BiH

Sudovi BiH u prošloj godini riješili 149.154 najstarija predmeta

SARAJEVO - Sudovi u BiH su u prošloj godini riješili 149.154 najstarija predmeta.

Čolak: Neosnovane kritike da HDZ apelacijom pravi alibi za blokadu zemlje

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Bariša Čolak istakao je da su neosnovane kritike da HDZ BiH apelacijom predsjedavajuće Predstavničkog doma BiH Borjane Krišto Ustavnom sudu BiH pravi alibi za blokade zemlje.

Odluka o članstvu BiH u STO krajem jula

SARAJEVO - Predsjedavajući Radne grupe za pristupanje BiH Svjetskog trgovinskoj organizaciji (STO) Atanas Paparizov rekao je danas u Sarajevu da bi konačna odluka o članstvu BiH u STO trebalo da bude donesena krajem jula.

"Fruct Company" skinut sa liste, ugroženo tržište od 45 miliona KM

BANJALUKA, SARAJEVO - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske donijelo je danas odluku o brisanju preduzeća "Fruct Company" iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju, koja se vodi u ovom ministarstvu, zbog sumnji da je vršilo reeksport poljskih jabuka iz BiH u ovu zemlju.

Lončar: Pokazaćemo da se na nas može računati

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine se u Zenici spremaju za utakmice sa Sjedinjenim Američkim Državama i Meksikom.

Lojo objavio spisak

Goran Lojo selektor ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine objavio spisak igračica za predstojeću utakmicu protiv Islanda.

Počela kampanja "Nisu mi rekli"

Paraolimpijski komitet BiH, s ciljem stvaranja boljih uslova za sportiste sa invaliditetom, pokrenuo je projekat i kampanju "Nisu mi rekli".

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati šta vidjeti

Novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije BiH Robert Prosinečki danas je u Zenici predstavio svoje saradnike u stručnom štabu.

Krijumčari heroina zaobilaze BiH zbog loših puteva

SARAJEVO - Krijumčari heroina u velikom dijelu zaobilaze BiH zbog loše putne komunikacije i konfiguracije terena, navodi se u Državnoj strategiji nadzora nad opojnim drugama, sprečavanja i suzbijanja zloupotrebe opojnih droga u BiH.

Novi popis, stari problemi

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako su sve zemlje Evrope i regiona odavno započele pripreme za popis stanovništva 2021. godine, u Bosni i Hercegovini se ne radi ništa po tom pitanju, a gotovo je sigurno da će biti problema kao i s popisom koji je tek nedavno završen.

Reklame

Najčitanije