Bihać

Testnu dionicu aerodroma u Bihaću grade i vikendom

BIHAĆ - U toku su radovi na izradi testne dionice poletno-slijetne staze budućeg aerodroma u Bihaću u dužini od 300 metara, a vrijednost ovog projekta iznosi dva miliona maraka i finansira se sredstvima koje je osigurala Vlada FBiH.

U Bihaću u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković

​SARAJEVO - U Bihaću je u 65. godini umro novinar Mirza Sadiković. Novinarstvom se bavio od 1984. godine kada je radio u listu „Oslobođenje“, a od 1987. do 2015. godine, koje je otišao u penziju, radio je za RTV Sarajevo, RTV BiH, te na Federalnoj TV i BHT1.

Bišćanin uhapšen zbog dječije pornografije

​BiHAĆ - Federalna policija uhapsila je A.C. (44) iz Bihaća, osumnjičenog da je na svom računaru čuvao fotografije i video sadržaje, seksualno eksplicitne tematike u kojima su glavni akteri djeca, a radi zadovoljavanja vlastitih seksualnih potreba.

Pripadnik Petog korpusa optužen za smrt srpskog zarobljenika

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Tužilaštva USK protiv Esada Abdagića (56), bivšeg pripadnika Petog korpusa Armije RBiH, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika.

Fazlić: Vučjak neće biti migrantski centar

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić izjavio je danas da kamp Vučjak nije i neće biti migrantski centar, već privremena lokacija, te da nisu sretni zbog građana koji žive u neposrednoj blizini, kao i stanja u ovom kampu.

Začarani krug zaduženja Kantonalne bolnice u Bihaću ne prestaje

BIHAĆ - Kantonalna bolnica u Bihaću posegnuće za novim kreditnim zaduženjem od dva miliona maraka kako bi se izbjegao finansijski bankrot i omogućilo normalno funkcionisanje ove zdravstvene ustanove.

Ljekaru presuđeno zbog lažiranja časova

BIHAĆ - Pravosnažnom presudom Kantonalni sud u Bihaću osudio je ljekara Esada Budimlića (57) na uslovnu kaznu zatvora od šest mjeseci te mu izrekao zabranu vršenja poziva profesora na rok od dvije godine na fakultetima i javnim ustanovama u Federaciji BiH.

Zmija duga skoro dva metra ušla u arhiv MUP-a USK

BIHAĆ - Osim brojnih problema s kojima se posljednjih mjeseci suočava, policija Unsko-sanskog kantona (USK) jutros je imala još jedan.

Migranti se pomirili sa životom na Vučjaku

BIHAĆ - Uslovi u kojima borave migranti u privremenom prihvatnom centru Vučjak, koji se nalazi desetak kilometara od Bihaća, izuzetno su teški i pored toga što se čine određeni napori da se oni poboljšaju.

Kinezi zainteresovani za bihaćki aerodrom

BIHAĆ - Kina je zainteresovana da sudjeluje u izgradnji bihaćkog aerodroma, ali i drugim projektima u oblasti razvoja infrastrukture i turizma na ovim prostorima, izjavio je danas ambasador te zemlje u BiH, Ji Ping, prilikom posjete Bihaću.

Najčitanije