Birači

Stotine hiljada birača bez lične karte

SARAJEVO - Direktor Agencije za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu (IDDEEA) Arif Nanić potvrio je za N1 kako broj važećih ličnih karata koje su izdate u Bosni i Hercegovini osobama starijim od 18 godina ne odgovara broju birača koji bi trebali glasati na izborima 2018. godine.

U centralni birački spisak upisano 3.352.933 birača

SARAJEVO - U centralni birački spisak za opšte izbore u BiH upisana su 3.352.933 birača, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK) BiH.

CIK: Obavjestićemo Tužilaštvo u sumnjivim biračima

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK)BiH primila je pedesetak prijava birača za glasanje izvan BiH na predstojećim izborima za koje postoji sumnja u krivotvorenje dokumenata, odnosno u ispravku datuma roka važenja ličnih dokumenata, izjavila je stručni saradnik za odnose s javnošću CIK-a Maksida Pirić.

U Centralnom biračkom spisku 40.000 birača više nego na lokalnim izborima 2016.

BANJALUKA - Broj glasača u BiH na predstojećim opštim izborima 2018. je povećan za oko 40.000 u odnosu na lokalne izbore 2016. godine, potvrđeno je u Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH, dok stručnjaci i analitičari smatraju da su birački spiskovi inače neuređeni.

Najčitanije