Bihać

Čak 300 mjesta na Univerzitetu u Bihaću čeka studente

BIHAĆ - Interesovanje studenata za upis na prvu godinu Univerziteta u Bihaću i ove godine je vrlo skromno, pa se u novu akademsku godinu u prvom upisnom roku upisalo tek 420 studenata, što je mnogo manje u odnosu na ranije godine, a ostalo je upražnjeno još oko 300 mjesta.

Žene i djeca idu u hotel "Sedra", brigu preuzima Evropska komisija

SARAJEVO - Migrantske porodice s područja Bihaća, prvenstveno žene i djeca, biće privremeno smještene u hotelu "Sedra", između Bihaća i Cazina, a brigu o njima preuzeće Evropska komisija, dogovoreno je na sastanku premijera Unsko-sanskog kantona Huseina Rošića i gradonačelnika i načelnika opština s područja ovog kantona.

Čedomorstvo u Bihaću: Porodila se pa zakopala bebu

BIHAĆ - Pripadnicima Policijske stanice u Bihaću u subotu je prijavljeno čedomorstvo, a policija je privela žensku osobu s inicijalima R.Č. (43) , iz naselja Brekovica, nadomak Bihaća, koja je osumnjičena za ovo krivično djelo.

Migrant se utopio u rijeci Uni u centru Bihaća

BIHAĆ - Jedan migrant utopio se u poslijepodnevnim satima u rijeci Uni u blizini gradskog mosta u centru Bihaća, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u Unsko-sanskog kantona.

Gradonačelnik Bihaća zbog migranata najavljuje moguće proteste u Sarajevu

Nezadovoljni državnom strategijom u rješavanju migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona i činjenicom da ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić ni danas nije ponudio konkretna rješenja za privremeno zbrinjavanje ilegalnih migranata, odbornici i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić najavili su da će vjerovatno "morati na proteste u Sarajevo".

SIPA hapsi krijumčare migranata na području Bihaća

BIHAĆ - U toku je akcija protiv krijumčarenja ilegalnih migranata, usmjerena na šest osoba, osumnjičenih da su duži vremenski period, na području Bihaća, vršili nezakonit transport, skrivanje, smještanje i prebacivanje ilegalnih migranata preko granice BiH, čime su ostvarivali nezakonitu imovinsku korist.

Talgo voz stigao u Bihać

BIHAĆ - Talgo voz koji je jutros krenuo iz Sarajeva stigao je na Željezničku stanicu u Bihaću bez kašnjenja, u 17.08 sati. Tako je u grad na Uni, prvi put nakon 26 godina stigao savremeni elektrovučni voz.

Nektaros mućaćos osvojio turnir u Banjaluci

Ekipa Nektaros mućaćos iz Bihaća pobijedila je na FIBA 3x3 turniru u basketu koji je održan u Banjaluci.

Migrant pao sa zgrade "Doma penzionera" u Bihaću

BIHAĆ - Situacija s migrantima na području Unsko-sanskog kantona se neprestano komplikuje, a posljednji u nizu incidenata zabilježen je u proteklu subotu, kada je jedan 37-godišnji avganistanski državljanin zadobio teške povrede prilikom pada sa zgrade nedovršenog doma penzionera.

Najčitanije