BiH

Fajon: Neodgovorno ponašanje Janše može dovesti do novog rata

SARAJEVO - Iako je Janez Janša demantovao da je u Brisel poslao neslužbeni dokument o navodnom mirnom razlazu BiH, oglasila se evroparlamentarka Tanja Fajon pozivom slovenačkom premijeru da objasni šta se nalazi u tom dokumentu.

Pahor objasnio zašto je pitao o raspadu BiH

LJUBLJANA - Borut Pahor, predsjednik Slovenije, izdao je saopštenje u vezi s navodima medija da je premijer Slovenije Janez Janša predao "non paper" predsjedniku Savjeta Evrope Čarlsu Mišelu u kojem navodno najavljuje da će jedan od prioriteta biti "završetak raspada Jugoslavije".

Ambasadorka u Predsjedništvu BiH nakon Janšinog "non papera" o raspadu

SARAJEVO -Ambasadorka Slovenije Zorica Bukinac stigla je u Predsjedništvo Bosne i Hercegovine na poziv člana Željka Komšića i to nakon što je objavljena informacija da je premijer te zemlje Janez Janša u Brisel uputio "non paper", neslužbeni dokument, koji tretira i budućnost BiH.

Omladinci MNK Seljak prvaci BiH

U finalnom meču Omladinske U19 Premijer lige Bosne i Hercegovine, igranom na Ilidži, sastali su se Malonogometni klub Seljak i Kaskada, a pehar je otišao u ruke igrača iz Livna koji su ostvarili pobjedu rezultatom 3:0.

Vrijeme promjenljivo oblačno uz sunčane periode

BANJALUKA - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno uz sunčane periode i toplije nego prethodnih dana.

Jesu li graničari žmirili na Snežičeve prelaske preko granice?

SARAJEVO, BANJALUKA - Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije (GP) BiH sprovodi dva odvojena postupka protiv svojih službenika, a cilj je da se utvrdi da li je bilo eventualnih propusta prilikom graničnih kontrola Roka Snežiča, kontroverznog slovenačkog biznismena, koji je pod lupom istražnih organa i u BiH i u Sloveniji.

Funkcioneri u dvije fotelje treba da se odreknu jedne

SARAJEVO - Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine otvorila je pitanje duplih funkcija u Bosni i Hercegovini i na kolegijumu CIK-a donijeće odluku o izradi baze svih funkcionera izvršne vlasti na svim nivoima, a koje planira pozvati da se, u slučaju da imaju i zakonodavnu funkciju, jedne odreknu.

Srbija i Hrvatska se sve više naoružavaju

CIRIH - Iako je izbijanje novog rata na zapadnom Balkanu opcija koja nije vjerovatna, stalno naoružavanje, nacionalistička retorika i nedovoljna razvijenost institucija predstavljaju konstantnu bezbjednosnu prijetnju, istaknuto je u studiji Centra za bezbjednosne studije iz Ciriha.

Na kraju 2020. bilo 83,4 odsto zaposlenih u BiH

U četvrtom kvartalu prošle godine u BiH je bilo 1,4 miliona aktivnih stanovnika, od kojih je 1,1 milion (83,4 odsto) zaposlenih i 235.000 (16,6 odsto) nezaposlenih.

Savčić: Odluka Tužilaštva BiH - čisto politikantstvo

BANJALUKA - Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra potpuno neprihvatljivom, pravno neosnovanom, nelogičnom, te čisto politikantskom odluku Tužilaštva BiH da formira predmet povodom obilježavanja Dana ruskih dobrovoljaca u Višegradu.

Najčitanije