Bil Klinton

Preminula žena koja je razotkrila aferu Klinton-Levinski

VAŠINGTON - Američka državna službenica Linda Trip, koja je razotkrila aferu između tadašnjeg predsjednika Bila Klintona i Monike Levinski, preminula je u 70 godini od raka pankreasa, saopštila je danas njena porodica.

Novi detalji deklasifikovanih dokumenata: Klinton odbio da se Amerika umiješa u rat

LONDON, BANJALUKA - U američkoj administraciji je u junu 1995. godine postojalo ozbiljno neslaganje o tome kako bi trebalo da izgleda američka politika prema BiH, a prema upravo deklasifikovanim britanskim dokumentima, Bil Klinton, američki predsjednik, priklonio se umjerenoj struji i odbio da se umiješa u rat.

Susret Džaferovića i Klintona u Parizu

PARIZ - Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović i bivši predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton susreli su se u Parizu, gdje su prisustvovali komemoraciji povodom smrti bivšeg predsjednika Republike Francuske Žaka Širaka.

U Epstajnovoj kući pronađen Klintonov portret na kojem je u haljini

Dok se slučaj Džefrija Epstajna odmotava, u javnost izlazi sve više nevjerovatnih detalja iz života zloglasnog američkog milijardera.

Đurić: Klinton i Olbrajtova u Prištini - bal vampira

BEOGRAD - Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić nazvao je balom vampira posjetu Prištini zvaničnika bivše američke administracije Bila Klintona i Medlin Olbrajt, te bivšeg glavnokomandujućeg NATO Veslija Klarka, povodom obilježavanja 20 godina od ulaska Alijanse na Kosovo, istakavši da se "zločinci vraćaju na mjesto zločina".

Uhapšen osumnjičeni za slanje eksplozivnih pošiljki

Američki FBI uhapsio je osobu koja se dovodi u vezu s talasom eksplozivnih pošiljki koje su posljednjih dana slane poznatim kritičarima američkog predsjednika Donalda Trampa.

Hilari o Klintonovoj aferi: Monika Levinski je bila odrasla

Hilari Klinton izjavila je u intervjuu za CBS sandej da afera koju je imao njen suprug s Monikom Levinski dok je bila u Bijeloj kući nije bila zloupotreba moći jer je Monika tada imala 22 godine i bila je odrasla.

Nakon razgovora o Putinu objavljene i prepiske Jeljcina i Klintona o Miloševiću

Internet korisnici obratili su nedavno pažnju na izvještaje o razgovorima bivših predsjednika Rusije Borisa Jeljcina i Amerike Bila Klintona sa kojih su Amerikanci skinuli pečat državne tajne.

Objavljen transkript razgovora Jeljcina i Klintona o Putinu

Na sajtu biblioteke "Bil Klinton" objavljeni su transkripti telefonskih razgovora između Borisa Jeljcina i njegovog američkog kolege iz 1999. godine, u kojima se vidi da je prvi predsjednik Rusije lično informisao Klintona da je za svog nasljednika izabrao Vladimira Putina.

Klinton: Brine me kad Rusija prijeti američkoj snazi

PARIZ - Bivši predsjednik SAD Bil Klinton, kaže da ga ljuti "kada se Rusija miješa u američke izbore" i da ga brine kada nešto prijeti snazi SAD, a istovremeno navodi da se divi njemačkoj kancelarki Angeli Merkel, dok se sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom - duboko slaže.

Najčitanije