identifikacije na nivou svih nadležnih agencija u BiH, EU u svojim izvještajima konstatuje da ovaj proces nije završen.

Stručnjaci upozoravaju da je ova žena najopasnija na internetu

Glumica Aleksis Bledel najopasnija je osoba na internetu, prema istraživanju kompanije za online bezbjednost "McAfee".

Slovenija poboljšava sajber bezbjednost

LJUBLJANA - Slovenija poboljšava svoju sajber bezbjednost i u tom smislu nova Uprava za informacionu bezbjednost postepeno preuzima zadatke nacionalnog organa za bezbjednost informacija, ali poslanici i dalje izražavaju zabrinutost zbog nedostatka odgovarajućeg osoblja.

SAD: FaceApp opasan za nacionalnu bezbjednost

Ruska aplikacija FaceApp koja omogućava korisnicima da promjene svoj fizički izgled na fotografijama koje prolaze kroz specijalne filtere, može da predstavlja prijetnju po nacionalnu bezbjednost SAD-a, izjavio je lider demokrata u Senatu SAD Čak Šumer.

Banjalučki Forum za bezbjednost: Većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti

BANJALUKA - Na današnjoj sjednici banjalučkog Foruma za bezbjednost građana usvojen je izvještaj, prema kojem je velika većina građana zadovoljna stanjem bezbjednosti u Banjaluci, rekao je predsjednik Foruma Radislav Jovičić.

Sa bh. tržišta se povlače bombone uvezene iz Poljske

SARAJEVO - Bombone "Kiss me" sa okusom limuna, maline i crne ribizle biće povučene sa tržišta Bosne i Hercegovine, jer je utvrđeno da sadrže previsok nivo Kvinolin žute boje i (e 104) i Tartrazina (E 102)

Po bezbjednosti djece BiH na 38. mjestu

​Po bezbjednosti djece BiH se nalazi na 38. mjestu na listi od 176 zemalja, saopštila je danas organizacija "Save the children".

Koliko su bezbjedni najnoviji modeli automobila?

Posljednji rezultati ispitivanja bezbjednosti novih modela na evropskom tržištu pokazuju da su proizvođači dobro uradili domaći zadatak – svih sedam testiranih automobila osvojili su maksimalnih 5 zvjezdica.

Francuz protjeran iz BiH zbog prijetnje bezbjednosti

SARAJEVO - Služba za poslove sa strancima izrekla je danas mjeru protjerivanja sa zabranom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na period od pet godina, francuskom državljaninu S.J.G.

Najčitanije