Biljka

Pet biljnih mješavina protiv čira

Kičica, kleka, nana, beli slez, kim, anis... puno je biljaka čija svojstva pomažu kod čira, gastritisa, nadimanja. Izaberite mješavinu koja vam najviše odgovara.

Pojeo samoniklu biljku i umro

U požeškoj bolnici umro je muškarac koji je konzumirao biljku koju je ubrao misleći da je riječ o drugoj, jestivoj.

"Kineski dolar": Biljka koja donosi novac i blagostanje

Prema starim vjerovanjima, Pilea peperomioides, zimzelena biljka porijeklom iz južne Kine, može donijeti financijsku sreću zbog čega joj je jedan od naziva Kineski dolar.

Zamija - biljka novca i sreće

Biljke prostoru daju dodatnu živost i ljepotu. No, dok neki ljudi imaju čarobne prste kada je u pitanju briga za zelenilo, drugi imaju osjećaj da je dovoljno da bace pogled na svoju biljku i da ona uvene.

Sobne biljke traže posebnu njegu tokom zime

Mnogim vrstama cvijeća i sobnim biljkama promjene vremena ne odgovaraju, jer se smanjuje količina svjetlosti, vlažnost vazduha, temperatura.

Biljka koja ublažava simptome prehlade

​Smatra se jednim od najboljih začina za srce jer smanjuje nivo holesterola - bosiljak.

Lavanda i limun brišu crne misli

Anksioznost nije zanemarljiva, iako se pojavljuje kod mnogih ljudi. Riječ je o neprijatnom osjećaju u kojem prevladavaju strah, briga i napetost, a može se manifestovati i kroz fizičke reakcije poput znojenja, drhtanja, glavobolje, napetih mišića i ubrzanog disanja.

Sobne biljke čuvaju zdravlje

Za radni prostor izuzetnu važnost imaju sobne biljke.

Teško odustaju od uzgoja ljekovite biljke: Zbog smilja nekad ravnali i brda

TREBINJE - Kriza s proizvodnjom i preradom smilja koja se prošle godine pojavila u Hercegovini i dalje se nastavlja, iako su se smiljari nadali da će ovogodišnja sezona donijeti barem zagarantovan otkup, makar sa dosta nižim cijenama od početnih.

Pet biljaka za spavaću sobu koje "liječe" nesanicu

Kućne biljke mogu unaprijediti vaš život i zdravlje. Neke biljke su poznate zbog umirujućeg i detoksikacijskog učinka na tijelo, a mogu i uspavati pojedinca, a ovih pet biljaka trebali biste staviti u svoju spavaću sobu ako imate probleme s nesanicom.

Najčitanije