Bitcoin

Zaplijenjeno 600 kompjutera za rudarenje bitcoina

PEKING - Policija u sjevernom kineskom gradu Tijanđin zaplijenila je 600 kompjutera korištenih za rudarenje kriptovalute bitcoin nakon što je lokalna elektrodistribucija prijavila veliki rast potrošnje struje, javila je danas agencija Sinhua.

Kinezi zabranjuju bitcoin, ali zato stvaraju nešto drugo

Kineska centralna banka planira strogo da reguliše kriptovalute.

Bitcoin ide u nepovrat?

Bitcoin je pao ispod 7.500 dolara, tako da se vrijednost svih kripotvaluta umanjila na 280 milijardi dolara.

Snouden: Korisnici bitcoina na meti američke bezbjednosne agencije

Izgleda da su teoretičari zavjere bili na tragu nečega, bar kada je u pitanju bitcoin. Tajni dokumenti, do kojih je došao poznati uzbunjivač Edvard Snouden, pokazuju da je Nacionalna bezbjednosna agencija SAD (NSA) pratila korisnike bitcoina širom svijeta i imala bar jedan tajni izvor informacija "koji bi pomagao da uđu u trag onima koji šalju i primaju bitcoine".

Institucije nemaju informacije o tržištu bitkoina u BiH

SARAJEVO - Institucije BiH ne raspolažu nikakvim informacijama o rasprostranjenosti tržišta virtuelne valute bitkoin u BiH.

Ovako žive "Bitcoin" bogataši

Oni su mladi, bogati i slavni milioneri koji su svoje bogatstvo izgradili na kriptovalutama. Posljednjih godina tržište kriptovaluta pratili su usponi i padovi, ali i priče o bogatstvu kojeg su pojedinici zaradili na tržištu.

Bitcoin opet drastično pao

Bitcoin je ponovo pao ispod 10.000 dolara, što znači da da se kriptovalute suočavaju sa svojim drugim danom opadanja.

Cijena bitcoina pala za 1.000 dolara u samo sat vremena

Cijena bitcoina pala je za više od 1.000 dolara tokom samo sat vremena, nakon što se pročulo da je najveća svjetska mjenjačnica kriptovaluta hakovana, prenosi CDM.

Kazna za kompanije - stop za bitcoine

TOKIO - Japanska vlada uvela je kaznene mjere pojedinim firmama za trgovinsku razmjenu bitcoina.

Bitcoin će koštati 100$ za 10 godina

NJUJORK - Vjerovatnoća da će cijena bitkoina u idućih deset godina pasti na 100 dolara, počev od sada, veća je nego prognoze da će digitalna valuta dostići nivo od 100.000 dolara, izjavio je danas profesor na Harvard univerzitetu i ekonomista Kenet Rogof.

Najčitanije