Bihać

Uskoro asfaltom do Štrbačkog buka

BIHAĆ - U izgradnju i modernizaciju infrastrukture na području Nacionalnog parka "Una" tokom ove godine biće implementirano više od milion maraka i radi se o sredstvima koja su ranije osigurana iz budžeta Federacije BiH.

Osumnjičeni da su iz bankomata ukrali 100.000 KM

BIHAĆ - Dva ukrajinska državljanina, koja su osumnjičena da su juče ukrala 100.000 KM, iz jedne banke u Bihaću, u toku dana biće predana Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Tražili prava, dobili kazne od 72.000 KM

BIHAĆ - Na adresu Saveza udruženja osoba s invaliditetom USK, u čijem sastavu djeluje devet udruženja koja okupljaju lica s invaliditetom, policija je do sada poslala prekršajne kazne u visini od 72.000 maraka, tvrdi Enes Alibegović, predstavnik tog saveza.

Kapetanova kula u Bihaću uskoro u novom ruhu

BIHAĆ - Obnova Kapetanove kule, kulturno-istorijske građevine koja se nalazi u srcu Bihaća i predstavlja jedan od najbolje očuvanih objekata nekadašnje srednjovjekovne tvrđave u gradu na Uni, trebalo bi da bude okončana do kraja aprila, kada se planira i njeno otvaranje.

Aktivnosti u Bihaću: Ispituju zemljište gdje je planirana gradnja aerodroma

BIHAĆ - Ispitivanje nosivosti testne dionice poletno-sletne staze budućeg aerodroma u Bihaću započelo je ovih dana i te aktivnosti treba da daju odgovor na pitanje da li je na ovom terenu uopšte moguće graditi aerodrom.

Obnovljen odjel za plućne bolesti u Kantonalnoj bolnici u Bihaću

BIHAĆ - Potpuno rekonstruisani Odjel za intenzivnu njegu plućnih i zaraznih bolesti otvoren je u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, čime je nastavljena modernizacija ove zdravstvene ustanove koja je teško stradala u požaru koji se dogodio prije više od šest godina.

Četvorica optužena za privredni kriminal

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio optužnicu Tužilaštva USK protiv Halila Bajramovića, Rifeta Alibabića, Sanela Havića, svi iz Bihaća, i Smaila Topića iz Cazina, kojom se ovim licima na teret stavlja privredni kriminalitet te zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Samohranom ocu izgorjela kuća, troje djece ostalo bez krova nad glavom

BIHAĆ - Velika nesreća zadesila je Nermina Nuhanovića iz Bihaća, čija je kuća u naselju Nova četvrt skoro u potpunosti uništena u požaru koji je izbio tek nekoliko sati prije prelaska iz stare u novu godinu.

Pri kraju izgradnja testne piste na budućem aerodromu u Bihaću

BIHAĆ - Radovi na testnoj dionici poletno-sletne staze budućeg aerodroma u Bihaću nalaze se u završnoj fazi i ovih dana očekuje se izrada završnog sloja, potvrdili su iz Javnog preduzeća "Aerodrom", koje realizira ovaj projekat.

Bišćani oborili rekorde u otkupu mlijeka

​BIHAĆ - Za mljekaru "Meggle" iz Bihaća ova godina je bila izuzetno uspješna s obzirom na to da su otkupili i preradili rekordnih 45 miliona litara mlijeka od svojih kooperanata širom Bosne i Hercegovine.

Najčitanije