Bihać

Uskoro počinju radovi na izgradnji aerodroma nadomak Bihaća

BIHAĆ - Inicijalni radovi u vezi s izgradnjom aerodroma na lokalitetu Golubić, nadomak Bihaća, uskoro će započeti i trebalo bi da budu okončani do završetka ovogodišnje građevinske sezone.

Novim kreditom protiv blokade računa bihaćke bolnice

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću zadužiće se za dva miliona maraka kako bi se na taj način omogućila finansijska likvidnost ove ustanove, potvrdio je Smail Dervišević, direktor bolnice.

Medicinska škola 'Ivan Pavao Drugi' u Bihaću prestaje s radom, učenici najveći gubitnici

BIHAĆ - Srednja medicinska škola u okviru Katoličkog školskog centra "Ivan Pavao Drugi" u Bihaću prestaje s radom, a rukovodstvo ove obrazovne ustanove poručilo je roditeljima učenika koji su pohađali ovaj smjer da pokušaju pronaći način kako da osiguraju dalje školovanje svoje djece.

U Bihaću i Bosanskoj Krupi uhapšeno sedam osoba zbog trgovine narkoticima

BIHAĆ - U Bosanskoj Krupi i Bihaću danas je uhapšeno sedam osoba, osumnjičenih za trgovinu narkoticima.

Molio za hranu, policija mu uručila prekršajni nalog

BIHAĆ - Pojedini ljudi nažalost, nisu u određenim momentima zdravstveno sposobni da rade određene poslove, pa su primorani i mimo ponosa kojeg imamo svi da traže pomoć od svojih sugrađana kako ne bi bili gladni.

Deponije pune zaklanih životinja

BIHAĆ - Odlaganje otpada animalnog porijekla na deponijama u Unsko-sanskom kantonu sve je češća pojava, a ovih dana dostiglo je kulminaciju, čemu je uzrok i približavanje velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama, kada se povećavaju promet i potrošnja mesa, potvrdila je Kantonalna uprava za inspekcijske poslove USK.

Nedostaje 8.000 đaka, školama prijete katanci

BIHAĆ - Obrazovni sistem na području Unsko-sanskog kantona ugrožen je drastičnim padom broja učenika u osnovnim i srednjim školama, ali i studenata na Univerzitetu u Bihaću, što trenutno predstavlja nerješiv problem.

Bez vode ostalo i nekoliko fakulteta i škola

BIHAĆ - JP "Vodovod" u Bihaću započelo je isključivanje s distributivne mreže velikih dužnika, pa je tako u proteklih nekoliko dana bez vode ostalo nekoliko fakulteta i škola u ovom gradu, potvrđeno je u ovom preduzeću. Iako je zbog velikih dugovanja najavljeno uskraćivanje usluga i Kantonalnoj bolnici u Bihaću, to se još nije dogodilo.

Privrednicima povoljni krediti

BIHAĆ - Javni poziv privrednicima s područja USK da apliciraju za sredstva koja su obezbijeđena kroz kreditnu liniju Bosna bank international u ukupnom iznosu od 12.490.000 maraka objavljen je danas

Dvadeset firmi obnavlja bihaćki Kombiteks

BIHAĆ - Prije 60 godina utemeljen je "Prvi krajiški kombinat", kasnije preimenovan u Kombiteks, a iako je ta firma tekstilna industrija izgubila šansu da bude ono što je nekad bila, resursi koji su ostali potencijal su da bude buduća poslovna zona Bihaća.

Reklame

Najčitanije