Bira

Nelegalni migranti iseljeni iz "Bire"

BIHAĆ - Tokom policijske akcije koja je provedena danas u jutarnjim satima u prihvatnom migrantskom centru "Bira" u Bihaću, otkriveni su migranti bez dokumenata i važećih isprava za boravak u ovome centru, potvrđeno je iz policije USK.

Ponovo kreće talgo voz, a s njim i svaki dan na stotine migranata

BIHAĆ - Unsko-sanski kanton će se u narednom periodu suočiti s novim talasom ilegalnih migranata i ponovo će se morati sam boriti s krizom, izjavio je danas u Bihaću Mustafa Ružnić, premijer USK. On je održao sastanak s prvim ličnostima gradova i općina u USK na kojem je razgovarano o ovome problemu.

Policija počinje izmještanje migranata: Početak kraja centra Bira

BIHAĆ - Pripadnici policije Unsko sanskog kantona započeće u petak izmještanje migranata iz centra Bira i njihovo prebacivanje u novoformirani kamp Lipa, koji se nalazi dvadesetak kilometara od Bihaća.

Uhapšeni migranti, terete ih i za silovanje

BIHAĆ - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova USK pretresli su danas u ranim jutarnjim satima prihvatni centar "Bira" u Bihaću gdje borave migranti, a tokom akcije privedeno je 10 osoba.

Pretres u kampu "Bira", uhapšeno 10 migranata

BIHAĆ - Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona uhapsili su jutros u migrantskom kampu "Bira" u Bihaću 10 migranata iz Pakistana i Avganistana koji su osumnjičeni za izvršenje više krivičnih dijela, izjavio je portparol MUP-a ovog kantona Ale Šiljdedić.

Migranti pokušali da provale u "Biru"

BIHAĆ - Pripadnici Policijske stanice u Bihaću u utorak oko 19 sati lišili su slobode šestoricu migranata starosti između 19 i 22 godine koji su nasilno željeli ući u prihvatni centar "Bira", potvrdio je Ale Šiljdedić, portparol MUP-a USK.

Vlasti USK žele iseliti višak migranata iz "Bire"

BIHAĆ - Nakon izmještanja migranata iz prihvatnog kampa Vučjak na dvije lokacije nadomak Sarajeva, Vlada USK će tražiti da se prekobrojni migranti koji borave u prihvatnom centru "Bira" također smjeste u centre van USK.

Policija će blokirati "Biru" i "Miral"

BIHAĆ - Sudbina migranata koji borave u prihvatnim centrima "Bira" u Bihaću i "Miral" u Velikoj Kladuši krajnje je neizvjesna, s obzirom na to da danas ističu ugovori o njihovom boravku u tim objektima, a nepoznanica je da li će biti produženi.

Traže zatvaranje "Bire": Nisu sigurni ni u svojim dvorištima

BIHAĆ - Predstavnici bihaćkih mjesnih zajednica koje gravitiraju lokaciji prihvatnog centar "Bira", gdje su smješteni migranti, zatražili su od kantonalnih i gradskih vlasti da se on zatvori i da se ne dozvoli produženje ugovora o korištenju tog objekta, koji ističe 15. novembra ove godine.

"Bira": Bivša tvornica bijele tehnike utočište oko 1.700 migranata

BIHAĆ - Bande unutar kampa, prodavanje droge, fizički obračuni i silovanja, sve je ovo surova realnost bihaćkog migrantskog kampa "Bira".

Najčitanije