Bitcoin

Šta je mentalitet kazina na berzi i kako utiče na Bitcoin

Velika većina ljudi ne smatra spekulisanje na berzi ozbiljnim poslom.

Bitcoin se vraća? Ide na 14.800$?!

Tomas Li, tržišni analitičar nikada nije krio svoju oduševljenost kriptovalutama. Sada je opet dao izjavu koja može mnoge da motiviše.

Bitcoin uzvraća udarac: U jednom danu dvocifren skok

Vrijednost bitcoina nakon višemjesečnog pada, popela se na više od 3.400 dolara, što se pripisuje povećanoj kupovini ove kriptovalute u Japanu i Hong Kongu.

Tužioci traže deset godina zatvora za šefa propale berze za bitcoin

TOKIO - Japansko tužilaštvo zatražilo je danas kaznu od deset godina zatvora za bivšeg šefa propale berze za kriptovalutu bitcoin "Mt goks", javili su lokalni mediji.

Bitcoin se ponovo "strmoglavio", najniža vrijednost u godini

Vrijednost najpopularnije kriptovalute na svijetu pala je ove nedjelje ispod 6.000 dolara i to je najniža vrijednost Bitcoina u ovoj godini.

Deset godina bitcoina: Od potpune nepoznanice do "potresa" na tržištu

Prije deset godina anonimni kriptograf izložio je načela autonomne ‘online’ valute, koja bi postojala izvan dosega vlada i centralnih banaka.

Rudarenje bitcoina ugrožava borbu protiv globalnog zagrijavanja?

Potražnja za bitcoinom mogla bi da poništi svjetske pokušaje ograničavanja globalnog zagrijavanja jer ta sve popularnija digitalna valuta zahtijeva ogromne količine energije za proizvodnju, upozorili su u ponedjeljak naučnici.

"Imao sam pravo - bitcoin ide ka 0"

Kriptovalute sve više klize ka nuli, rekao je bivši izvršni direktor Pej pala Bil Haris.

Prijeti li Bitcoinu slom ili novi maksimum?

Teško je predvidjeti kretanje vrijednosti Bitcoina, jer on za razliku od akcija na berzi u čijoj osnovi leže kompanije, prije svega zavisi od opšte prihvaćenosti, odnosno njegovog omasovljenja i koliko će se realno koristiti u životu svakog pojedinca.

Sve se manje kupuje s bitcoinima

Iako mnogi smatraju kako ćemo kriptovalutama u budućnosti plaćati sve što kupujemo, u posljednje vrijeme bitconi se sve manje koriste za kupovinu.

Najčitanije