Bilal Bosnić

Bosnićeva žalba na tankom ledu u Strazburu

STRAZBUR, SARAJEVO - Nije isključena mogućnost da Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbije da uopšte razmatra žalbu Huseina Bilala Bosnića, bivšeg vehabijskog lidera iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina robije zbog podsticanja na terorizam, potvrđeno je "Nezavisnim".

Bilal Bosnić dobio određene pogodnosti u zatvoru

SARAJEVO - Vođa vehabija u BiH Bilal Bosić, kojeg je Sud BiH u junu 2016. godine pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog vrbovanja i podsticanja na terorizam, dobio je nedavno zatvorske pogodnosti i više nije u samici 22 časa dnevno, saznaje "Avaz".

Bivši vehabijski vođa žali se Strazburu

BANJALUKA - Husein Bilal Bosnić, bivši vehabijski vođa iz Bužima, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina robije zbog podsticanja na terorizam, žaliće se Sudu za ljudska prava u Strazburu, saznaju "Nezavisne".

"Nezavisne" otkrivaju: Krkić teroristi Bosniću uplaćivao evre na račun

BANJALUKA - Oko 24.000 maraka uplatio je dvojici bh. vehabija Zikrija Krkić (45), norveški državljanin, kojem je u Banjaluci prije nekoliko godina suđeno za dvostruko ubistvo u Trnopolju, kod Prijedora!

Vehabijski vođa nije tražio izlazak iz zatvora

SARAJEVO - Husein Bilal Bosnić, neformalni vođa vehabija u BiH, kojeg je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina robije zbog podsticanja na terorizam, nije podnio novi zahtjev za prijevremeno puštanje na slobodu, potvrđeno je "Nezavisnim".

Bilal Bosnić polovinom godine na slobodi?

SARAJEVO - Bilal Bosnić, koga je Sud BiH pravosnažno osudio na sedam godina zatvora zbog javnog podsticanja na terorističke aktivnosti, mogao bi polovinom godine da se nađe na prijevremenoj slobodi jer će do tada odležati pola zatvorske kazne, potvrdio je Bosnićev advokat Adil Lozo.

Bilal Bosnić vrbovao tridesetak zatvorenika u Zenici

BANJALUKA - Vehabijski vođa Bilal Bosnić vrbovao je tridesetak osuđenika koji s njim izdržavaju kaznu u paviljonu zeničkog zatvora, piše današnji "Glas Srpske".

Bosnić pustio džihadske pipke u Švajcarskoj

SARAJEVO - Bilal Bosnić, kojeg je Sud BiH osudio na sedam godina zatvora, imao je uticaja na islamiste u Švajcarskoj, piše njemački list Neue Zuercher Zeitung.

Bilal Bosnić pred Apelacionim vijećem Suda BiH

SARAJEVO - U Sudu BiH danas će biti održana sjednica Apelacionog vijeća u predmetu protiv Huseina Bosnića, koji se tereti za javno podstrekavanje na terorizam.

Bilal Bosnić ne vjeruje da će ostati u zatvoru: Planira da proširi porodicu na najmanje 20 potomaka

SARAJEVO - Neformalni vođa vehabijske zajednice islamista u Bosni i Hercegovini Husein Bilal Bosnić koji je zbog podsticaja na saradnju s terorističkom orgaizacijom Islamska država nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora vjeruje kako će biti oslobođen krivice a trenutanu mu je prioritet da proširi porodicu i da ima bar 20 djece, prenose sarajevski mediji.

Najčitanije