BiH

Predsjedništvo BiH usvojilo Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH za 2018.

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Savjet ministara ima 30 dana da obezbijedi novac za prelaz u Bratuncu

SARAJEVO - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je su članovi Predsjedništva na današnjoj sjednici obavezali Savjet ministara u tehničkom mandatu da u roku od 30 dana obezbijedi dodatna tri miliona KM za izgradnju graničnog prelaza Bratunac-Ljubovija da bi to pitanje bilo riješeno.

Džaferović: Niko nema pravo da kaže 'nećemo'

SARAJEVO - Šefik Džaferović, bošnjački član Predsjedništva BiH, kazao je danas da se Ustav i zakoni koji su doneseni u instucijama BiH moraju poštivati i da je BiH 2009. godine zatražila članstvo u NATO i da to dobro svi znaju.

HDZ BiH: Vratiti se razgovorima i pronaći kompromis bez uslovljavanja

SARAJEVO - Poštujući izborni rezultat Opštih izbora 2018. godine, te iskazanu volju svih stanovnika Bosne i Hercegovine, Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) poziva na hitnu implementaciju izbornih rezultata bez odlaganja, saopšteno je danas iz ove stranke.

Danas redovna i vanredna sjednica Predsjedništva BiH

SARAJEVO - U Sarajevu će danas biti održane redovna i vanredna sjednica Predsjedništva BiH.

Pretežno sunčano u BiH

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme, ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost.

Sarajevo bolje od Radnika

Sarajevo je u posljednjem meču 5. kola Premijer lige BiH savladalo Radnik iz Bijeljine rezultatom 2:1.

Po zagađenosti vazduha BiH ponovo na spisku najgorih

Prema podacima iznesenim u analizi koju je proveo "Greenpeace", termoelektrane i industrije koje spaljuju ugalj i naftu odgovorne su za dvije trećine žarišta antropogenih emisija sumpordioksida (SO2) koje su registrovali NASA sateliti.

Dodik: Neko pokušava da od BiH napravi slučaj "Mostar"

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas Srni da je iz događaja koje gledamo u proteklih 11 mjeseci jasno da neko pokušava da od cijele BiH napravi slučaj "Mostar".

Najčitanije