BiH

Zvizdić: BiH nema kapaciteta niti želi biti regionalni sabirni centar

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sazvao je danas u Sarajevu sastanak predstavnika institucija BiH, predstavnika EU i međunarodnih organizacija u vezi s cjelokupnom migrantskom situacijom, te o daljnjem unapređenju saradnje i koordinacije u pružanju podrške nadležnim organima BiH na poduzimanju mjera rješavanja pitanja ilegalnih migracija, te adekvatnog prihvata i smještaja izbjeglica u BiH.

I Kosovo pokazalo mišiće: Bh. proizvođači mlijeka i pavlake traže recipročne mjere

BANJALUKA, SARAJEVO - Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH zatražilo je od kosovske strane da ukine odluku o carinama na uvoz mlijeka i pavlake iz BiH, jer je, kako su poručili, u suprotnosti s pravilima Centralnoevropskog ugovora o slobodnoj trgovini (CEFTA).

Njemačka ambasada upozorava: Ne angažujte agencije za zakazivanje termina

SARAJEVO - Odjel za vize njemačke ambasade opet izričito ukazuje na to da je zakazivanje termina za podnošenje zahtjeva za vizu besplatno i da se oni mogu rezervisati isključivo putem online sistema Ambasade za zakazivanje termina, istakli su u toj ambasadi.

Otvorena laboratorija za ispitivanje municije: Moderne metode za veću bezbjednost

DOBOJ - Stabilnost baruta u municiji uskladištenoj u kasarnama Oružanih snaga BiH ubuduće će se ispitivati sa dvije nove metode, koje će povećati bezbjednost municije, ali i stanovništva koje živi u blizini skladišta u kojima se ona nalazi, poručeno je na otvaranju laboratorije za ispitivanje hemijske stabilnosti baruta.

SAD finansiraju obuku pripadnika SIPA i Ministarstva bezbjednosti BiH

SARAJEVO - SAD će sa dva miliona dolara u ovoj godini finansirati projekat za opremu i obuku pripadnika Agencija za istrage i zaštitu (SIPA), a u idućoj godini planirano je da izdvoji 700 hiljada dolara za jačanje kapaciteta Ministarstva bezbjednosti BiH.

Čović i Vučić o odnosima hrvatskog i srpskog naroda

SARAJEVO - Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas su u Beogradu razgovarali o daljem unapređenju odnosa dvije zemlje, sveukupnim odnosima hrvatskog i srpskog naroda, te o situaciji u regionu.

Majkić: BiH u opasnosti da joj se osveti neodgovorna vlast

BANJALUKA - Migrantska kriza u BiH sve više uzima maha, a BiH nikada nije bila u većoj opasnosti da joj se osveti neodgovorna vlast, koja potpuno nespremna radi posao za koji je izabrana, izjavila je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Duža zadržavanja na ulazu u BiH

BANJALUKA Na graničnim prelazima Gradiška i Brod sa Hrvatskom duga su zadržavanja na ulazu u BiH, saopšteno je iz Auto moto saveza Republike Srpske.

Ovjerene 642 kandidatske liste, 166 ima nedostatke

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH danas je u Sarajevu ovjerila 642 kandidatske liste koje su ispunjavale zakonom propisane uslove, dok je za 166 kandidatskih listi utvrđeno da ima nedostatke.

Spriječen uvoz nedozvoljene supstance - amfetamini

SARAJEVO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje spriječili su neovlašten uvoz zabranjene supstance – amfetamini na Carinskoj ispostavi Aerodrom Sarajevo.

Najčitanije