Bijeli šljemovi

"Da je živ osnivaču Bijelih šljemova bi moglo da se sudi u Hagu"

MOSKVA - Osnivaču "Bijelih šljemova" Džejmsu le Mezurijeu moglo bi da bude suđeno u Međunarodnom sudu pravde u Hagu da je živ, izjavio je Aleksander Lavrentjev, specijalni izaslanik predsjednika Rusije za Siriju na konferenciji za novinare.

Osnivač "Bijelih šljemova" pronađen mrtav u Turskoj

ISTANBUL - Osnivač organizacije koja je obučavala sirijsku grupu za hitne intervencije "Bijeli šljemovi" preminuo je u Istanbulu.

Zaharova: Osnivač "Bijelih šljemova" britanski špijun, bio na Kosovu

MOSKVA - Rusija zahtijeva da od Velike Britanije dobije razjašnjenje povodom navoda da je osnivač organizacije "Bijeli šljemovi" bivši britanski agent Mi-6.

Libanci tvrde da "Bijeli šljemovi" po Idlibu prevoze otrovne supstance

DAMASK - Militanti i članovi organizacije "Bijeli šljemovi" prebacili su otrovne supstance iz grada Džisr el Šugur u mjesto Hirbet Amud u provinciji Idlibu, objavila je libanska televizija "El Majadin".

Holandija prekida finansiranje "Bijelih šljemova"

AMSTERDAM - Vlada Holandije je zaključila da je neefikasno pružati pomoć sirijskoj opoziciji i "Bijelim šljemovima" i zato će prekinuti da ih finansira.

"Bijeli šljemovi samo šire propagandu terorista"

BARSELONA - Britanski muzičar Rodžer Voters, legendarni član grupe "Pink flojd", kritikovao je organizaciju "Bijeli šljemovi".

Najčitanije