Biotin

Za jače nokte presudan je vitamin iz ovog voća

Od kvaliteta hrane koju unosite u organizam, zavisi i jačina vaših noktiju.

Zobena kaša, kraljica zdravog doručka

Zob je jedna od najpoznatijih i najomiljenijih žitarica, poznata po izuzetnim hranjivim vrijednostima, te mnogi rado na svom meniju imaju i zobenu kašu. Možda ne izgleda najprivlačnije, možda je i pomalo bezukusna ako se ne pojača dodacima, poput voća i orašastih plodova, ali zobena kaša jedan je od najboljih izbora za doručak.

Osjećate umor i isrpljenost, možda je vrijeme za vitamine B kompleksa

O važnosti i značaju vitamina B kompleksa za stvaranje energije (ATP), smanjenje umora i iscrpljenosti, normalno funkcionisanje kardiovaskularnog i nervog sistema, za metabolizam, zdravlje sluznica, kože i kose, za održavanje eritropoeze, ćelijsku diobu, rast i razvoj, te funkcionisanje imunog sistema javnost je uglavnom upoznata.

Kako prirodnim putem ubrzati rast kose?

Pronašli smo namirnice za sve koji žele ubrzati rast kose.

Do dugih i zdravih noktiju uz nekoliko sastojaka

Vitamini, ulja i uravnotežena ishrana ključni su za zdravi rast noktiju!

Šta jesti i šta raditi za bolji rast noktiju

Suvi, lomljivi nokti imaju dugu i složenu listu mogućih uzroka - u rasponu od gljivičnih infekcija do kožnih poremećaja poput ekcema, pa sve do unutrašnjih stanja poput problema sa srcem, plućima, jetrom ili bubrezima, kaže dr Tyler Hollmig, direktor dermatološke hirurgije i laserske i kozmetičke dermatologije na Medicinskom centru Univerziteta u Teksasu. Prehrambeni nedostaci, celijakija, temperatura ili lijekovi mogu uzbuniti organiza i oštetiti nokte.

Uticaj stresa na fizički izgled

​Stres ne samo da utiče na mentalno stanje čovjeka, već i direktno utiče na njegovu spoljašnost, odnosno izgled. Osim mrkog izgleda na vašem licu, stres stvara i brojne fiziološke promjene.

Zobena kaša je savršen izbor za doručak

Zobene pahuljice su jedna od najjeftinijih namirnica u supermarketu, a imaju jednako dobar razlog biti super hrana kao i skupe goji bobice ili chia sjemenke.

Šta šake govore o vašem zdravlju

Šake su ogledalo zdravlja, a najmanje promjene na koži ili noktima mogu da nam ukažu na skrivene zdravstvene probleme. Izgled kože šaka, uključujući i nokte, može poslužiti ljekaru u dijagnostici ili sumnji na neke vrste oboljenja.

Kako prirodnim putem možete ubrzati rast brade

U većini slučajeva najbolje je pustiti bradu da raste i redovno je njegovati, držati čistom i hidratiziranom, a ona će rasti svojim najprirodnijim (zdravim) tempom.

Protiv mamurluka jedite jaja i šetajte

Suva usta, glavobolja, mučnina, samo su neki od simptoma koji prate jutarnji mamurluk. I dok u narodu postoje brojni prirodni lijekovi koji ublažavaju te neprijatne efekte, poput kafe, masne hrane, kokosovog mlijeka, vitamina C itd., neki ljudi vjeruju da nema boljeg eliksira od kratkog intenzivnog treninga.

Prirodnim putem do dužih trepavica

Tačno je da dužina i zdravlje trepavica zavise od genetike, ali postoje određeni prirodni načini koji mogu stimulisati njihov rast.

Šta treba da jedete da vam kosa brže raste

Koliko smo samo puta pretjerano skratili kosu, pa zažalili zbog toga. Da li ste znali da postoje namirnice koje znatno ubrzavaju rast kose?

Kako vas vaše lice upozorava da vam nedostaju ključni vitamini?

Nedostatak vitamina u organizmu je mnogo češća pojava nego što mnogi od nas mogu da zamisle

Ishrana za zdravu kosu

Ako želimo da imamo zdravu, sjajnu i bujnu kosu, osim šampona i balzama, neophodno je da ishranom unosimo dovoljnu količinu vitamina. Ono što često zaboravljamo je da se kosa prvenstveno njeguje iznutra, a ne spolja. Ako se ne hranite pravilno, ne postoji taj Kerastase proizvod koji će vas spasiti.

Najčitanije