Biskupija

Proslavljen dan trebinjske biskupije

TREBINJE - Novoimenovani mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski monsinjor Petar Palić predvodio je u katedrali Rođenja blažene djevice Marije u Trebinju svetu misu povodom Dana trebinjske biskupije i obilježavanja Svetog arhanđela Mihovila, sveca zaštitnika.

"Caritas" Banjalučke biskupije obezbijedio 850 paketa za najugroženije

Za najugroženije porodice "Caritas" Banjalučke biskupije obezbijedio je više od 850 paketa pomoći, a veliki dio je već podijeljen.

Uskrs slavite tamo gdje se zateknete, a mise putem medija

BANJALUKA - S obzirom na novonastalu situaciju sa pandemijom virusa korona i poštivanje mjera nadležnih vlasti, crkvenih i državnih, u Banjalučkoj biskupiji pozvali su vjernike da u duhu zajedništva u svojim porodicama i kućama slave Uskrs prateći svete mise preko sredstava informisanja.

Šta su biskupi u BiH rekli o presudi Prliću i ostalima?

SARAJEVO - Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine (BK BiH) kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 30. novembra 2017. uputio je u ime svih članova BK BiH saopštenje za javnost povodom konačne presude Žalbenog vijeća Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju u predmetu Prlić i ostali.

Najčitanije