Biljke

5 biljaka koje mogu biti kobne za vaše zdravlje

Nema boljeg načina za uređenje životnog prostora od ukrašavanja biljkama. Međutim, ukoliko se odlučite za pogrešne biljke, to može da bude kobno po vaše zdravlje.

Jeftin način da spriječite umiranje biljaka

Stručnjak za baštovanstvo otkrio je najbolji način da spriječite umiranje vaših biljaka, a to uključuje jeftine proizvode za svakodnevnu upotrebu.

Tri trika za zdravu podlogu i bujne biljke

S prvim proljećnim danima većina će prionuti na uređivanje dvorišta i sadnju cvijeća. Da bi biljke lijepo napredovale i bile zdrave i bujne, neophodno je dobro pripremiti baštensku zemlju za sadnju.

Tri biljke idealne za kancelarijski kutak

Kancelarije u kojima radimo zapravo su naš drugi dom i vrlo je bitno da se u njemu osjećamo dobro, jer to utiče na raspoloženje, zdravlje i samu poslovnu produktivnost.

Jednim klikom saznajte zašto vaše biljke ne uspijevaju

Prepoznavanje biljaka zanimljivo je za sve koje uživaju u zelenoj oazi bilo da govorimo o sobnim biljkama, bašti ili onima koje pronađete u šetnji prirodom. Posebno je važno znati prepoznati koju smo biljku kupili ili pronašli u prirodi kako bismo mogli uvidjeti koje su njihove potrebe, zašto ne uspijevaju, te kako se uspješno brinuti o njima.

Gipsofila - nenametljiva ljepotica koja cvjeta za mladenke

Neke biljke plijene pažnju raskošnim cvjetovima kojima se ne možemo prestati diviti, ali puno je i onih koje su veličinom i izgledom nenametljive, ali opet jednako lijepe. Među njima je i obožavana gipsofila.

Pet kućnih biljaka koje ćete očuvati uz minimalnu brigu

Kućne biljke jedan su od najljepših ukrasa naših enterijera. Ne samo da oživljavaju prostor, nego i pročišćavaju vazduh te unose svježinu u dom, ali poznato je i da ih je ponekad teško dugoročno očuvati.

Pet pravila za brigu o biljkama tokom zime

Svi koji vole biljke s dolaskom zime znaju da je došao period godine kada brizi o njma treba obratiti posebnu pažnju. Važno je znati da će mnoge biljke preko zime stagnirati, gubiti listove ili jednostavno klonuti, ali to nije razlog za brigu jer je to klasični dio njihovog životnog ciklusa.

Četiri sobne biljke koje mogu da rastu u vodi

Mnogi ljudi misle da je gajenje cvijeća lak posao, ali ih obaveze koje ono zahtjeva vrlo brzo uvjere u suprotno.

Zaštititi biljke zbog niske temperature vazduha

​Agrometeorolozi su preporučili poljoprivrednicima da zbog najavljene niske temperature vazduha ujutro i tokom noći zaštite biljke, a staklenike po potrebi da zatvaraju i dogrijavaju.

Tri sobne biljke koje ne vole zimu

Mnoge današnje popularne sobne biljke potiču iz tropske klime. To znači da vole tople uslove i nisu oduševljene mračnim i hladnim danima zime.

Pet biljaka koje je poželjno imati u kući u toku grijne sezone

Zagađenost vazduha je poseban problem zimi u vrijeme grijne sezone zbog čega je poželjno da u kući imamo što više zelenih biljaka uz koje se "lakše diše".

Ove biljke donose nesreću i siromaštvo u kuću

Feng šui je veoma drevni kineski filozofski sistem čiji je cilj postizanje pozitivnog uticaja na ljude i na prostor koji oni zauzimaju. Iako se trenutno smatra od pseudonauke do skupa kineskih sujeverja, danas postaje veoma popularan.

Zašto je držanje biljaka u zatvorenom prostoru dobro za zdravlje

Ukoliko razmišljate o tome da dodate biljke prostoru u kome živite ovo bi bila odlična odluka. Biljke imaju brojne prednosti za zdravlje, a o nekima nismo ni razmišljali.

Pet biljaka kojima će biti odlično u kuhinji

Dodavanje sobnih biljaka bilo kojoj prostoriji je brz i lak način da uljepšate enterijer, a kada je u pitanju kuhinja, uzgoj biljaka u zatvorenom prostoru takođe može da ima mnogo praktičnih primjena.

Najčitanije