Bitcoin

"Imao sam pravo - bitcoin ide ka 0"

Kriptovalute sve više klize ka nuli, rekao je bivši izvršni direktor Pej pala Bil Haris.

Prijeti li Bitcoinu slom ili novi maksimum?

Teško je predvidjeti kretanje vrijednosti Bitcoina, jer on za razliku od akcija na berzi u čijoj osnovi leže kompanije, prije svega zavisi od opšte prihvaćenosti, odnosno njegovog omasovljenja i koliko će se realno koristiti u životu svakog pojedinca.

Sve se manje kupuje s bitcoinima

Iako mnogi smatraju kako ćemo kriptovalutama u budućnosti plaćati sve što kupujemo, u posljednje vrijeme bitconi se sve manje koriste za kupovinu.

Njujorška berza najavila početak trgovine bitcoinom

"The Intercontinental Exchange" (ICE), vlasnici njujorške berze kapitala (NYSE), najavili su da će u novembru ove godine započeti trgovinu fjučersima kriptovalute bitcoin.

Bitcoin probio razinu od 8.000 dolara

LONDON - Bitcoin, najpoznatija svjetska kriptovaluta, premašio je danas, prvi put u dva mjeseca, razinu od 8.000 dolara, zbog rastućeg institucionalnog interesa za virtualne valute.

Vrijednost Bitcoina doživjela neočekivani skok

Bitcoin je povratio tlo pod nogama, nakon što je tokom prošle nedjelje vrijednost najpopularnije kriptovalute pala ispod 6.000 dolara.

Platiš kafu od 2$ bitcoinom, ali te to košta dodatnih 57

Samo superkompjuteri će moći da kopaju kriptovalute u bliskoj budućnosti. Ali veća opasnost je što te transakcije mogu da dovedu do kolapsa interneta.

Oporavak bitkoina, zbrisan dio gubitaka

NJUJORK - Vrijednost bitkoina je danas skočila, čime je zbrisan izvjestan dio gubitaka koji su tu valutu pogodili od prošle nedjelje, a koji su dostigli čak 18 odsto.

Pad bitcoina ispod ovog bio bi katastrofalan

Cijena bitcoina je bilježila pad, što je za 1% manje u ranoj fazi trgovanja, poslije nekoliko mirnih sesija.

Zaplijenjeno 600 kompjutera za rudarenje bitcoina

PEKING - Policija u sjevernom kineskom gradu Tijanđin zaplijenila je 600 kompjutera korištenih za rudarenje kriptovalute bitcoin nakon što je lokalna elektrodistribucija prijavila veliki rast potrošnje struje, javila je danas agencija Sinhua.

Najčitanije