Biblioteka

Virtuelna "Minecraft" biblioteka objavila cenzurisane materijale

"Minecraft" je igra u kojoj se mogu graditi divne građevine ali i gluposti, ali je i igra koja može imati neke interesante korisne primjene.

U vrijeme epidemije povećana potražnja za knjigama

Ljudi koji vrijeme provode u kući zbog vanredne situacije u vezi sa korona virusom, više pažnje posvećuju čitanju knjiga, rekla je direktor Narodne biblioteke Pale Nada Grajović.

Obilježeno 188 godina Narodne bibilioteke Srbije

BEOGRAD - Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević rekao je na centralnoj manifestaciji obilježavanja 188 godina Narodne biblioteke Srbije, da će ova institucija i dalje biti jedan od ključnih auto-puteva srpskog kulturnog razvoja.

Biblioteka u Kostajnici nudi besplatno učlanjenje đacima

KOSTAJNICA - Narodna biblioteka "Nevenka Stanisavljević" u Kostajnici nudi besplatno učlanjenje učenicima od prvog do trećeg razreda osnovne škole.

Otkupom knjiga pune fondove biblioteka širom RS

BANJALUKA - Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je rezultate javnog konkursa za otkup knjiga objavljenih u Republici Srpskoj u 2017. i 2018. godini, prema kojima će otkupiti 34 publikacije od 15 izdavača iz Republike Srpske.

Jeftinija članarina za upis u biblioteku u Bijeljinu

BIJELJINA - Građani Bijeljine imaće danas priliku za upis u Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" uz veliki popust na godišnju cijenu članarine, povodom obilježavanja Dana biblioteke, najavljeno je iz ove javne ustanove.

Prijeti joj zatvor jer nije vratila knjige u biblioteku

Melindi Sanders-Džons iz Sjedinjenih Američkih Država prijeti zatvorska kazna jer nije biblioteci vratila dvije knjige.

Spriječiti falsifikovanje istorije

BANJALUKA - Izložba istoriografske arhivske građe pod nazivom "Početak Drugog svjetskog rata" otvorena je danas u holu Narodne i univerzitetske biblioteke Republike Srpske u Banjaluci. Rukovodilac Ruskog centra "Ruski mir" u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci Srpske Natalija Milaković rekla je da je predstavljena arhivska građa iz ruskih arhiva.

Police koje će uljepšati vaš dom: Biblioteka od poda do plafona

Od polica koje su ugrađene u stepeništu, preko zanimljivih polica za dnevne sobe, do onih koje se prostiru od poda do plafona - kućne biblioteke su inspirativne poput tomova koji ih ispunjavaju.

Đaković: Biblioteka centar kulturnih dešavanja u Kotor Varošu

KOTOR VAROŠ - Pomoćnik ministra za kulturu Republike Srpske Tanja Đaković istakla je prilikom današnje posjete kotorvaroškoj Narodnoj biblioteci da je Vlada Srpske u ovaj objekat uložila 80.000 KM zahvaljujući čemu su zamijenjeni krov i stolarija.

Najčitanije