Bil Gejts

Gejts još 2016. upozorio Trampa na opasnost od pandemije

VAŠINGTON - Jedan od osnivača "Microsofta", milijarder i filantrop Bil Gejts, još u decembru 2016. godine upozorio je predsjednika SAD Donalda Trampa na prijetnju koju po SAD predstavljaju pandemije, piše Wall Street Journal.

Bil Gejts: "Pandemija 2" stiže 2025. kao bioteroristički napad

Gostujući u popularnoj emisiji "Lejt šou", osnivač Majkrosofta najavio je novu pandemiju koja bi, prema njegovim riječima, svijet mogla da pogodi za pet godina.

"Bil Gejts i njegov rat protiv keša su prijetnja našoj slobodi"

Kompanije "Viza" i "Masterkard", Međunarodni monetarni fond, milijarder Bil Gejts i američka blagajna polako lobiraju da se gotovina ukine širom svijeta i zamijeni digitalnim novcem. Ekonomista Norbert Hering za Sputnjik je razradio ovu temu i tvrdi da nije tako bezazleno preći na digitalno plaćanje, a objasnio je i kakve to veze ima s pandemijom.

Bil Gejts kupio vilu od 43 miliona dolara u Del Maru

Milijarder Bil Gejts i njegova žena Melinda Gejts dodali su predivnu vilu na obali mora u svoj spisak nekretnina. Suosnivač kompanije Majkrosoft i njegova supruga platili su vrtoglava 43 miliona dolara za vilu sa šest soba u Del Maru, u blizini San Dijega.

Gejts:Trampova odluka da prekine finasiranje SZO opasna

VAŠINGTON - Odluka predsjednika SAD Donalda Trampa da obustavi finansiranje Svetske zdravstvene organizacije (SZO) dok se ne preispita način na koji je pristupila pandemiji virusa korona "jednako je opasna koliko i zvuči", izjavio je u srijedu preduzetnik i filantrop Bil Gejts.

Gejts: Nekoliko zemalja dobiće odličnu ocjenu za svoj odgovor na virus

Američki poslovni magnat Bil Gejts govorio je 2015. godine o opasnostima velikih epidemija i mogućnostima njihovog suzbijanja, kada se svijet suočio sa ebolom, da bi nakon proglašenja pandemije virusa korona ocijenio kako se nije dovoljno ulagalo i kako smo novu epidemiju dočekali nespremno.

Bil Gejts ulaže 125 miliona u lijek protiv virusa korona

Gejts fondacija spremna je da uloži veliki novac u pronalaženje lijeka protiv virusa korona.

Bil Gejts: Biće manje preminulih od virusa korona nego što se očekuje

Prognoza Bila Gejtsa, osnivača Majkrosofta, kaže da će biti manje preminulih nego što se očekuje od virusa korona u SAD.

Gejts: Tri koraka za borbu, prvi - zatvaranje svega, svuda

VAŠINGTON - Zatvaranje svega i svuda, dok brojke ne pokažu da se stanje popravilo, prvi je od tri koraka koja predlaže američki milijarder Bil Gejts u borbi sa COVID-19.

Gejts izlazi iz Upravnog odbora Microsofta

Suosnivač Microsofta Bil Gejts odlazi iz Upravnog odbora kompanije kako bi proveo više vremena na filantropskim aktivnostima

Najčitanije