BiH

Berton: Alarmantan pad stope osuđujućih presuda za ratne zločine

SARAJEVO - Stopa osuđujućih presuda u predmetima ratnih zločina pred Sudom BiH opada alarmantnom brzinom, što podstiče zabrinutost u vezi sa kvalitetom istraga i optužnica koje podiže Tužilaštvo BiH, upozorio je danas u Sarajevu šef Misije OEBS-a u BiH Brus Berton.

U julu početak radova na autoputu Beograd-Sarajevo

BANJA LUKA - Premijerka Republike Srbije Ana Brnabić najavila je danas u Banjaluci da će u prvim danima jula početi radovi na dionici Kuzmin-Sremska Rača, čime se kreće s izgradnjom autoputa Beograd-Sarajevo.

Predsjedništvo BiH osudilo napade iz Jemena na saudijske gradove

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH najoštrije je osudilo napade iz Jemena na gradove i civilna postrojenja u Saudijskoj Arabiji, koji uzrokuju stradanja nedužnog stanovništva.

BiH i Srbija u četvrtom šeširu žrijeba grupa za EURO 2020

SARAJEVO - Rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovina i Srbije prilikom žrijebanja grupa za Evropsko prvenstvo 2020. godine biće svrstane u posljednji, četvrti šešir.

Građani BiH strahuju od viših cijena, nadaju se trajnom miru

BANJALUKA, SARAJEVO - Garancija trajnog mira i političke stabilnosti glavni je razlog zbog kojeg bh. građani podržavaju ulazak BiH u EU, dok se oni koji nisu za evropski put najviše plaše većih troškova života i poreza.

U BiH danas oblačno s pljuskovima

Danas se u BiH uglavnom očekuje pretežno oblačno vrijeme s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Topiću 22 mjeseca zatvora zbog mita za vozački

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću osudio je Bajazita Topića (60) iz ovog mjesta na godinu i 10 mjeseci za krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi, jer je 2017. godine u Velikoj Kladuši kao član komisije za polaganje vozačkog ispita primao mito od instruktora i kandidata.

Ključa nezadovoljstvo na Vučjaku: Migranti žele u grad, policija ih vraća

BIHAĆ - Na lokalitetu Vučjak, desetak kilometara od Bihaća, trenutno se nalazi više od 500 migranata koji su nezadovoljni novim smještajem i na sve načine pokušavaju da se vrate natrag u grad.

Sutra u Istanbulu investicioni dan BiH

SARAJEVO - Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH /Fipa/ organizuje sutra u Istanbulu skup "BiH investicioni dan", na kome se očekuje veliki broj turskih kompanija kojima će biti predstavljene mogućnosti ulaganja u BiH.

Nakon ubistva državljanina BiH u Salcburgu, policija uhapsila osumnjičenog Albanca

SALCBURG - Nakon brutalnog ubistva državljanina BiH Samira Halkića (46) i ranjavanja njegovog sina Dženisa Halkića (24) 4. juna u Salcburgu, austrijska policija, kako prenose mediji, uhapsila je u petka naveče jednu osumnjičenu osobu.

Najčitanije