BiH

Tegeltija: Hitno realizovati mjere za saniranje posljedica epidemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija upoznao je danas međunarodne predstavnike o potrebi što hitnije realizacije mjera neophodnih za saniranje posljedica izazvanih epidemijom virusa korona, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Donacija EU: U Sarajevo stigla oprema od 1,3 miliona evra za borbu protiv korone

SARAJEVO - EU je dopremila u Sarajevo donaciju u opremi namijenjenu za borbu protiv virusa korona vrijednu 1,3 miliona evra koja će narednih dana biti distribuirana bolnicama širom Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH), a, između ostalog, sadrži 28 visokokvalitetnih respiratora, 20 ultrazvučnih aparata i 2.000 pulsnih uređaja za mjerenje nivoa kiseonika u krvi.

Društvo crvenog krsta BiH: U korona-borbi utrošeno oko 1,5 miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO - Za borbu protiv epidemije virusa korona u BiH Društvo crvenog krsta BiH utrošilo je za 50 do 70 dana oko 1,5 miliona KM, novca i materijalno-tehničkih sredstava, dok je budžetom institucija BiH za rad ovog crvenog krsta izdvojeno svega 150.000 KM, izjavio je generalni sekretar Društva Rajko Lazić.

Sretko Pavić osuđen na 11 godina zatvora za zločine u Prijedoru

SARAJEVO - Apelaciono vijeće Suda Bosne i Hercegovine osudilo je Sretka Pavića na 11 godina zatvora za ratni zločin počinjen nad civilima na području Prijedora.

Bugarska zatvorila granice za državljane BiH i Srbije

SOFIJA - Građanima Srbije privremeno je ograničen ulazak u Bugarsku od danas, 16. jula, pa do 31. jula, saopštila je Ambasada Srbije u Sofiji.

Strah i neizvjesnost zbog virusa korona usijali telefone

BANJALUKA, BIJELJINA - Od početka pandemije virusa korona u Republici Srpskoj psiholozi imaju pune ruke posla, a građani se sve češće javljaju da traže pomoć.

Koordinaciono tijelo za Trgovsku goru obratiće se Tegeltiji

SARAJEVO - Članovi Koordinacionog tijela BiH za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na lokaciji Trgovska gora danas su na video-konferenciji izrazili zabrinutost zbog činjenice da je Hrvatska preduzela niz aktivnosti u vezi izgradnje odlagališta na toj lokaciji i donijeli zaključak da se obrate predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji.

Hospitalizovan Fadil Novalić

SARAJEVO - Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić danas je hospitalizovan na Klinici Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, saopštila je Kancelarija za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Najčitanije