BiH Vakcine

EU u pandemiji potvrdila privrženost BiH

BANJALUKA, BRISEL - Evropska unija bi putem Kovaks mehanizma i programa "EU4Health" do kraja avgusta BiH trebalo da dostavi oko 214.000 vakcina proizvođača "Pfizer-BioNTech", a njihova isporuka počela je u maju, rečeno je "Nezavisnim novinama" u evropskim institucijama.

U BiH bi danas trebalo stići više od 43.000 doza Pfizer vakcina

SARAJEVO - U Bosnu i Hercegovinu danas bi trebalo stići nešto više od 43.000 doza BioNTech/Pfizer vakcina putem mehanizama Kovaks i EU4HEALTH.

Medijski radnici i prosvjetari čekaju kineske vakcine

BANJALUKA, SARAJEVO - Vakcinacija medijskih radnika, prosvjetnih radnika, te policijskih službenika u Srpskoj trebalo bi da počne nakon što stigne 80.000 "Sinofarmovih" kineskih vakcina.

Do kraja juna 100.000 vakcina iz Kovaksa stiže u BiH

Međunarodni mehanizam Kovaks objavio je zvaničan plan raspodjele vakcina unutar trećeg kruga.

Pfizerova vakcina odobrena za korištenje u BiH

SARAJEVO - Agencija za lijekove BiH odobrila je danas upotrebu vakcine Pfizer/BioNTech u BiH, potvrđeno je za Klix.ba. Riječ je o pošiljci koja je prošle sedmice stigla u Sarajevo.

EU neće obustaviti vakcine Balkanu

BANJALUKA - Evropska unija neće obustaviti snabdijevanje zapadnog Balkana vakcinama, rečeno je "Nezavisnim" iz Evropske komisije.

"Iz Turske u BiH stiže oko 30.000 vakcina"

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da u Turskoj stanovništvo protiv virusa korona pretežno vakciniše kineskom vakcinom, te da će od tih vakcina koje su dobili, BiH dati oko 30.000, od čega oko 37 odsto za Republiku Srpsku.

Više od 200 firmi u BiH žele kupiti vakcine za radnike

Bolje spriječiti što više ako možemo, a možemo, moto je pod kojim je direktor kompanije "Sinkro" iz Sarajeva Omar Kuštrić pokrenuo inicijativu da vlasnici privatnih kompanija u BiH kupe vakcine protiv korona virusa za svoje radnike.

Turkovićeva objavila datume: U BiH stiže 136.000 vakcina

Ministar spoljnih poslova BiH prethodnih je dana održala niz sastanaka u u Briselu, na kojima se prioritetno razgovaralo o nabavci vakcina.

I Slovenija donirala vakcine BiH

SARAJEVO - Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH, kazao je danas da je Borut Pahor, predsjednik Slovenije, donio 4.800 vakcina Astra Zeneka za pomoć BiH.

Najčitanije