Biljana Čekić

Manastir Hilandar dodijelio stipendiju Biljani Čekić

Djevojčici iz Republike Srpske Biljani Čekić, koja je glumila lik Dare Ilić u filmu "Dara iz Јasenovca", danas je, po blagoslovu igumana manastira Hilandara arhimandrita Metodija, uručena stipendija koju će dobijati do završetka školovanja.

Miloš Biković poslao video-poruku Biljani Čekić

Biljana Čekić, djevojčica koja je igrala lik Dare u filmu "Dara iz Jasenovca", došla je u Beograd, gdje se u vili "Mir" srela sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Dodik uručio stipendiju za školovanje mladoj glumici Biljani Čekić

BANJALUKA - Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik primio je danas u Banjaluci Biljanu Čekić, djevojčicu iz Kozarske Dubice koju je region i svijet upoznao po ulozi djevojčice Dare iz filma "Dara iz Jasenovca", i njenog oca Radovana Čekića.

Biljana Čekić za "Nezavisne": Težinu filma sam shvatila tek nakon premijere

BANJALUKA - Trinaestogodišnja Biljana Čekić iz sela Sreflije, koje se nalazi pored Kozarske Dubice, svojom pojavom u filmu "Dara iz Jasenovca", gdje je tumačila glavnu ulogu, privukla je pažnju publike i već se danima nalazi u centru pažnje i interesovanja javnosti, zajedno sa svojom porodicom.

Biljana Čekić izuzetna u ulozi Dare

Režiser Predrag Antonijević ističe da je Biljana Čekić u ulozi male Dare ostvarila izvanrednu ulogu i otkriva da bi, u slučaju da Biljana nije bila u stanju da odigra tako kako je odigrala, prekinuo snimanje poslije tri dana.

Autori i glumci filma Dara iz Jasenovca reagovali na optužbe Varajetija

BANJALUKA - Srpski kandidat za "Oscara", ostvarenje "Dara iz Jasenovca" Predraga Gage Antonijevića, od strane američkog kritičara Džeja Vajsberga nazvan je neskrivenim dijelom srpske nacionalističke propagande, a reditelj, scenaristkinja i glumci ovog filma reagovali su na napade koji, nažalost, nisu bili neočekivani.

Objavljen prvi insert iz filma "Dara iz Jasenovca"

BEOGRAD - Prvi insert iz filma "Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Antonijevića, danas je i zvanično objavljen, označavajući uvertiru u američku distribuciju filma koja počinje za manje od mjesec dana, 5. februara, saopštili su producenti.

Antonijević: Važno da se krici jasenovačkih žrtava čuju što dalje

BEOGRAD - Režiser Predrag Gaga Antonijević izjavio je povodom ulaska u distribuciju širom Amerike njegovog filma "Dara iz Jasenovca", koji je i srpski kandidat za "Oskara", da je jedina svrha i jedino važno da se glasovi jasenovačkih žrtava, koji su 75 godina gušeni, čuju što dalje.

Američka premijera "Dare iz Jasenovca" zakazana za februar

BEOGRAD - Distrubuterska kuća "101 STUDIO" zvanično je zaključila ugovor o američkim pravima za film Dara iz Jasenovca", reditelja Predraga Antonijevića, ostvarenje koje je izabrano za srpskog kandidata za 93. Nagradu Američke akademije filmske umjetnosti i nauke - Oskar, a tim povodom je organizovana novinarska projekcija filma u beogradskoj Kombank dvorani.

Najčitanije