BiH

Oblačno uz slab snijeg

​Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje je moguć i slab snijeg.

Apel EU, OHR-a i ambasade SAD vlastima u BiH: Okončati formiranje Doma naroda Parlamenta FBiH

SARAJEVO - Delegacija Evropske unije u BiH, Kancelarija visokog predstavnika (OHR) i Ambasada SAD u BIH oglasili su se danas zajedničkim saopštenjem u kojem su pozvali vlasti u BiH da okončaju proces formiranja Doma naroda Parlamenta FBiH, kako bi sve institucije konačno počele da funkcionišu.

Gotov sastanak Hana i Haradinaja: Bez govora o taksama

PRIŠTINA - U Prištini je završen sastanak evropskog komesara Johanesa Hana i premijera privremenih prištinskih institucija Ramuša Haradinaja, oni se nisu obratili novinarima, a na društvenim mrežama nisu pomenuli nametnutne takse od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH.

Bilateralna kvota spas za čelik iz BiH

​SARAJEVO - Bosna i Hercegovina će pokušati da s Evropskom komisijom sklopi sporazum o bilateralnoj kvoti za uvoz čelika u zemlje EU kako bi bila izuzeta iz opšte kvote, a koja je za nju mnogo nepovoljnija.

OS BiH dobile opremu za učenje engleskog jezika

SARAJEVO - Holandija je Oružanim snagama BiH donirala opremu kojom će nastavni standardi na kursu engleskog jezika biti podignuti na viši nivo.

Džakula: 7,84 odsto više prihoda nego u rekordnoj 2017.

BANJALUKA - Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH) je tokom 2018. godine zabilježila rast prihoda, te ukupan bruto prihod od indirektnih poreza iznosi 7.596.483.309 KM, što je za 552.551.005 KM, ili 7,84 odsto, više nego u rekordnoj 2017. godini, rekli su u UIO BiH.

Povećan broj turista za 12,6 odsto

SARAJEVO - BiH je u 11 mjeseci prošle godine posjetilo 1.378.542 turista, što je više za 12,6 odsto nego u istom periodu 2017. godine.

Revizija diploma funkcionera u BiH konačno došla na red

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako se o kupovini diploma priča unazad oko 15 godina, vlasti u BiH tek posljednjih nekoliko dana počele su da se bave ovim problemom, mada je veliko pitanje da li će i kada doći do istinske revizije diploma stečenih na visokoškolskim ustanovama u BiH.

BiH sigurno utočište za odbjeglog Mamića

MEĐUGORJE, ZAGREB - Bosna i Hercegovina ostaje sigurno utočište za odbjeglog Zdravka Mamića, bivšeg čelnika zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, koji je u Županijskom sudu u Osijeku nepravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora.

Moguće lavine na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini

BANJALUKA - Saobraćaj se u Republici Srpskoj u nižim predjelima odvija po mjestimično vlažnim i mokrim kolovozima, u višim planinskim predjelima i preko prevoja ima ugaženog snijega, a iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske upozoravaju i na mogućnost obrušavanja snježnih lavina, naročito na magistralnom putu Dobro Polje-Brod na Drini.

Najčitanije