Bingo

Bingo širi saradnju sa semberskim poljoprivrednicima

Predstavnici kompanije Bingo danas su u prostorijama Fabrike "Semberka" Janja održali sastanak s poljoprivrednim proizvođačima iz Semberije, predstavnicima firme "Janja Plod" d.o.o. i Poljoprivredne zadruge "Agrofarmer" Janja.

"Dani zdravlja u Bingu" - aktivnost u znaku zdrave ishrane i poklona

Već četvrtu godinu zaredom kompanija Bingo u saradnji s partnerima organizuje aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. aprila. Ove godine partner projekta je voda "Oaza", a prijatelji projekta su Berny, Beemed, Franck, Vindija, Nektar i Nutribullet.

Bingo i partneri dodijelili grantove ženama za pokretanje biznisa

U cilju osnaživanja žena kompanija Bingo zajedno sa partnerima Oaza, Plazma i Schwarzkopf, te prijateljima projekta Dita, Violeta, Delimano, Alma Ras, La Rive, Elode i Klas implementirali su projekat Odvažne i hrabre, to ste vi. Poziv se odnosio na sve žene koje žele pokrenuti biznis i bio je otvoren od 24. februara do 6. marta, nakon čega je uslijedila predselekcija, a potom i online glasanje od 11. do 18. marta. U tom periodu javnost je mogla dati svoj glas za ideju koju smatraju najboljom, od ponuđenih osamnaest.

Bingo i Agro farmer osigurali krompir za kooperante

Kompanija Bingo je i ove godine kao i predhodnih godina ugovorila sa Zadrugom Agrofarmer iz Janje sjetvu krompira na 85 hektara, gdje je Bingo kao i prethodnih godina učestvovao u finansiranju nabavke sjemenskog krompira sorte “Opal” i đubriva.

Bingo i World Vision: 850 novogodišnjih paketića za najranjiviju djecu

U sklopu svoje novogodišnje kampanje pod nazivom "I dalje ćemo biti zajedno" najveći trgovački lanac u BiH Bingo nastavlja saradnju sa nevladinom organizacijom World Vision BiH i pokreće novu humanitarnu aktivnost sa ciljem da, nakon godine obilježene mnogim poteškoćama, u živote najranjivije djece donese radost. Ove godine, 850 Bingo paketića idu u ruke socijalno ugroženoj djeci iz manjih sredina u Bosni i Hercegovini.

CHICovnik, Bingo i SOS Dječija sela zajedno organizuju izlete djece

Kraj kalendarske godine je uvijek rezervisan za nove planove, a samim tim i za predstavljanje CHICovnika, najšarmantnijeg planera u regiji. Naime, već pet godina kupci CHICovnik rado kupuju na kasama Bingo trgovina širom BiH, a uz činjenicu da je CHICovnik planer koji nosi Made in BiH etiketu, kupci su posebno ponosni i na činjenicu što njegovom kupovinom u Bingu doniraju 1 KM za podršku aktivnostima SOS Dječijih sela u BiH.

Otvoren hipermarket "Bingo" u Kozarskoj Dubici

U Kozarskoj Dubici danas je otvoren hipermarket trgovačkog lanca "Bingo" i u rad puštena hladnjača za skladištenje voća i povrća domaćih proizvođača, kapaciteta 12.000 tona.

CHICovnik i Bingo donirali 3.800 KM za bolje mogućnosti zaposlenja

SARAJEVO - Danas je u SOS Dječijem selu BiH upriličena ceremonija uručenja donatorskog čeka u vrijednosti 3.800 KM i druženje donatora - predstavnika CHICovnika i Binga sa budućim korisnicama donacije koje su u brizi i podršci SOS Dječijih sela BiH.

Ruksaci i školski pribor za 500 dječaka i djevojčica

Svjesni poteškoća koje najranjivije porodice imaju prilikom kupovine neophodne opreme i školskog pribora za djecu, World Vision BiH i najveći trgovački lanac u BiH Bingo djeci iz najranjivijih porodica daruju ruksake i školski pribor.

Bingo nastavlja razvijati proizvodnju voća i povrća

U naselju Ciljuge, između Živinica i Tuzle, na površini od 28.000 m2 prostiru se savremeno opremljeni plastenici i površine za vanjsku sadnju kompanije Bingo.

Najčitanije