Bingo

Bingo i World Vision: 850 novogodišnjih paketića za najranjiviju djecu

U sklopu svoje novogodišnje kampanje pod nazivom "I dalje ćemo biti zajedno" najveći trgovački lanac u BiH Bingo nastavlja saradnju sa nevladinom organizacijom World Vision BiH i pokreće novu humanitarnu aktivnost sa ciljem da, nakon godine obilježene mnogim poteškoćama, u živote najranjivije djece donese radost. Ove godine, 850 Bingo paketića idu u ruke socijalno ugroženoj djeci iz manjih sredina u Bosni i Hercegovini.

CHICovnik, Bingo i SOS Dječija sela zajedno organizuju izlete djece

Kraj kalendarske godine je uvijek rezervisan za nove planove, a samim tim i za predstavljanje CHICovnika, najšarmantnijeg planera u regiji. Naime, već pet godina kupci CHICovnik rado kupuju na kasama Bingo trgovina širom BiH, a uz činjenicu da je CHICovnik planer koji nosi Made in BiH etiketu, kupci su posebno ponosni i na činjenicu što njegovom kupovinom u Bingu doniraju 1 KM za podršku aktivnostima SOS Dječijih sela u BiH.

Otvoren hipermarket "Bingo" u Kozarskoj Dubici

U Kozarskoj Dubici danas je otvoren hipermarket trgovačkog lanca "Bingo" i u rad puštena hladnjača za skladištenje voća i povrća domaćih proizvođača, kapaciteta 12.000 tona.

CHICovnik i Bingo donirali 3.800 KM za bolje mogućnosti zaposlenja

SARAJEVO - Danas je u SOS Dječijem selu BiH upriličena ceremonija uručenja donatorskog čeka u vrijednosti 3.800 KM i druženje donatora - predstavnika CHICovnika i Binga sa budućim korisnicama donacije koje su u brizi i podršci SOS Dječijih sela BiH.

Ruksaci i školski pribor za 500 dječaka i djevojčica

Svjesni poteškoća koje najranjivije porodice imaju prilikom kupovine neophodne opreme i školskog pribora za djecu, World Vision BiH i najveći trgovački lanac u BiH Bingo djeci iz najranjivijih porodica daruju ruksake i školski pribor.

Bingo nastavlja razvijati proizvodnju voća i povrća

U naselju Ciljuge, između Živinica i Tuzle, na površini od 28.000 m2 prostiru se savremeno opremljeni plastenici i površine za vanjsku sadnju kompanije Bingo.

Dubički poljoprivrednici imaju siguran plasman voća i povrća u Bingu

Vodeći se svojom izvornom misijom i vizijom domaćeg trgovačkog lanca, kompanija Bingo je od svog nastanka pružala podršku domaćim privrednicima kroz plasman domaćih proizvoda u svojim trgovinama. Osiguravajući moderni distributivni centar za skladištenje i plasman voća sa područja Kozarske Dubice, Bingo je postao pouzdan partner vlasnicima dubičkih gazdinstava.

Bingo nastavlja pružati podršku poljoprivrednim proizvođačima

S ciljem podrške domaćim poljoprivrednicima i ove godine kao i u prethodnim godinama Bingo kao najveći domaći lanac trgovina pokrenuo je inicijativu širenja i jačanja saradnje sa domaćim proizvođačima voća i povrća.

Medvjedići iz Kreševa stigli u novi dom, Bingov zoološki vrt u Tuzli

Prije nekoliko dana u okolini Kreševa pronađena je medvjedica koja je bila u lošem zdravstvenom stanju, a ubrzo nakon toga i njena dva mladunčeta. Usprkos naporima veterinara, medvjedica je uginula od, kako federalni inspektor za šumarstvo navodi, teških tjelesnih povreda koje je zadobila najvjerovatnije od mužjaka. Dva medvjedića su stabilnog zdravstvenog stanja, ali u svom prirodnom staništu ne mogu preživjeti bez majke. Zato su ih danas inspektori FUIP-a, tačnije glavni federalni inspektor za šumarstvo Muhamed Hodžić u pratnji kolega, dovezli u Bingov zoološki vrt u Tuzli.

Bingo i partneri pokreću projekat za podršku ženskim udruženjima

​Kao i prethodne dvije godine, Bingo i partneri uz podršku kupaca, ponovo će donirati sredstva za rad i samoodrživost udruženja žena sa područja Bosne i Hercegovine.

Najčitanije