Bihać

Trka automobila i izlijetanje sa puta na ulazu u Bihać

BIHAĆ - Saobraćajne nesreće na području Unsko-sanskog kantona, te u gradu Bihaću su veoma česta pojava u odnosu na broj stanovnika. Iako je prije godinu dana stupio na snagu zakon sa rigoroznijim novčanim kaznama, zakon i dalje ne prepoznaje vozače koji se trkuju na putevima, namjerno kršeći sve moguće propise, a ovakve vožnje neki bi okarakterisali kao pokušaj ubistva.

Kantonalna bolnica u Bihaću pozajmicom nabavlja anestetike

BIHAĆ - Zavod za zdravstveno osiguranje USK odobrio je pozajmicu Kantonalnoj bolnici u Bihaću u iznosu od 300.000 maraka, kako bi se omogućila nabavka anestetika koji su neophodni za operativne zahvate. Prema riječima Smaila Derviševića, direktora Kantonalne bolnice, ovaj novac će početkom naredne sedmice biti uplaćen na račun dobavljača.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću zbog nedostatka anestetika obavljaju samo hitne operacije

BIHAĆ - U Kantonalnoj bolnici u Bihaću trenutno se obavljaju samo operacije u hitnim slučajevima, dok su svi ostali operativni zahvati na čekanju zbog nedovoljne količine anestetika kojima raspolažu, potvrđeno je iz ove zdravstvene ustanove.

Muškarac iz Bihaća se ubio zbog finansijskih malverzacija?

BIHAĆ - Adem Hrnjica, donedavni rukovodilac bihaćkog odjeljenja zaštitarske agencije „Securitas“ danas u popodnevnim satima počinio je samoubistvo.

Kantonalni sud u Bihaću bez odluke o pritvoru Tigra

BIHAĆ - Kantonalni sud u Bihaću danas na ročištu nije donio odluku o eventualnom određivanju pritvora za Hamdiju Abdića Tigra, ratnog komandanta 502. brigade Petog korpusa Armije RBiH, i još četiri osobe, koji su osumnjičeni za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića, nakon što je Tužilaštvo USK tražilo izuzeće ovog suda.

Nazire se kraj agoniji u Bihaću: Za završetak zgrade 100.000 KM

BIHAĆ - Za nastavak izgradnje boračke zgrade u bihaćkom naselju Ozimice, Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) osigurala je iz budžeta dodatnih 100.000 maraka, potvrdio je Dževad Malkoč, ministar za boračka pitanja u Vladi USK.

Sudar dva automobila u Bihaću, poginuo muškarac

BIHAĆ - Jedan muškarac jutros je poginuo, a dva lica su povrijeđena u sudaru dva automobila u Bihaću, rekla je Srni portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić.

Aviobomba uništena na vojnom poligonu u Bihaću

BIHAĆ - Avionska bomba iz perioda Drugog svjetskog rata, koja je prije tri dana pronađena tokom izvođenja građevinskih radova u naselju Ceravci, nadomak Bihaća, uništena je danas kontrolisanom eksplozijom na vojnom poligonu Grabež.

U Bihaću pronađena neeksplodirana avionska bomba

SARAJEVO - Na područje Bihaća upućen je tim Federalne uprave Civilne zaštite radi uklanjanja neeksplodirane avionske bombe, u blizini Tržnog centra "Bingo".

Reklame

Najčitanije