Bioskop

U Kini će od naredne sedmice ponovo raditi bioskopi

U Kini će naredne sedmice nakon nekoliko mjeseci ponovo biti otvorena većina bioskopa uz mjere socijalne distance, saopštile su danas vlasti.

Sedma umjetnost broji milionske gubitke

Proteklih mjeseci ljubitelji sedme umjetnosti navikli su na iste vijesti koje dobijaju od filmskih studija, odnosno nova filmska ostvarenja dobijaju datume premijera, nakon čega pandemija virusa korona odgađa te iste premijere i postavlja nove datume.

Spojler (ne) znači smak svijeta

Kako u današnje vrijeme niko ne gleda filmove i serije baš u isto vrijeme, već je dosta sadržaja dostupno za strimovanje preko interneta, često se može desiti da na internetu ljubitelji sedme umjetnosti naiđu na spojlere. U pitanju su komentari obožavalaca koji su pogledali neko ostvarenje, a u kome oni otkrivaju neki ključni trenutak filma ili serije koji drugima kvari gledanje.

Banjaluka: Bioskopi u julu otvaraju svoja vrata

Na zvaničnoj Facebook stranici "Cineplexa Palas" iz Banjaluke objavljeno je da će ovaj bioskop početi sa radom idućeg mjeseca. Iste informacije su saopštene iz "Cinestara" koji najavljuju početak emitovanja filmova od 1. jula.

Počinje s radom bioskop u Trebinju

TREBINJE - U trebinjskom Kulturnom centru će, nakon više od dva mjeseca, u četvrtak, 28. maja, ponovo početi s radom bioskop, saopšteno je iz ove javne ustanove.

Gubici u bioskopima veliki, naznaka za otvaranje nema

Pojava virusa korona zatvorila je vrata svih svjetskih kino-dvorana, pa tako na ovu pandemiju nisu ostali imuni ni domaći bioskopi, koji ne rade već puna dva mjeseca.

Vratili se drajv-in bioskopi u Iran poslije 40 godina

Pandemija virusa korona vratila je u Iran nešto što nije viđeno još od Islamske revolucije 1979. godine, drajv-in bioskope.

Vlasnici bioskopa započeli novi projekat gledanja filmova iz kuće

Vlasnici bioskopa nisu ni sanjali da će masovno preporučivati ljubiteljima sedme umjetnosti da strimuju filmove iz svog doma. Upravo oni su oduvijek zastupali stav da se film može najbolje doživjeti isključivo u zamračenoj bioskopskoj sali, s kutijom kokica u ruci.

Bioskopi zaradili 0 dolara

Holivudski vlasnici bioskopa, distributeri, analitičari, scenaristi i svi ostali filmski radnici svake nedjelje se takmiče u tome ko će da zaradi više novca od projekcije filmova. Ipak, ove nedjelje su svi prvi put zaradili nula dolara.

"Nacionalna klasa" prikazana u Art bioskopu

Kultni jugoslovenski film "Nacionalna klasa" u režiji Gorana Markovića prikazan je u Art bioskopu Banskog dvora u Banjaluci.

Najčitanije