Bihać

Sarajevo i Tuzla neće migrante u kasarnama

SARAJEVO, TUZLA, BIHAĆ - Vlada Kantona Sarajeva i Gradsko vijeće Tuzle na današnjim sjednicama usprotivili su se odluci Vlade FBiH o smještanju migranata u kasarne u Blažuju, kod Sarajeva, i Ljubačama, kod Tuzle.

Rok istekao, migranti ostali u "Biri" i "Miralu"

​BIHAĆ, TUZLA - Rok za boravak migranata u prihvatnim centrima "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši je istekao danas, ali su oni i dalje ostali u tom smještaju, jer za njih nije nađeno rješenje.

Građani ispred "Bire" poručili migrantima: Idite kući, oslobodite Bihać

BIHAĆ - Oko 300 građana Bihaća okupilo se ispred privremenog prihvatnog centra "Bira" poručujući migrantima da "idu kući i oslobode Bihać".

Problem s migrantima kulminirao, hoće li morati na ulicu

BIHAĆ - Problem sa smještajem migranata na području Unsko-sanskog kantona kulminirao je ovih dana jer su vlasnici prihvatnih centara "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši još jednom potvrdili kako neće produžavati ugovore o smještaju migranata koji ističu 15. novembra, pa bi se više od 2.000 osoba moglo naći na ulici.

Kamp "Vučjak" neće biti zatvoren

BIHAĆ - Gradonačelnik Bihaća, Šuhret Fazlić, rekao je u petak da prihvatni kamp "Vučjak" i dalje ostaje i tim je demantovao informacije koje su objavili pojedini mediji da će u narednih sedam dana doći do zatvaranja prihvatnog kampa, te da će oko 800 migranata koji borave tamo, biti prebačeni u druge prihvatne centre.

"Bira": Bivša tvornica bijele tehnike utočište oko 1.700 migranata

BIHAĆ - Bande unutar kampa, prodavanje droge, fizički obračuni i silovanja, sve je ovo surova realnost bihaćkog migrantskog kampa "Bira".

Nakon vatre voda iselila pacijente iz Kantonalne bolnice u Bihaću

BIHAĆ - Kiša koja je padala proteklih dana pričinila je štetu na nedavno otvorenom Odjelu hirurgije u Kantonalnoj bolnici u Bihaću, a razlog je nekvalitetno urađen krov, koji je propustio vodu, saopštili su iz ove zdravstvene ustanove.

Sukob migranata u Bihaću, ima povrijeđenih

BIHAĆ -U migrantskom kampu Vučjak u Bihaću došlo je do fizičkog sukoba između četiri migranta, a ima i povrijeđenih, potvrđeno je "Nezavisnim novinama".

U blizini Bihaća novi prihvatni centar za migrante

BIHAĆ - Gradsko vijeće Bihaća podržalo je danas prijedlog da se na lokalitetu sela Lipa, udaljenom 22 kilometra od ovog grada, uspostavi novi prihvatni centar za migrante.

Zgrada postala ruglo Bihaća, a ima milionsku vrijednost

BIHAĆ - Nedovršena zgrada u Bihaću, koja je nekada trebalo da bude Dom penzionera, već pune tri decenije zjapi prazna i vremenom je postala ruglo ovog grada, gdje se okupljaju beskućnici i narkomani, a u posljednje vrijeme utočište u njoj pronalaze brojni migranti.

Najčitanije