Bira

Zabranjena blokada ulaza "Bire"

BIHAĆ - Prva policijska uprava sa sjedištem u Bihaću donijela je rješenje da se zabrani za sutra najavljeno javno okupljanje i blokada objekta "Bire" u tom gradu, gdje se trenutno nalazi prihvatni centar u kojem borave migranti.

Privrednik iz Cazina najavio potpunu blokadu "Bire"

Amir Murić iz Cazina, vlasnik firme "Ald-Murić", najavio je da će u srijedu 24. aprila blokirati sve ulaze u "Biru" gdje se trenutno nalazi prihvatni migrantski centar.

Tuča migranata u "Biri", napali i obezbjeđenje

BIHAĆ - U krugu privremenog migrantskog centra "Bira" u Bihaću oko 13 sati došlo je do nereda i tuče nekoliko migranata, zbog čega je intervenisala policija Policijske stanice Bihać i učesnike privela u prostorije policije radi kriminalističke obrade.

Migrante izmještaju u "Biru"

BIHAĆ - Migrante, koji borave u Đačkom domu u bihaćkom naselju Borići, izmještaju ovih dana u prihvatni centar "Bira", kako bi se omogućilo da konačno započnu građevinski radovi na adaptaciji ovog objekta.

Više od 230 migranata već smješteno u "Biru"

BIHAĆ – U juče otvoreni prihvatni migracioni centar na lokaciji nekadašnje fabrike rashladnih uređaja "Bira" već je smješteno više od 230 migranata i izbjeglica. Svi oni izmješteni su iz Borića, gdje su boravili u neuslovnom životnom prostoru.

Nekadašnja "Bira" novi smještaj za migrante?

BIHAĆ - Nova lokacija za smještaj migranata u Bihaću vjerovatno će biti nekadašnja tvornica za proizvodnju rashladnih uređaja "Bira" i u toku su pregovori o tome s vlasnikom te firme, potvrdili su u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Turci zainteresovani za kupovinu "Bire"

BIHAĆ - Privrednici iz Turske, koji su proteklog vikenda posjetili Unsko-sanski kanton, pokazali su zainteresovanost za kupovinu tvornice za proizvodnju rashladnih uređaja "Bira" u Bihaću, potvrdio je Nihad Šušnjar, predsjednik Privredne komore USK.

"Bira" na bubnju

BIHAĆ - Kompanija "Robot General Trading" oglasila je prodaju kompleksa u Bihaću, ukupne površine 63.714,92 kvadrata, u kojem je obavljala proizvodnju Tvornica rashladnih aparata "Bira".

Najčitanije