BiH

"Nezavisne" istražile ko su isilovci iz BiH koji do daljeg ostaju u Siriji

"Nezavisne" su istražile ko su isilovci koji će biti deportovani BiH kada za to budu stečeni uslovi.

Savjet ministara usvojio zahtjev, Stanić više nije direktor SIPA

SARAJEVO - Savjet ministara BiH na vanrednoj telefonskoj sjednici donio je Rješenje o razrješenju direktora Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine Perice Stanića, sa 4. decembrom 2019. godine, nakon što je upoznato sa Informacijom Ministarstva sigurnosti o prestanku mandata direktoru.

"Migranti štrajkom u BiH traže slobodan put ka Austriji"

​BEČ - Austrija bi trebalo da uputi brzu pomoć Bosni i Hercegovini kako migranti ne bi mogli štrajkom glađu izboriti slobodan put ka Austriji, izjavio je šef poslaničkog kluba Slobodarske partije Austrije (FPO) Herbert Kikl.

Čović: HDZ se zalaže za decentralizovanu BiH

ZAGREB - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović rekao je u Zagrebu da se ova politička partija zalaže za decentralizovu BiH.

Otkivena imena pripadnika ID koji će biti uhapšeni po dolasku u BiH

SARAJEVO - U BiH će danas stići devet muškaraca, pripadnika terorističke organizacije "Islamska država", koji će odmah po slijetanju aviona na sarajevski aerodrom biti uhapšeni i predati u nadležnost Tužilaštva BiH, prenosi ATV.

U BiH pretežno oblačno

Danas se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme.

Stubovi bh. pravosuđa pucaju pod teretom kriminala

BRISEL - Sistem pravosuđa u BiH ne uspijeva da se izbori u borbi protiv ozbiljnog kriminala i korupcije, a nijedna od četiri postojeće pravosudne nadležnosti ne funkcioniše adekvatno.

Najčitanije