BiH

"BiH bi do kraja 2020. mogla potvrditi pristupanje Malom Šengenu"

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je danas u Vukosavlju da bi BiH prije kraja ove godine, odnosno prije početka samita u Sofiji, koji je planiran za kraj novembra, mogla potvrditi svoje prisustvo u inicijativi "Mali Šengen".

Ombudsmani za ljudska prava BiH - obezbijediti pristup informacijama

BANJALUKA - Ombudsmani za ljudska prava BiH pozivaju javne organe na svim nivoima vlasti da obezbijede efikasniju primjenu zakona o slobodi pristupa informacijama i proaktivnim pristupom u objavljivanju informacija svoj rad učine transparentnim.

Dušan Bajević objavio spisak

Fudbalska reprezentacija BiH narednog mjeseca igraće tri utakmice. Najvažnija je ona sa Sjevernom Irskom u okviru baraža za plasman na EURO 2020.

Pravobranilaštvo BiH upozorava: Sistemska diskriminacija odnosi milione

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina prošle godine pred sudovima u BiH izgubila je sporove u vrijednosti od 11,1 milion KM i to isključivo zbog sistemskih problema koje ne želi da riješi, zbog čega se bez ikakve potrebe na presuđene iznose plaćaju troškovi postupka i nepotrebne kamate.

Svim političkim partijama cilj najmanje 10.000 glasova

BANJALUKA - Neke političke partije već su objelodanile svoje ciljeve za Banjaluku, a ono što je veoma zanimljivo je to da je svakoj od njih cilj da na predstojećim lokalnim izborima, koji su zakazani za 15. novembra, osvoje najmanje 10.000 glasova.

Slovenija priznaje PCR testove iz BiH

LJUBLJANA - Državljani BiH od sutra će u Sloveniju moći da ulaze uz negativan PCR test na virus korona koji je urađen u laboratorijama u Republici Srpskoj i Federaciji BiH.

Trebinjska izložba "Foto BiH": 102 fotografije bh. autora

TREBINJE - U Muzeju Hercegovine u Trebinju ovog vikenda otvorena je 13. izložba fotografija "Foto BiH", koja prikazuje 102 fotografije autora iz BiH, među kojima su i članovi Foto-kino kluba iz Trebinja.

Hoće li u BiH početi liječenje korone krvnom plazmom

SARAJEVO - U cilju stvaranja uslova za optimalno liječenje pacijenata oboljelih od infekcije COVID-19 rekonvalescentnom (krvnom) plazmom dr Ednan Drljević, šef izolatorijuma za liječenje COVID-19 pozitivnih pacijenata u JU Opća bolnice ''Prim. dr. Abdulah Nakaš'', i dr. Mirza Begović, rukovodilac Odsjeka za transfuzijsku medicinu u ovoj zdravstvenoj ustanovi, posjetili su Zavod za transfuzijsku medicinu FBiH.

"Usvajanje Revidirane strategije važan korak ka pravdi za žrtve"

SARAJEVO - Delegacija EU u BiH, Ambasada SAD i Misija OEBS-a u BiH pozdravili su usvajanje Revidirane strategije za rad na predmetima ratnih zločina u BiH, ocjnjujući da je riječ o važnom koraku ka postizanju pravde za sve žrtve ratnih zločina i smanjenju stope nekažnjivosti.

Industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja za 1,4 odsto

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u avgustu manja je za 1,4 odsto u odnosu na jul, te za 6,7 odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Najčitanije