BiH

Mnogo nepoznanica uoči starta šampionata BiH: Igokea propušta prvu fazu

Iako za nekoliko dana ulazimo u oktobar, još nije poznato kada zvanično počinje košarkaško prvenstvo BiH, ali ono što se ipak zna, jeste da regularni dio takmičenja, kao i prošlih sezona, neće igrati Igokea.

Danas uništavanje štamparskih ploča i škarta

SARAJEVO - U prostorijama kompanije "Atlantik" u Banjaluci danas će biti uništene štamparske ploče i škart papir, korišten za štampanje glasačkih listića za opšte izbore, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

Zrinjski čeka kiks Sarajlija

Prvi smo na tabeli, tu želimo ostati i zato protiv Širokog Brijega želimo samo jedno, to je pobjeda, rekao je Husref Musemić, šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Sarajevo, uoči današnje derbi utakmice 11. kola BH Telecom Premijer lige BiH.

Crnadak: BiH ostaje posvećena evropskom putu

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak istakao je, tokom prvog dana boravka u Njujorku, da BiH ostaje posvećena evropskom putu i punopravnom članstvu u EU, o čemu postoji širok konsenzus.

CIK BiH izrekao novčane kazne

SARAJEVO – Centralna izborna komisija BiH donijela je odluku kojom su koalicija Demokratska fronta i Građanski savez (DF-GS) i Dževad Adžem , njihov kandidat za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, te Savez za pobjedu (SzP) i Vukota Govedarica, kandidat SzP-a za predsjednika RS, novčano kažnjeni zbog "korištenja jezika koji bi nekoga mogao navesti ili podstaći na nasilje ili širenje mržnje".

Cvijanović: Vučić izrekao ono na što vlasti u Srpskoj odavno upozoravaju

ZVORNIK - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, tvrdnjom o umiješanosti zapadnih sila u izbore u Srpskoj, izrekao ono na šta vlasti u Srpskoj već odavno upozoravaju i da je sigurna da će nakon izbora iznijeti sve dokaze o tome.

Očekivani izvoz do kraja godine veći od 12 milijardi KM

SARAJEVO - Potpredsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Ahmet Egrlić izjavio je danas da se očekuje da će ove godine izvoz iz BiH premašiti 12 milijardi KM.

Ministarstvo bezbjednosti nije izvršilo zadatke u vezi migrantske krize

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH ni nakon mjesec nije izvršilo zaduženje koje mu je dao Savjet ministara u vezi sa formiranjem ekspertskog tima za pravljenje studije procjene efekta izmjena i dopuna Zakona o azilu i Zakona o strancima BiH, iako je zadati rok bio deset dana.

Kesić: Ambasada SAD se miješa u izbore u RS mimo Trampa

VAŠINGTON - Šef Predstavništva Republike Srpske u SAD Obrad Kesić rekao je, povodom navoda o miješanju stranih sila u izbore u Srpskoj, da "nažalost to i dalje postoji i da se, kada je riječ o Americi, to radi putem ambasade, izvan tokova koje sam američki predsjednik Donald Tramp određuje".

Čubrilović: Dio međunarodne zajednice veoma zainteresovan za izborni proces

BANJALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da je dio međunarodne zajednice u BiH veoma zainteresovan za izborni proces.

Najčitanije