Bihać

Planiran upis više studenata nego što je realno

BIHAĆ - Univerzitet u Bihaću odredio je kvote za upis u prvu godinu studija na ovoj visokoškolskoj ustanovi, pa je tako planirano da se upiše 610 studenata, što je mnogo veći broj u odnosu na proteklu godinu, kada je upisano 450.

Optužena da je ubila strica sa kojim je bila u ljubavnoj vezi

​BIHAĆ - Mirela Mujkić optužena je za ubistvo strica Senada Mujkića s kojim je bila u vezi, a koji je ubijen lani u Velikoj Kladuši.

Bihaćka bolnica puca pod teretom glomazne administracije

BIHAĆ - Zapošljavanje u zdravstvenim ustanovama na području Unsko-sanskog kantona ubuduće će biti moguće samo uz saglasnost Vlade USK, potvrdio je Muris Halkić, resorni ministar zdravstva.

Požar guta "Austroterm" u Bihaću, evakuisano okolno stanovništvo

BIHAĆ - Veliki požar izbio je jutros nešto prije sedam sati u proizvodnim pogonima firme "Austroterm" u naselju Kamenica nadomak Bihaća, koja se bavi proizvodnjom stiropora i termoizolacionih građevinskih materijala.

Đaci pomogli kolegi u invalidskim kolicima, pa nagrađeni za ideju

BIHAĆ - Učenici Trećeg jedan razreda Elektrotehničke škole u Bihaću osmislili su projekat kako bi pomogli školskom kolegi, Harisu Hodžiću, koji je od rođenja prikovan za invalidska kolica, te su nagrađeni prvim mjestom u okviru programa "Civitas", kojeg provodi Ministarstvo za obrazovanje USK.

Miral rasformiran, migranti prebačeni u Lipu kod Bihaća

VELIKA KLADUŠA - U prihvatni centar Lipa nadomak Bihaća, prebačeno je i smješteno 170 migranata koji su u proteklom periodu boravili u centru za migrante Miral u Velikoj Kladuši.

Dva miliona za novu magnetnu rezonancu za bolnicu u Bihaću

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona finansiraće nabavku potpuno novog uređaja za magnetnu rezonancu za potrebe Kantonalne bolnice u Bihaću, potvrdio je resorni ministar zdravstva Muris Halkić.

Humanost na djelu, grade kuću siromašnom komšiji

BIHAĆ - Mještani naselja Pokoj, nadomak Bihaća, pokrenuli su humanitarnu akciju kako bi sagradili novu kuću za svog komšiju Muharema Halavaća, koji je sve doskora stanovao u starom i devastiranom objektu u uslovima nedostojnim čovjeka.

Ljubav Rusa i Ukrajinke jača od rata: Put ih doveo u Bihać

BIHAĆ - Mladi par Miralem Edinson iz Moskve i Olha Šejko svoje prve bračne dane pamtiće po početku rata. Ubrzo su spakovali najvrijednije stvari i otišli. Put ih je doveo u nekoliko hiljada kilometara udaljeni Bihać gdje trenutno privremeno borave.

Uhapšen trojac osumnjičen za ubistvo migranta u Bihaću

BIHAĆ - Trojica migranata iz Afganistana, koji su osumnjičeni za ubistvo 23-godišnjeg migranta iz Pakistana, koje se dogodilo u protekli petak u Bihaću, uhapšeni su na području Sarajeva i u međuvremenu dovezeni u Bihać.

Sve manje prvačića, upitan opstanak pojedinih škola

BIHAĆ - U prve razrede osnovnih škola na području Bihaća u iduću školsku godinu upisaće se oko 250 prvačića, što je najmanji broj u poslijeratnom periodu, pokazuju podaci Aktiva direktora osnovnih škola tog grada.

46 migranata pronađeno u napuštenim objektima

BIHAĆ - Inspektori Službe za poslove sa strancima pronašli su na području Bihaća 46 migranata iz Avganistana i Pakistana.

Iz bihaćke bolnice se oglasili povodom smrti majke i bebe: Ljekari dali sve od sebe

BIHAĆ - Direktor Kantonalne bolnice u Bihaću, Hajrudin Havić, oglasio se povodom tragičnog slučaja koji se dogodio u ovoj zdravstvenoj ustanovi, kada su prilikom poroda preminuli 25-godišnja Azra Bećirspahić iz Bosanskog Petrovca i njena beba.

Dva miliona maraka za bolnicu u Bihaću

BIHAĆ - Vlada Unsko-sanskog kantona odobrila je dva miliona maraka za Kantonalnu bolnicu u Bihaću, a ova sredstva biće iskorištena za servisiranje postojećeg aparata za magnetnu rezonancu, te za unapređenje informatičkog sistema na Odjelu radiologije u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

SDA zbog online sjednice prijeti krivičnim prijavama

BIHAĆ - Klub poslanika Stranke demokratske akcije u Skupštini USK zatražio je u petak da najavljena online sjednica, na kojoj bi trebalo da bude razmatrano usvajanje neophodnih finansijskih dokumenata za funkcionisanje Unsko-sanskog kantona, ne bude održana, navodeći da se radi o grubom kršenju zakonskih propisa.

Najčitanije