Bitka

Provjeravali podvodni kabl, otkrili njemačku krstaricu

Olupina jednog od najpoznatijih njemačkih ratnih brodova iz Drugog svjetskog rata - krstarice "Karlsrue" nedavno je pronađena slučajno u teritorijalnim vodama Norveške. Iako je istorijat krstarice, koja je jedini veliki njemački ratni brod izgubljen tokom invazije na Norvešku, dobro poznat, olupina broda do sada nije pronađena.

Obilježeno 106 godina od Cerske bitke

BEOGRAD - U Tekerišu kod Loznice održana je centralna svečanost obilježavanja 106 godina od Cerske bitke, jedne od najznačajnijih i najvećih pobjeda srpske vojske u Prvom svjetskom ratu i prve savezničke pobjede u Velikom ratu.

Supruga: Čedomir bije bitku sa skoro svim komplikacijama virusa

Čedomir Jovanović bije bitku sa manje-više svim komplikacijama koje virus korona nosi, objavila je supruga lidera LDP-a na Facebooku.

Pad Okinave - Herojska smrt generala Ušiđime

Čuveni japanski general, komandant japanskih snaga u borbama za Okinavu Micuru Ušiđima izvršio je 23. juna 1945. godine ritualno samoubistvo nakon poraza njegovih boraca u velikoj bici sa snagama SAD.

Kraj bitke za Alep

DAMASK - Sirijska armija napredovala je u posljednjoj enklavi na sjeverozapadu zemlje koju drže pobunjenici, učvršćujući tako vlast nad ključnom provincijom Alep, javlja AP.

Razdvojila ih Staljingradska bitka, sad su opet zajedno

Dvije sestre iz Rusije razdvojene za vrijeme Drugog svjetskog rata tokom Staljingradske bitke ponovo su se susrele 78 godina kasnije.

Osvojite ulaznice za film "Bitka za Midvej"

CineStar vas nagrađuje i ove sedmice, a sada vam poklanjamo dvije ulaznice za film "Bitka za Midvej".

Bitka za Staljingrad: Klanica u kojoj je Hitler polomio sve zube

Na današnji dan prije 77 godina počela je krvava bitka za Staljingrad u kojoj je Adolf Hitler silno želio pokoriti grad nazvan po Josifu Staljinu, a ovaj ga je iz istog razloga odlučio braniti svim silama.

Počelo obilježavanje 77 godina od Bitke na Kozari

PRIJEDOR - Na Mrakovici je počelo obilježavanje 77 godina od Bitke na Kozari.

Besplatan prevoz iz Banjaluke na Kozaru

BANJALUKA - Grad Banjaluka će u nedjelju, 30. juna, organizovati besplatan prevoz građana na Mrakovicu, gdje će biti obilježeno 77 godina od Bitke na Kozari.

Najčitanije