Bihać

Novih sedam pozitivnih osoba na virus korona u USK-u

BIHAĆ - Krizni štab Ministarstva zdravstva Unsko-sanskog kantona (USK) upravo je potvrdio novih sedam pozitivnih testova na virus korona u ovom kantonu.

Na području USK u izolaciji 715 migranata

BIHAĆ - U migrantskim centrima na području Unsko-sanskog kantona, u izolaciji se nalazi 715 migranata i oni su smješteni u posebne prostorije unutar tih centara, izjavila je Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva u Vladi USK.

Velika Kladuša: Kažnjen jer nije nosio masku

BIHAĆ - Pripadnici MUP-a USK će kažnjavati sve prekršioce naredbi Federalnog štaba civilne zaštite koje se odnose na fizička i pravna lica u Unsko-sanskom kantonu, a to se odnosi i na obavezu nošenja zaštitnih maski.

Loše vrijeme usporilo izmještanje migranata na Lipu

BIHAĆ - Loše vremenske prilike usporile su planove gradskih vlasti Bihaća o izmještanju migranata koji su bez smještaja na lokalitet Lipa, gdje je nedavno počela gradnja novog prihvatnog centra.

Šuhret Fazlić: Ne smije biti gladnih

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić istakao je kako u vrijeme pandemije virusa korona ne smije biti gladnih građana i da je neophodno da se pomogne socijalno najugroženijima.

Potvrđen još jedan slučaj zaraze u Bihaću

BIHAĆ - Na području Bihaća potvrđen je još jedan slučaj pozitivan na virus korona, čime je broj oboljelih na području grada pet osoba, uz jedan smrtni slučaj.

Na Facebooku napisao da ima koronu i da želi zaraziti ostale

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice u Bihaću priveli su 25-godišnjeg muškarca zbog toga što je uznemiravao javnost pisanjem poruke preko društvenih mreža i protiv njega je podnesena prekršajna prijava.

U Bihaću se sumnja na drugi smrtni slučaj zbog zaraze virusom korona

BIHAĆ - U Kantonalnoj bolnici u Bihaću jučer je u poslijepodnevnim satima preminuo pacijent koji je istog dana primljen s teškom upalom pluća, potvrdio je direktor ove zdravstvene ustanove, Hajrudin Havić.

Selidba migranata na Lipu čeka još šatore

BIHAĆ - Premještanje migranata koji su bez smještaja u Bihaću na lokalitet Lipa, koji se nalazi na granici ovog grada s općinom Bosanski Petrovac, započeće čim se osiguraju potrebni šatori i to bi moglo biti u narednih nekoliko dana.

Žena iz Bihaća zaražena virusom korona slavila rođendan u Minhenu

BIHAĆ - Žena iz Bihaća koja je zaražena virusom korona boravila je u Minhenu, gdje je prisustvovala rođendanskom slavlju i njeno zdravstveno stanje zasad je stabilno, potvrdila je epidemiologinja Zerina Mulabdić.

Najčitanije