BiH

Tanak učinak Ministarstva odbrane BiH u rješavanju municije

BANJALUKA, SARAJEVO - U skladištima Oružanih snaga (OS) BiH još je uskladišteno više od 4.000 tona oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i municije. Iako su se iz Ministarstva odbrane (MO) BiH pohvalili da su prošle godine nastavili sa rješavanjem viškova, učinak je, prema dostupnim podacima, mršav u odnosu na ukupne količine.

Izetbegović: Prijedlozi HDZ-a su koraci unazad

SARAJEVO - Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je večeras da su prijedlozi HDZ-a koraci unazad, te da će izbori biti održani po postojećem principu ukoliko ne bude dogovora.

Berlin sprema strategiju za BiH

BERLIN - Nova vladajuća većina u Njemačkoj, koju čine SPD, Zeleni i liberali, tek će narednih mjeseci u Bundestagu predstaviti novu strategiju njemačke spoljne politike prema BiH, koja će biti stavljena na glasanje.

Palmer i Čović: Malo vremena za reformu, stranci samo kao podrška

Metju Palmer, američki izaslanik za reformu Izbornog zakona BiH rekao je da je Izborna reforma ključna te da je ostalo jako malo vremena ali da je bitno da izbori budu na jesen.

Proizvođačke decembarske cijene u BiH više za 1,1 odsto

​SARAJEVO - Proizvođačke cijene industrijskih proizvoda za ukupnu industriju BiH u decembru prošle godine više su za 1,1 odsto u odnosu na prethodni mjesec, te više za 10,3 odsto u odnosu na isti mjesec 2020.

U novembru veća proizvodnja električne energije

SARAJEVO - Bruto proizvodnja električne energije u BiH u novembru prošle godine iznosila je 1.560 gigavat-časova, što je više za 1,29 odsto nego u istom mjesecu prethodne godine, te više za 19,08 odsto u odnosu na oktobar lani.

BiH siromašna država visokih cijena

BANJALUKA, SARAJEVO - Prema podacima sajta Numbeo, najveće svjetske baze podataka o troškovima života, životni troškovi u BiH u odnosu na zemlje regiona su najniži, a sa tim se sigurno ne bi složili bh. građani, jer cijene robe i usluga stalno rastu, a plate bh. građana evidentno ne prate ova skoro svakodnevna poskupljenja.

"Strateški kompas" jača odnose EU i NATO-a

BANJALUKA, PARIZ - Evropska unija će za dva mjeseca donijeti jednu od najvažnijih strateških odluka u domenu odbrane, koja će imati uticaja ne samo na buduću ulogu EU u bezbjednosnim pitanjima, nego i na odnose sa NATO savezom, a samim tim i na bezbjednosna dešavanja na zapadnom Balkanu i u BiH.

Dodik: BiH je sinonim za krizu

MADRID - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za španski "El Mundo" da je BiH propali projekt i da je najbolje rješenje da se Bošnjaci, Srbi i Hrvati razdvoje na civilizovan način.

U Federaciji BiH više od 1.800 novozaraženih, preminulo šest osoba

SARAJEVO - U protekla 24h, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno 3.321 uzorak, od čega je 1.840 pozitivno na virus korona, a preminulo je šest osoba.

Najčitanije