Bihać

Potukli se migranti, sjevali i noževi

BIHAĆ- U kampu Lipa, nadomak Bihaća, jučer je u poslijepodnevnim satima izbila velika tuča među migrantima koji su tu smješteni, te je povrijeđeno više lica, potvrđeno je iz policije USK.

"Bira" i "Miral" nisu zatvoreni, neizvjesno da li će biti

BIHAĆ - Izmještanje migranata iz prihvatnog centra "Bira" u Bihaću i njegovo zatvaranje nisu se dogodili do početka nove školske godine, odnosno polovine septembra, kako je prvobitno obećano i u ovome trenutku neizvjesno je kada i da li će se to dogoditi.

U Bihaću pronađeni droga i ručna bomba

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice Bihać priveli su muškarca R.R. (55) iz tog grada i on je osumnjičen za krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga te nedozvoljneo držanje oružja i minsko eksplozivnih sredstava.

Pista aerodroma u Bihaću pri kraju, uskoro i kontrolni toranj

BIHAĆ - Ministarstvo okoliša i turizma FBiH izdalo je nedavno Javnom preduzeću "Aerodrom" u Bihaću okolišnu dozvolu, čime je dat još jedan doprinos realizaciji ovoga projekta, a sada su na redu novi koraci.

Akcija za pomoć: "Radosti druženja" biće radosnije s novim krovom

BIHAĆ - Udruženje "Radosti druženja" iz Bihaća već punih 18 godina okuplja osobe s poteškoćama u razvoju različitih starosnih uzrasta i za mnoge od njih ovo je jedino mjesto za druženje, učenje i sticanje različitih vještina.

Prosvjetari u USK ogorčeni što nisu testirani ni pregledani

SANSKI MOST-Sindikati prosvjetnih radnika u Unsko sanskom kantonu iznijeli su danas niz zamjerki na račun Ministarstva obrazovanja USK u pogledu nove školske godine koja je u ovome kantonu jučer započela.

U "Biri" trenutno 486 migranata

BIHAĆ - U prihvatnom centru "Bira" nadomak Bihaća trenutno se nalazi 486 osoba, od čega je 80 maloljetnih, saopštili su danas iz policije USK.

U Kantonu Sarajevo virusom korona zaražena 31 osoba

SARAJEVO - Kod 31 osobe u Kantonu Sarajevo potvrđen je virus korona, a na COVID-19 pozitivan je i direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Direktor bolnice u Bihaću pozitivan na koronu

BIHAĆ- Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, Hajrudin Havić, pozitivan je na virus korona, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Migranti zapalili zgradu Doma penzionera

BIHAĆ - U nedovršenoj zgradi Doma penzionera u Bihaću danas je u jutarnjim satima izbio požar, a u policiji USK ističu kako su ga podmetnuli migranti koji borave u ovom objektu.

Najčitanije