BiH

Sastanak članova Savjeta ministara i Predsjedništva BiH

SARAJEVO - U zgradi Predsjeništva BiH u toku je sastanak članova Vijeća ministara BiH i članova Predsjedništva BiH.

Još uvijek bez dogovora o izborima u Mostaru

MOSTAR - Devet stranaka u Mostaru na današnjem sastanku nije postiglo nikakav iskorak u vezi sa postizanjem dogovora za održavanje izbora u ovom gradu jer se nisu željele izjasniti o konačnom modelu izmjena Izbornog zakona BiH.

Upitno hoće li građani BiH imati prenos Svjetskog prvenstva u fudbalu

SARAJEVO - BHRT još nije otkupio prava na prenos Svjetskog fudbalskog prvenstva te se u cijeli slučaj uključio i Savjet ministara BiH.

Softić: Hrvati kupuju vrijeme nedolaskom na sjednicu

SARAJEVO – Safet Softić, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda BiH rekao je danas novinarima da je Klub Bošnjaka za izmjenu Izbornog zakona, odnosno za svaku vrstu onemogućavanja krađe na izborima.

Odgođena sjednica Doma naroda BiH

SARAJEVO – Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je trebalo da bude održana danas, odgođena je usljed nedostatka kvoruma.

Erdoan na mitingu u BiH sakuplja glasove iz Evrope

ANKARA, SARAJEVO - Redžep Tajip Erdoan, turski predsjednik, trebalo bi u Sarajevu da održi prvi politički skup u inostranstvu pred predstojeće izbore u toj zemlji, javljaju turski mediji.

Izvještaj Stejt departmenta za BiH: Više ocjene za studente s porodičnim vezama

BANJALUKA, SARAJEVO - Korupcija je prisutna na svim nivoima visokoobrazovnog sistema u BiH, a bolje ocjene dobijaju oni studenti koji su s profesorima u političkim ili porodičnim vezama, stoji u posljednjem Izvještaju o ljudskim pravima Stejt departmenta za BiH, dok poslije objave izvještaja sa univerziteta to negiraju.

Tri univerziteta iz BiH demantuju informaciju o problemu s diplomama u Hrvatskoj

SARAJEVO - Iz Agencije za nauku i visoko obrazovanje Republike Hrvatske juče je saopšteno da diplome iz BiH uskoro neće biti priznate u ovoj zemlji članici EU. Uprkos tome, rektori univerziteta u BiH i resorna Agencije demantuje taj podatak.

Bh. državljanin uhapšen u Hrvatskoj s 3.300 tableta

SLAVONSKI BROD - U istražni pritvor u Požegi na mjesec dana priveden je 57-godišnji državljanin BiH, koji je u ponedjeljak u Hrvatsku pokušao prokrijumčariti 3.300 komada tableta i 45 ampula s psihotropnom tvari, za koje nije imao medicinsku niti neku drugu dokumentaciju.

Najčitanije