Bira

Vlasti USK žele iseliti višak migranata iz "Bire"

BIHAĆ - Nakon izmještanja migranata iz prihvatnog kampa Vučjak na dvije lokacije nadomak Sarajeva, Vlada USK će tražiti da se prekobrojni migranti koji borave u prihvatnom centru "Bira" također smjeste u centre van USK.

Policija će blokirati "Biru" i "Miral"

BIHAĆ - Sudbina migranata koji borave u prihvatnim centrima "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši krajnje je neizvjesna, s obzirom na to da danas ističu ugovori o njihovom boravku u tim objektima, a nepoznanica je da li će biti produženi.

Traže zatvaranje "Bire": Nisu sigurni ni u svojim dvorištima

BIHAĆ - Predstavnici bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju lokaciji prihvatnog centar "Bira", gdje su smješteni migranti, zatražili su od kantonalnih i gradskih vlasti da se on zatvori i da se ne dozvoli produženje ugovora o korištenju tog objekta, koji ističe 15. novembra ove godine.

"Bira": Bivša tvornica bijele tehnike utočište oko 1.700 migranata

BIHAĆ - Bande unutar kampa, prodavanje droge, fizički obračuni i silovanja, sve je ovo surova realnost bihaćkog migrantskog kampa "Bira".

Zabranjena blokada ulaza "Bire"

BIHAĆ - Prva policijska uprava sa sjedištem u Bihaću donijela je rješenje da se zabrani za sutra najavljeno javno okupljanje i blokada objekta "Bire" u tom gradu, gdje se trenutno nalazi prihvatni centar u kojem borave migranti.

Privrednik iz Cazina najavio potpunu blokadu "Bire"

Amir Murić iz Cazina, vlasnik firme "Ald-Murić", najavio je da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Tuča migranata u "Biri", napali i obezbjeđenje

BIHAĆ - U krugu privremenog migrantskog centra "Bira" u Bihaću oko 13 sati došlo je do nereda i tuče nekoliko migranata, zbog čega je intervenisala policija Policijske stanice Bihać i učesnike privela u prostorije policije radi kriminalističke obrade.

Migrante izmještaju u "Biru"

BIHAĆ - Migrante, koji borave u Đačkom domu u bihaćkom naselju Borići, izmještaju ovih dana u prihvatni centar "Bira", kako bi se omogućilo da konačno započnu građevinski radovi na adaptaciji ovog objekta.

Više od 230 migranata već smješteno u "Biru"

BIHAĆ – U juče otvoreni prihvatni migracioni centar na lokaciji nekadašnje fabrike rashladnih uređaja "Bira" već je smješteno više od 230 migranata i izbjeglica. Svi oni izmješteni su iz Borića, gdje su boravili u neuslovnom životnom prostoru.

Nekadašnja "Bira" novi smještaj za migrante?

BIHAĆ - Nova lokacija za smještaj migranata u Bihaću vjerovatno će biti nekadašnja tvornica za proizvodnju rashladnih uređaja "Bira" i u toku su pregovori o tome s vlasnikom te firme, potvrdili su u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Najčitanije