Bihać

Za sanaciju Doma zdravlja Bihać iz federalne kase stiže tri miliona

BIHAĆ - Za potrebe sanacije i rekonstrukcije zgrade Doma zdravlja u Bihaću, koja je teško oštećena od posljedica katastrofalnog zemljotresa koji je nedavno pogodio Hrvatsku, iz budžeta Federacije BiH biće izdvojena tri miliona maraka.

Sastanak nadležnih u Bihaću, migrantska kriza pogoršana snijegom

BIHAĆ - Članovi Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH posjetili su danas migrantski kamp Lipa, nadomak Bihaća, a nakon toga održali sastanak na kojem je istaknuto kako se nadležne državne i entitetske institucije moraju aktivnije uključiti u rješavanje problema migrantske krize s kojom se suočava Unsko-sanski kanton.

Bolja situacija u kampu Lipa, svi migranti u šatorima

BIHAĆ - Pripadnici Oružanih snaga BiH montirali su danas pet novih šatora u kampu Lipa, gdje će biti smješteni migranti koji trenutno borave u improvizovanim nastambama i kontejnerima koje su koristili službenici Međunraodne organizacije za migracije (IOM).

Njemačka odbacuje mogućnost prihvata migranata iz BiH

BERLIN - Njemačka vlada odbacila je danas mogućnost prihvata migranata iz Bosne i Hercegovine i pozvala vlasti u BiH da učine sve kako bi se ublažila humanitarna situacija migranata u ovoj zemlji.

Bišćanin izboden, sumnja se na migrante

BIHAĆ - Više za sada nepoznatih muškaraca napalo je sinoć oko 22 sata Bišćanina inicijala H.M. (34), te su mu tom prilikom zadate teške povrede nožem zbog čega je hospitaliziran u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Grupa muškaraca izbola mladića u Bihaću

BIHAĆ - Jedna osoba iz Bihaća povrijeđena je u napadu u bihaćkom naselju Prekounje i prevezena je u bolnicu, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona.

Migrante iz Lipe sele u vojni objekat na Bradini

BIHAĆ, SARAJEVO - Priča o teškoj situaciji u migrantskom centru Lipa danas je okončana tako što su migranti, koji su se nalazili u tom neuslovnom kampu kod Bihaća, autobusima transportovani i biće smješteni u bivšem vojnom objektu na Bradini, kod Konjica.

Neizvjesni uslovi u Lipi izazvali zabrinutost međunarodnih organizacija

SARAJEVO - Pet međunarodnih humanitarnih organizacija zabrinute su zbog neizvjesnih uslova kojima su izloženi migranti i tražioci azila u kampu Lipa kod Bihaća, te su poručile da se tim ljudima odmah mora pronaći alternativno rješenje.

Šef misije IOM u BiH: Noćas u "Lipi" može doći do strašne nesreće

SARAJEVO - Šef misije Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ u BiH Piter Van der Overart izjavio je da migrantima treba dozvoliti da napuste migrantski kamp Lipa kod Bihaća, jer može doći do nesreće ako tu večeras budu spavali.

Šef IOM-a u BIH potvrdio da su migranti zapalili kamp Lipa

SARAJEVO - Šef misije Međunarodne organizacije za migracije (IOM) u BiH, Peter van der Auverart, potvrdio je da su migranti izazvali požar u kampu Lipa, kod Bihaća, i poručio da je to katastrofa za katastrofom.

Najčitanije