Bijela

Vidović: Pokušaj Ustavnog suda BiH da na Drini postavi Kineski zid

BANJALUKA - Siniša Vidović, zamjenik predsjednika Ujedinjene Srpske, smatra da je Odluka Ustavnog suda, po pitanju izgradnje HE Buk Bijela, pokušaj sudija stranaca da na rijeci Drini, kako je rekao, olovkom na nelegalan način postave Kineski zid.

Dodik: Uredba Bijele kuće je nedemokratska

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je u telefonskom razgovoru sa američkim ambasadorom u BiH Erikom Neslonom da Uredba Bijele kuće koja se odnosi na Zapadni Balkan, nije ni demokratska, niti je u duhu poštovanja ljudskih prava i vladavine prava.

Izgradnja HE Buk Bijela: Dan koji su Fočaci čekali decenijama

FOČA - Izgradnja hidroelektrane (HE) Buk Bijela na rijeci Drini projekat je koji naša opština i svi njeni stanovnici čekaju više desetina godina, rekao je za "Nezavisne novine" načelnik opštine Foča Milan Vukadinović.

Bijela kuća: Izrael ima legitimno pravo da se brani

VAŠINGTON - Bijela kuća je osudila raketne napade Hamasa i drugih palestinskih grupa na Izrael i poručila da je jevrejska država ima legitimno pravo da se brani.

Mihajlović: HE "Buk Bijela" se radi u skladu sa ekološkim propisima

BEOGRAD - Kamen temeljac za hidroelektranu (HE) Buk Bijela na Drini, koja je zajednički projekat Srbije i Republike Srpske, biće položen 17. maja, biće rađena u skladu sa svim ekološkim propisima i javnost će biti upoznata sa svakim korakom izgradnje, izjavila je danas ministarka rudarstva i energetike Srbije Zorana Mihajlović.

Bijela ajkula pliva prema Britaniji, druga koja je ikad prešla Atlantik

Velika bijela ajkula mogla bi doplivati do Ujedinjenog Kraljevstva nakon što je skrenula na pogrešan put, prenosi Mirror.

Proizveli bijelu boju, bjelju od snijega, može zamijeniti klima-uređaj

U namjeri da omoguće što prirodniji način hlađenja zgrada i smanje upotrebu klima-uređaja, a time uspore globalno zagrijavanje planete, naučnici su uspjeli da proizvedu tako bijelu boju koja odbija 98 odsto sunčeve svjetlosti i spušta temperaturu za četiri i po stepena u odnosu na okruženje.

Bajdenov život u Bijeloj kući: Pitam nekad Džil - dođavola gdje smo?

VAŠINGTON - Četiri nedjelje otkako je postao predsjednik SAD, Džo Bajden kaže da se i dalje navikava na novu kancelariju.

Melanija odbrojava dane do izlaska iz Bijele kuće: "Samo želi da ode"

Američka prva dama Melanija Tramp navodno ne može da dočeka trenutak u kom će da napusti Vašington i svoju političku dužnost zauvijek da ostavi daleko iza sebe.

Posljednji Božić Trampovih u Bijeloj kući

VAŠINGTON - "Amerika lijepa" ovogodišnja je božićna tema u Bijeloj kući, za koju prva dama Melanija Tramp kaže da odaje počast i prikazuje "veličanstvo" Sjedinjenih Država.

Najčitanije