Bioskop

Publika želi u bioskope, ali nedostaje filmova

Otkazivanje premijere novog "Džejmsa Bonda" bilo je posljednji ekser na kovčegu filmske industrije, zaključak je producenata, distributera i vlasnika bioskopa širom svijeta.

Slavne ličnosti slave otvaranje bioskopa

Za ljubitelje sedme umjetnosti proljeće i ljeto će ostati upamćeni kao periodi kada su najviše vremena provodilo kod kuće. Mnogi su žonglirali između poslovnih i privatnih obaveza, a svaki slobodan trenutak koristili su za opuštanje uz film ili seriju na nekoj od omiljenih platformi.

Od večeras ponovo radi bioskop

Banjalučki "Cineplexx Palas" večeras će otvoriti svoja vrata za posjetioce nakon šest mjeseci pauze izazvane pojavom pandemije virusa korona. Iz banjalučkog bioskopa ističu da prirpeme za prve posjetioce protiču sjajno te da su srećni što će vrata kino-sala otvoriti nakon višemjesečne pauze.

Da li je Nolanov novi film toliko dobar ili su se ljudi uželjeli kina

Nekoliko Amerikanaca i Evropljana spremno je da plati avionske, vozne i autobuske karte kako bi otputovali u grad u kome mogu na velikom platnu da pogledaju najnovije filmsko ostvarenje Kristofera Nolana "Tenet".

Gledaoci kino-dvorane zamijenili TV ekranima

​Jul je bio presudan za svijet sedme umjetnosti, jer su distributeri odlučili da prekinu tradicionalne projekcije filmova u bioskopima te da svoja ostvarenja publici predstave na malim ekranima.

U Kini će od naredne sedmice ponovo raditi bioskopi

U Kini će naredne sedmice nakon nekoliko mjeseci ponovo biti otvorena većina bioskopa uz mjere socijalne distance, saopštile su danas vlasti.

Sedma umjetnost broji milionske gubitke

Proteklih mjeseci ljubitelji sedme umjetnosti navikli su na iste vijesti koje dobijaju od filmskih studija, odnosno nova filmska ostvarenja dobijaju datume premijera, nakon čega pandemija virusa korona odgađa te iste premijere i postavlja nove datume.

Spojler (ne) znači smak svijeta

Kako u današnje vrijeme niko ne gleda filmove i serije baš u isto vrijeme, već je dosta sadržaja dostupno za strimovanje preko interneta, često se može desiti da na internetu ljubitelji sedme umjetnosti naiđu na spojlere. U pitanju su komentari obožavalaca koji su pogledali neko ostvarenje, a u kome oni otkrivaju neki ključni trenutak filma ili serije koji drugima kvari gledanje.

Banjaluka: Bioskopi u julu otvaraju svoja vrata

Na zvaničnoj Facebook stranici "Cineplexa Palas" iz Banjaluke objavljeno je da će ovaj bioskop početi sa radom idućeg mjeseca. Iste informacije su saopštene iz "Cinestara" koji najavljuju početak emitovanja filmova od 1. jula.

Počinje s radom bioskop u Trebinju

TREBINJE - U trebinjskom Kulturnom centru će, nakon više od dva mjeseca, u četvrtak, 28. maja, ponovo početi s radom bioskop, saopšteno je iz ove javne ustanove.

Najčitanije