BiH

Vozač kamiona iz BiH napravio haos na autoputu u Sloveniji

U saobraćajnoj nezgodi koja se danas dogodila na autoputu kod Ljubljane, prema graničnom prelazu s Austrijom Karavanke, lakše su povrijeđeni vozač autobusa i dvojica vozača kamiona.

Spoljnotrgovinski deficit BiH prošle godine osam milijardi KM

SARAJEVO - Spoljnotrgovinski robni deficit BiH prošle godine je iznosio nešto više od osam milijardi KM, a pokrivenost uvoza izvozom 58,9 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

Tegeltija: Parlament BiH ni na koji način nije nadređen VSTS-u

SARAJEVO - Nijedan poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine na posljednjoj sjednici ovog doma nije podržao izvještaj o radu Visokog sudskog i tužilačkog savjeta na čijem se čelu nalazi Milan Tegeltija.

Državljanin BiH ubijen u Njemačkoj

Spor oko polovnog automobila koštao je života državljnina BiH Šerifa G. u njemačkom Blankenfeldeu, nedaleko od Berlina, javlja Berliner Kurier.

Izetbegović: SDA za dogovor sa HDZ-om, ali ne odustaje od svojih stavova

SARAJEVO - Neuspjesi SDA i HDZ BiH da u proteklom periodu približe stavove o formiranju vlasti na nivou FBiH i dalje nailaze na kamen spoticanja vezan za izmjene Izbornog zakona.

Pokrenuta arbitraža: "Strabag" od EPBiH traži 40 miliona KM odštete

Austrijski "Strabag" zvanično je prije nekoliko mjeseci pokrenuo postupak pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Briselu, zahtijevajući od državne kompanije "Elektroprivreda BiH" isplatu odštete od 40 miliona KM (20 miliona evra), otkriva "Dnevni avaz".

Sjednica Savjeta ministara BiH u četvrtak: Na dnevnom redu imenovanja i migranti

SARAJEVO - Prva sjednica Vijeća ministara u ovoj godini trebalo bi da bude održana u četvrtak, kazali su "Nezavisnim" u Kabinetu Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg ove bh. institucije.

Oblačno uz mogući snijeg

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme uz mogućnost sunčanih intervala, dok je u nekim dijelovima zemlje u jutarnjim satima moguće provijavanje slabog snijega.

Najčitanije