Biblioteka

Predsjednica RS obogatila ličnu biblioteku

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je da je uvijek pravo vrijeme da se obogati lična biblioteka.

Nove knjige za Biblioteku "Filip Višnjić" u Bijeljini

Fundus Narodne biblioteke "Filip Višnjić" bogatiji je za 137 naslova, vrijednosti 2.000 KM, koje je Gradska uprava Bijljine, povodom Dana bibliotekara Republike Srpske, poklonila ovoj ustanovi kulture.

Milan Milošević o novitetima "Atributa": Svjetska književnost krijepi

BANJALUKA - Tri romana velikana svjetske književnosti "Sam" Juhanija Aha, "Tri lopova" Umberta Notarija i "Crna Indija" Žila Verna upravo su objavljena u Biblioteci "Atribut", ediciji Izdavačke kuća "Besjeda" i časopisa "Srp", koja ovih dana slavi mali jubilej - dvije godine postojanja.

Obilježen evropski dan jezika, građanima Bijeljine dijeljene knjige

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" i škola stranih jezika "Anglija" iz Bijeljine organizovali su danas obilježavanje Evropskog dana jezika, a tim povodom građanima je podijeljeno pedesetak knjiga na engleskom, francuskom, njemačkom, italijanskom i srpskom jeziku.

Obilježavanje Evropskog dana jezika u NUB RS

BANJALUKA - Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture RS 13. godinu zaredom obilježava Evropski dan jezika, dan evropskog plurilingvalizma i multikulturalnosti, a koji će biti obilježen 25. septembra.

Američkom donacijom kupljene police u trebinjskoj biblioteci

TREBINJE- Erik Nelson, ambasador SAD u BiH posjetio je danas Narodnu biblioteku Trebinje, uvjerivši se da je novac koji je američka ambasada preko USAID-a dobirala ovoj kulturnoj ustanovi dobro utrošen.

Sljedeće sedmice promocija nove knjige Milanke Blagojević

BANJALUKA - U okviru programa "Ljeto na stepenicama biblioteke" Narodna i univerzitetska biblioteka Republike Srpske u saradnji sa izdavačkom kućom "Imprimatur", organizuje promociju knjige Milanke Blagojević "Nervus vagus i druge priče". O knjizi će govoriti izdavač Boris Maksimović, recenzent Tanja Stupar Trifunović i autorka.

Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda" obilježava svoj dan

Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda" iz Rogatice obilježiće danas dan te ustanove, prema datumu rođenja ovog srpskog književnika, dok ovogodišnja manifestacija "Dani Vojislava Lubarde" neće biti održana zbog vanredne situacije izazvane virusom korona.

Narodna biblioteka u Kotor Varošu od danas radi puno radno vrijeme

KOTOR VAROŠ - Narodna biblioteka u Kotor Varošu danas je počela rad sa korisnicima uz strogo poštivanje pravila u vanrednim uslovima, na prvom mjestu izbjegavanja okupljanja, izjavila je direktor ove ustanove Bojana Vasić.

Do prvih kulturnih sadržaja za nekoliko dana

BANJALUKA - Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije RS, od juče su na području Republike Srpske s radom mogli početi muzeji i biblioteke. S obzirom na to da je ova odluka donesena samo dan ranije, neke institucije još nisu uspjele da organizuju rad i da dezinfikuju prostor, kako ne bi ugrožavali ni posjetioce, a ni zaposlene.

Najčitanije