Birač

Očekuje se da "Batagon" uskoro izvrši svoje obaveze

BANJALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je ugovor sa firmom "Batagon" o prodaji 43 miliona KM potraživanja Republike Srpske od fabrike glinice "Birač" u stečaju važeći sve dok ne bude raskinut, te da očekuje da će u narednom periodu to biti završeno.

Švajcarska kompanija kupila potraživanja RS u fabrici "Birač"

BANJALUKA – Predstavnici institucija i javnih preduzeća RS potpisali su u petak sa "Batagonom" ugovore o prodaji ukupno 43 miliona KM potraživanja od Fabrike glinice "Birač" u stečaju, a švajcarska kompanija ima mjesec dana da uplati Srpskoj taj iznos, potvrdio je za portal Capital.ba direktor Fonda PIO RS Mladen Milić.

Višković: Vlada prodaje svoja potraživanja u fabrici "Birač"

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Vlada Srpske prodaje svoja potraživanja u Fabrici glinice "Birač" u stečaju.

Iz "Birča" i još pet firmi isisali 194 miliona KM?

ZVORNIK - Zbog sumnje da su zvorničku Fabriku glinice "Birač" i još pet njenih zavisnih preduzeća oštetili za čak 194.461.000 KM, Krim-policija MUP-a RS je juče Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj protiv 15 lica, a koje terete da su bili članovi kriminalnog udruženja!

Krim-policija upala u "Aluminu"

ZVORNIK - Krim-policajci započeli su opsežnu akciju u zvorničkoj kompaniji "Alumina", a pod lupom su moguće zloupotrebe ranijih litvanskih vlasnika i njihovih lokalnih saučesnika, zbog čega je došlo do propasti i stečaja Fabrike glinice "Birač".

'Srbijagas' od FG 'Birač' potražuje 5,5 miliona KM

BIJELJINA – U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održana glavna rasprava po tužbi preduzeća 'Srbijagas' Novi Sad protiv Fabrike glinice 'Birač' u stečaju, kojom traži da im ova fabrika prizna 5,5 miliona KM potraživanja.

Ukio banka izgubila spor sa fabrikom "Birač" težak 155 miliona KM

ZVORNIK - Viši privredni sud u Banjaluci odbio je žalbu litvanske Ukio banke i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda u Bijeljini kojom je u cijelosti odbijena tužba banke iz Kaunusa protiv Fabrike glinice "Birač" u stečaju na iznos od 155 miliona KM potraživanja i razložnog prava na udjelima zavisnih privrednih društava.

Optužnica protiv osam osoba zbog kriminala u "Alumini"?

BIJELJINA - Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv osam osoba među kojima su bivši generalni direktor zvorničke Fabrike glinice "Birač" Virginijus Vajega i bivše odgovorno lice u "Biračevoj" kćerki firmi "Alumini" Giedrijus Grigalijus.

Cvijanović: Pitanje "Alumine" rješavati u stečajnom postupku

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je kompanija "Alumina" pitanje od prvorazrednog značaja za Vladu, ali da se sada to pitanje mora rješavati u okviru stečajnog postupka.

Alumina izlazi iz procesa rada?

BIJELJINA - Okružni privredni sud u Bijeljini presudio je da potraživanja Ukio banke od Fabrike glinice "Birač" od preko 155 miliona KM nisu osnovana, međutim pitanje je da li će to biti dovoljno da se odblokira račun "Alumine", koji je blokirala fočanska firma "Pavgrod".

Najčitanije