BiH

U FBiH 275 novozaraženih, preminulo troje

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 866 uzoraka, od čega je 275 pozitivno na virus koronu, a preminule su tri osobe.

Rad parlamenta obilježile jalove rasprave i beskorisne inicijative

SARAJEVO - Beskorisne inicijative, neproduktivne rasprave, nerealni zahtjevi poslanika, razmatranje zastarjelih izvještaja i mali broj zasjedanja obilježili su rad parlamenta Bosne i Hercegovine u prethodne četiri godine, koji će, po svemu sudeći, ostati upamćen kao najgori do sada s obzirom na to da je održano ubjedljivo najmanje sjednica u četvorogodišnjem mandatu.

Češki avanturisti privatnim vozom obišli BiH

BANJALUKA - Entuzijastična grupa Čeha, njih oko 150, početkom avgusta upustila se u sedmodnevnu avanturu i to prolazeći kroz nekoliko evropskih zemalja kako bi posjetili bh. gradove, a sve to ne bi bilo čudno da ovaj put nisu proveli putujući i spavajući u privatnom vozu.

U FBiH jedna osoba preminula, pozitivnih još 248

SARAJEVO - Virus korona u Federaciji BiH (FBiH) u protekla 24 časa potvrđen je kod 248 lica, a jedno je preminulo, saopštio je federalni Zavod za javno zdravstvo.

Ljekovito jezero Đol smaragdni dragulj podno planine Otomalj

Da se širom Srpske mogu vidjeti mnoge prirodne ljepote koje oduzimaju dah svojim izgledom potvrđuje i jezero Đol, koje se nalazi u dolini rijeke Plive, na teritoriji opštine Jezero.

U FBiH 165 novozaraženih, jedna osoba preminula

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 491 uzorak, od čega je 165 pozitivno na virus koronu, a preminula je jedna osoba.

U FBiH 173 novozaražena, preminulo šestoro

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 861 uzorak, od čega su 173 pozitivna na virus korona, a preminulo je šesto osoba.

Andre Lamoglia za "Nezavisne": Volim zemlje koje imaju osobnost, takva je i BiH

Zvijezda planetarno popularne "Netflixove" serije "Elite" Andre Lamoglia nedavno je posjetio Sarajevo, gdje je dobio nagradu za najboljeg mladog glumca, koja mu je uručena u sklopu 14. Omladinskog film festivala (OFF) te mu je ovo prva nagrada u dosadašnjoj karijeri.

U Federaciji BiH troje preminulih, 177 novozaraženih

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je ukupno 506 uzoraka, od čega je 177 pozitivno na virus korona, a preminule su tri osobe.

Kreditni rejting BiH u kategoriji smeće

Moody's Investor Service potvrdio je kreditni rejting Bosni i Hercegovini, B3 sa stabilnim izgledima.

Dodik: Komšić i Džaferović ne žele raspravu o gasovodu do Banjaluke

SARAJEVO - Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, rekao je danas da druga dva člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović, nisu dozvolili da se raspravlja o izgradnji gasovoda do Banjaluke i aerodromu u Trebinju, naglašavajući da takvo ponašanje predstavlja opstrukciju i ne stabilizuje BiH.

Ustavni sud BiH: Neustavan zakon Narodne skupštine RS o neprimjenjivanju Inckove odluke

BRČKO - Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim Zakon o neprimjenjivanju Odluke visokog predstavnika u Republici Srpskoj kojom se donosi Zakon o dopuni Kivičnog zakona BiH, a koji je u usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Sumnja se na prvi slučaj majmunskih boginja u BiH

​SARAJEVO - Pacijent kod kojeg se sumnja na majmunske boginje, javio se u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu.

Berlin danas odlučuje o slanju vojnika u BiH

BERLIN - Njemački parlament danas glasa o angažovanju do 50 vojnika Bundesvera u mirovnoj misiji EUFOR "Althea", a ukoliko glasanje prođe pozitivno, kao što se očekuje, mandat počinje teći od danas do kraja juna naredne godine.

NATO jača odbrambeni koncept, u vizuri i BiH

MADRID, BANJALUKA - Na madridskom samitu NATO-a, a zbog rusko-ukrajinskog rata, usvajanjem novog strateškog koncepta očekuje se značajnije povećanje prisustva Alijanse u regionu zapadnog Balkana, što će uticaja imati i na BiH.

Najčitanije