Bihać

U Bihaću održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu

U Bihaću je ovog vikenda održano Balkansko prvenstvo u brdskom biciklizmu na kojem su učetvovale reprezentacije Bugarske, Grčke, Srbije, Rumunije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

Kapetanova kula dostupna turistima

BIHAĆ - Kapetanova kula, kulturno-istorijska građevina koja se nalazi u samom srcu Bihaća, svečano je u subotu otvorena za sve posjetioce i turiste, nakon što je u proteklim godinama temeljito obnovljena i rekonstruisana.

Kusturica, Bazdulj i Handke nepoželjni u Bihaću

BIHAĆ - Gradsko vijeće Bihaća usvojilo je u četvrtak inicijativu da se poznati režiser Emir Kusturica, pisac i publicista Muharem Bahdulj, te Petar Handke, austrijski književnik i nobelovac, zbog, kako je navedeno, negiranja genocida u Srebrenici, proglase nepoželjim osobama u ovome gradu.

Vlada USK pokrenula s mrtve tačke isplatu dugovanja po sudskim presudama

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona osigurala je tri miliona maraka za isplatu dugovanja po osnovu sudskih presuda za budžetske korisnike koji su je tužili u proteklom periodu i u čiju korist su sudovi presudili.

Iz napuštenih objekata izmješteno 187 migranata

BIHAĆ - U koordiniranoj akciji Službe za poslove sa strancima BiH i Mnistarstva unutrašnjih poslova USK danas je sa više lokacija u Bihaću obavljeno izmještanje ukupno 187 migranata u prihvatni kamp Lipa. Akcija je provedena na prostoru gdje se nalaze napušteni i devastirani objekti bivše Zemljoradničke zadruge "Kamenica", te nekadašnji auto-poligon. U policiji su potvrdili kako je akcija protekla bez problema, te da je prije smještanja migranata u kamp Lipa obavljen njihov medicinski pregled.

Bihać: Iseljeno omiljeno boravište migranata

BIHAĆ - Tridesetak migranata izmješteno je danas u jutarnjim satima iz napuštenog i devastiranog objekta nekadašnjeg preduzeća "Bimes" u Bihaću, u privremeni kamp Lipa.

Migranti zaposjeli srpske kuće u selu Bosanska Bojna

VELIKA KLADUŠA - Općinsko vijeće Velika Kladuša održalo je u proteklu srijedu višesatnu sjednicu o migrantskoj krizi, a od nadležnih državnih institucija je zatraženo da poduzmu aktivnosti oko zatvaranja kampa na području te lokalne zajednice, u kojem trenutno boravi oko 800 migranata.

Borovnica iz Bihaća osvaja domaće tržište

BIHAĆ - Već punih pet godina porodica Sušić iz naselja Vikići, kod Bihaća, uspješno se bavi proizvodnjom borovnice, a zahvaljujući pomoći Ministarstva poljoprivrede FBiH, kroz projekat IFAD, koji pomaže razvoju poljoprivrednog sektora, nabavili su opremu za preradu i proizvodnju sokova i džemova.

Za naknade porodiljama 1,4 miliona maraka

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona će ove godine osigurati značajna davanja za socijalne kategorije, a najveća izdvajanja planirana su za porodiljske naknade i dječje doplatke.

Aerodrom staviti u funkciju u narednih godinu ili dvije

BIHAĆ - Vlada Federacije BiH osigurala je u ovoj godini 25 miliona maraka za nastavak izgradnje aerodroma u Bihaću, a najveći dio ovih sredstava biće utrošen za gradnju i opremanje aerodromske piste neophodnom infrastrukturom, potvrdio je Šuhret Fazlić, gradonačelnik ovog grada.

Najčitanije