Bihać

"Neka je sramota poslanike jer ne vode računa o građanima"

BIHAĆ - Sindikati budžetskih korisnika s područja Unsko-sanskog kantona zaprijetili su protestima i drugim mjerama ukoliko u najkraćem mogućem roku ne dođe do usvajanja budžeta za ovu godinu.

Ćejvanovićima potrebna pomoć za obnovu izgorjele kuće

BIHAĆ - Šestočlana porodica Ćejvanović iz naselja Papari, nadomak Bihaća, ostala je prije nekoliko dana bez krova nad glavom nakon što im je u požaru porodična kuća u značajnoj mjeri oštećena, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija.

Sudbina zgrade Doma zdravlja u Bihaću biće poznata sredinom aprila

BIHAĆ - Odabrane firme započele su ovih dana ispitivanje stepena oštećenja zgrade Doma zdravlja u Bihaću, koja je stradala u zemljotresu koji je krajem prošle godine pogodio susjednu Hrvatsku, a do polovine aprila znaće se dalja sudbina ovog objekta.

Migrante iz napuštenih objekata prebacuju u Lipu

BIHAĆ - Pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH u saradnji s policijom USK provode ovih dana aktivnosti na planu izmještanja migranata iz užeg područja Bihaća u kamp Lipa, koji je udaljen dvadesetak kilometara od ovog grada.

Detalji akcije "Bure 2": Zaplijenjeni droga, auta i 100.000 KM

BIHAĆ - Više osoba iz Bihaća i Drvara uhapšeno je u nedjelju u akciji "Bure 2", tokom koje su oduzeti velika količina narkotičkih sredstava, dva automobila i oko 100.000 maraka.

Poslije deset godina obnovljena Kapetanova kula

BIHAĆ - Obnova Kapetanove kule, kulturno-istorijske građevine koja se nalazi u samom srcu Bihaća, okončana je i u njenoj unutrašnjosti uskoro će biti organizovana stalna muzejska postavka.

Migrant iz Pakistana šest puta uboden nožem

BIHAĆ - Migrant iz Pakistana teško je ranjen u Bihaću oštrim predmetom, najvjerovatnije nožem, a nakon što mu je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja, hospitaliziran je u Kantonalnoj bolnici.

Akcija policije u Bihaću: Oko 200 migranata iz grada izmješteno u Lipu

BIHAĆ - Oko 200 migranata koji su boravili u više napuštenih i devastiranih objekata u gradskom području Bihaća, pripadnici policije USK danas su izmjestili u kamp Lipa.

Optužena da je suprugu zarila nož u grudi

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću potvrdio je optužnicu protiv Belkise Midžić (63) iz Bihaća zbog sumnje da je lani nakon verbalne prepirke i fizičkog sukoba kuhinjskim nožem ubila supruga Hrustu Midžića.

Drvar i Bihać će prvi prodisati

DRVAR - Firma “Kemeko-BH” iz Lukavca trebalo bi da krajem mjeseca počne da odvozi 400 tona nelegalno deponovanog tekstilnog otpada, a prvi šleperi doći će po smeće u Drvar i Bihać.

Najčitanije