BiH

Vučić zove Govedaricu u Beograd

SARAJEVO - Iako su predsjednik SDS-a Vukota Govedarica i ostali lideri Saveza za promjene javno poručili kako njihovi predstavnici neće napustiti institucije Bosne i Hercegovine, promjena ovog stava pokušava se izlobirati u Beogradu.

Glavni odbor SDA osudio napade na Izetbegovića

SARAJEVO - U Sarajevu se danas održava sjednica Glavnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA), a do sada usvojene zaključke medijma je prezentovao predsjednik Glavnog odbora Halid Genjac.

SDA predlaže da se Dom naroda FBiH popunjava po popisu iz 1991.

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je više puta najavljivano da će SDA izaći sa svojim prijedlogom izmjena Izbornog zakona (IZ) BiH nakon što bude bila poznata sudbina prijedloga HDZ-a, ova partija je svoj zakon u parlamentarnu proceduru uputila u petak.

BiH prva na crnoj listi smrti na drumovima

BANJALUKA, SARAJEVO - Na bh. cestama život je izgubilo čak 1.596 osoba u posljednjih pet godina, 8.496 ih je pretrpjelo teže povrede, dok je čak 41.516 učesnika u saobraćaju lakše povrijeđeno.

Uskoro zajednička sjednica Savjeta ministara BiH i Vlade Makedonije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić i premijer Makedonije Zoran Zaev najavili su nakon sastanka u Sarajevu da će u narednih nekoliko mjeseci biti održana zajednička sjednica makedonske Vlade i Savjeta ministara, nakon koje se očekuje potpisivanje niza sporazuma.

Žiri skratio liste za Izbor najboljeg sportiste BiH

Teniser Damir Džumhur, košarkaš Džanan Musa i fudbaler Edin Džeko ostali su u najužoj konkurenciji za nagradu za najboljeg sportistu Bosne i Hercegovine u 2017. godini.

Tužilaštvo BiH podiglo optužnicu zbog krijumčarenje osoba

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Boška Vidovića (51) iz Rudog koji se tereti za krijumčarenje osoba, saopšteno je iz Tužilaštva.

Bivši ambasador BiH u Briselu Draško Aćimović pridružio se SDP-u

SARAJEVO - Draško Aćimović, bivši ambasador BiH u Briselu pridružio se SDP BiH, kazavši da je vrijeme za nove političke poteze i za razgovore kako bi se u BiH došlo do kompromisa. Aćimović je rekao da je spreman da uđe u politiku sa svojim idejama i da u tome ima podršku partije kojoj je danas pristupio.

Žiliću devet godina zatvora za zločin u logoru "Musala"

SARAJEVO - Sud BiH proglasio je krivim Edhema Žilića, bivšeg pripadnika Armije BiH i vršioca dužnosti upravnika u logoru "Musala" u Konjicu, za ratni zločin nad srpskim i hrvatskim civilima i osudio ga na devet godina zatvora.

BiH dogovorila prijateljski meč sa Meksikom

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će, nakon susreta sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) 28. januara 2018. u Los Anđelesu, odigrati i prijateljsku utakmicu sa selekcijom Meksika.

Reklame

Najčitanije