Biblioteka

Od utorka u prodaji "Disney Zlatna biblioteka čarobnih priča"

Ćirilično izdanje kolekcije "Disney Zlatna biblioteka čarobnih priča" od sutra će se naći u prodaji u svim kioscima i bolje snabdjevenim prodajnim mjestima u Republici Srpskoj, a svakog narednog utorka, odnosno jednom sedmično, u prodaji će biti novi naslov.

Probuditi interesovanje za učenje jezika

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka RS u Banjaluci danas brojnim aktivnostima obilježava Evropski dan jezika, s ciljem da kod publike svih uzrasta probude interesovanje za učenje jezika.

Narodna biblioteka Srbije obilježava 189 godina postojanja

Narodna biblioteka Srbije navršava 189 godina postojanja, pa će tim povodom sutra biti održana i centralna manifestacija.

Biblioteka u Kostajnici na poklon dobila 116 knjiga

KOSTAJNICA - Direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Bojan Đenić posjetio je danas Narodnu biblioteku "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici, kojoj je uručio 116 knjiga vrijednih 950 KM.

Predsjednica RS obogatila ličnu biblioteku

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je uvijek pravo vrijeme da se obogati lična biblioteka.

Nove knjige za Biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini

Fundus Narodne biblioteke "Filip Višnjić" bogatiji je za 137 naslova, vrijednosti 2.000 KM, koje je Gradska uprava Bijljine, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, poklonila ovoj ustanovi kulture.

Milan Milošević o novitetima "Atributa": Svjetska književnost krijepi

BANJALUKA - Tri romana velikana svjetske književnosti "Sam" Juhanija Aha, "Tri lopova" Umberta Notarija i "Crna Indija" Žila Verna upravo su objavljena u Biblioteci "Atribut", ediciji Izdavačke kuća "Besjeda" i časopisa "Srp", koja ovih dana slavi mali jubilej - dvije godine postojanja.

Obilježen evropski dan jezika, građanima Bijeljine dijeljene knjige

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i škola stranih jezika "Anglija" iz Bijeljine organizovali su danas obilježavanje Evropskog dana jezika, a tim povodom građanima je podijeljeno pedesetak knjiga na engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom i srpskom jeziku.

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS 13. godinu zaredom obilježava Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti, a koji će biti obilježen 25. septembra.

Američkom donacijom kupljene police u trebinjskoj biblioteci

TREBINJE- Erik Nelson, ambasador SAD u BiH posjetio je danas Narodnu biblioteku Trebinje, uvjerivši se da je novac koji je američka ambasada preko USAID-a dobirala ovoj kulturnoj ustanovi dobro utrošen.

Najčitanije