BiH

Vuković: U prvom kvartalu izvoz pao za pet, a uvoz za sedam odsto

SARAJEVO - Spoljnotrgovinska razmjena BiH u prvom kvartalu ove, u odnosu na isti period prošle godine, bilježi smanjenje izvoza od pet odsto, te smanjenje uvoza od sedam odsto, ističe u intervjuu Srni predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH Vjekoslav Vuković.

Avion s medicinskom pomoći iz Turske sletio u BiH

SARAJEVO - Teretni avion s medicinskom pomoći koju je Turska poslala Bosni i Hercegovini sletio je na Međunarodni aerodrom Sarajevo.

U BiH u februaru manje turista za tri odsto

SARAJEVO - BiH je u februaru posjetilo 71.771 turista, što je manje za tri odsto u odnosu na isti mjesec prošle godine, te manje za 8,3 odsto u odnosu na januar.

Siguran put do tržišta: Neće propasti ni kg domaćeg povrća

BANJALUKA, SARAJEVO - Ni kilogram domaćeg povrća ove godine neće propasti, uvjereni su poljoprivrednici.

Korona zakočila uvoz vozila, cijene polovnjaka već pale

BANJALUKA, SARAJEVO - Virus korona i te kako je uticao na tržište četvorotočkašima, čiji uvoz u BiH je drastično pao, a zabilježeno je i rezanje cijena polovnih automobila.

Džuel: Višak od oko 2.45 milijardi KM ne pripada Centralnoj banci BiH

SARAJEVO – Endri Džuel, rezidentni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda u Bosni i Hercegovini, rekao je povodom poziva iz javnosti da Centralna banka Bosne i Hercegovine koristi višak iznad obavezne rezerve u borbi protiv krize izazvane virusom korona, da su takve izjave nepromišljene.

Potvrđena optužnica protiv Kušića i Vukovića

SARAJEVO - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Jovana Kušića i Branislava Vukovića tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na Palama.

"BiH 80,5 miliona evra pomoći za rješavanje posljedica epidemije"

SARAJEVO - Finansijska pomoć BiH za podršku u rješavanju posljedica virusa korona u smislu hitnih medicinskih potreba i socioekonomskog oporavka iznosiće do 80,5 miliona evra, naveli su u zajedničkoj izjavi ambasadori država članica EU akreditovani u BiH, komandant EUFOR-a general Rajnhar Trišak i šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler.

Berjan: Nema potvrde o zaraženim državljanima BiH u Japanu

BANJALUKA - Ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan izjavio je Srni da se u toj državi nalazi manje od 50 državljana BiH sa kojima Ambasada redovno kontaktira i da do sada nemaju potvrdu da je neko od njih zaražen virusom korona.

Najčitanije