Biblioteka

Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda" obilježava svoj dan

Narodna biblioteka "Vojislav Lubarda" iz Rogatice obilježiće danas dan te ustanove, prema datumu rođenja ovog srpskog književnika, dok ovogodišnja manifestacija "Dani Vojislava Lubarde" neće biti održana zbog vanredne situacije izazvane virusom korona.

Narodna biblioteka u Kotor Varošu od danas radi puno radno vrijeme

KOTOR VAROŠ - Narodna biblioteka u Kotor Varošu danas je počela rad sa korisnicima uz strogo poštivanje pravila u vanrednim uslovima, na prvom mjestu izbjegavanja okupljanja, izjavila je direktor ove ustanove Bojana Vasić.

Do prvih kulturnih sadržaja za nekoliko dana

BANJALUKA - Prema odluci Republičkog štaba za vanredne situacije RS, od juče su na području Republike Srpske s radom mogli početi muzeji i biblioteke. S obzirom na to da je ova odluka donesena samo dan ranije, neke institucije još nisu uspjele da organizuju rad i da dezinfikuju prostor, kako ne bi ugrožavali ni posjetioce, a ni zaposlene.

Akcija NUB RS: "Uzmi knjigu, pravac kući!"

Pod sloganom "Uzmi knjigu, pravac kući!" Narodna i univerzitetska biblioteka RS (NUB RS) će obilježiti 23. april - Svjetski dan knjige i autorskih prava tako što će pojedinačno upakovane knjige biti izložene na pokretnom stalku ispred biblioteke od 10 do 14 časova, a svaki posjetilac će moći da uzme knjigu na poklon.

Virtuelna "Minecraft" biblioteka objavila cenzurisane materijale

"Minecraft" je igra u kojoj se mogu graditi divne građevine ali i gluposti, ali je i igra koja može imati neke interesante korisne primjene.

U vrijeme epidemije povećana potražnja za knjigama

Ljudi koji vrijeme provode u kući zbog vanredne situacije u vezi sa korona virusom, više pažnje posvećuju čitanju knjiga, rekla je direktor Narodne biblioteke Pale Nada Grajović.

Obilježeno 188 godina Narodne bibilioteke Srbije

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević rekao je na centralnoj manifestaciji obilježavanja 188 godina Narodne biblioteke Srbije, da će ova institucija i dalje biti jedan od ključnih auto-puteva srpskog kulturnog razvoja.

Biblioteka u Kostajnici nudi besplatno učlanjenje đacima

KOSTAJNICA - Narodna biblioteka "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici nudi besplatno učlanjenje učenicima od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Otkupom knjiga pune fondove biblioteka širom RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini, prema kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Republike Srpske.

Jeftinija članarina za upis u biblioteku u Bijeljinu

BIJELJINA - Građani Bijeljine imaće danas priliku za upis u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" uz veliki popust na godišnju cijenu članarine, povodom obilježavanja Dana biblioteke, najavljeno je iz ove javne ustanove.

Najčitanije