Birač

Batagon: Spremni smo da nastavimo projekat preuzimanja "Alumine"

ZVORNIK - Kompanija "Batagon" saopštila je kako je sud u Zvorniku na dan kada su htjeli uplatiti 43 miliona KM i otkupiti potražvanja koja Vlada RS ima u Fabrici glinice "Birač" donio neracionalnu odluku zbog koje su odustali od cijelog posla.

Očekuje se da "Batagon" uskoro izvrši svoje obaveze

BANJALUKA- Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas u Banjaluci da je ugovor sa firmom "Batagon" o prodaji 43 miliona KM potraživanja Republike Srpske od fabrike glinice "Birač" u stečaju važeći sve dok ne bude raskinut, te da očekuje da će u narednom periodu to biti završeno.

Švajcarska kompanija kupila potraživanja RS u fabrici "Birač"

BANJALUKA – Predstavnici institucija i javnih preduzeća RS potpisali su u petak sa "Batagonom" ugovore o prodaji ukupno 43 miliona KM potraživanja od Fabrike glinice "Birač" u stečaju, a švajcarska kompanija ima mjesec dana da uplati Srpskoj taj iznos, potvrdio je za portal Capital.ba direktor Fonda PIO RS Mladen Milić.

Višković: Vlada prodaje svoja potraživanja u fabrici "Birač"

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Banjaluci da Vlada Srpske prodaje svoja potraživanja u Fabrici glinice "Birač" u stečaju.

Iz "Birča" i još pet firmi isisali 194 miliona KM?

ZVORNIK - Zbog sumnje da su zvorničku Fabriku glinice "Birač" i još pet njenih zavisnih preduzeća oštetili za čak 194.461.000 KM, Krim-policija MUP-a RS je juče Tužilaštvu BiH podnijela izvještaj protiv 15 lica, a koje terete da su bili članovi kriminalnog udruženja!

Krim-policija upala u "Aluminu"

ZVORNIK - Krim-policajci započeli su opsežnu akciju u zvorničkoj kompaniji "Alumina", a pod lupom su moguće zloupotrebe ranijih litvanskih vlasnika i njihovih lokalnih saučesnika, zbog čega je došlo do propasti i stečaja Fabrike glinice "Birač".

'Srbijagas' od FG 'Birač' potražuje 5,5 miliona KM

BIJELJINA – U Okružnom privrednom sudu u Bijeljini danas je održana glavna rasprava po tužbi preduzeća 'Srbijagas' Novi Sad protiv Fabrike glinice 'Birač' u stečaju, kojom traži da im ova fabrika prizna 5,5 miliona KM potraživanja.

Ukio banka izgubila spor sa fabrikom "Birač" težak 155 miliona KM

ZVORNIK - Viši privredni sud u Banjaluci odbio je žalbu litvanske Ukio banke i potvrdio presudu Okružnog privrednog suda u Bijeljini kojom je u cijelosti odbijena tužba banke iz Kaunusa protiv Fabrike glinice "Birač" u stečaju na iznos od 155 miliona KM potraživanja i razložnog prava na udjelima zavisnih privrednih društava.

Optužnica protiv osam osoba zbog kriminala u "Alumini"?

BIJELJINA - Okružno tužilaštvo u Bijeljini podiglo je optužnicu protiv osam osoba među kojima su bivši generalni direktor zvorničke Fabrike glinice "Birač" Virginijus Vajega i bivše odgovorno lice u "Biračevoj" kćerki firmi "Alumini" Giedrijus Grigalijus.

Cvijanović: Pitanje "Alumine" rješavati u stečajnom postupku

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je kompanija "Alumina" pitanje od prvorazrednog značaja za Vladu, ali da se sada to pitanje mora rješavati u okviru stečajnog postupka.

Najčitanije