Bitkoin

Koliko struje potroši rudarenje jednog Bitcoina?

Povećanje vrijednosti Bitcoina na više od 10.000 dolara dovelo je i do povećanje potrošnje struje ljudi koji žele da se obogate preko noći.

Bitcoin opet probio psihološki prag

Virtuelna valuta bitkoin po prvi put se popela na 10.000 dolara po tokenu u dvije nedjelje.

Preteča bitkoina: Rai - kameni novac sa ostrva Jap

NJUJORK, PALIKIR - Malo ko danas nije čuo za bitkoin, svjetski poznatu kriptovalutu koja se oslanja na blokčejn tehnologiju.

Rusi u nuklearnom postrojenju pokušali da rudare Bitcoine

Nekoliko ruskih naučnika iz postojenja za izradu nuklearnih bojnih glava uhapšeno je jer su navodno pokušali "rudariti" kriptovalute.

Dok Bitcoin tone sve dublje, ova kriptovaluta je za dan "skočila" za 538%

Tržište kriptovaluta palo je na najnižu vrijednost od novembra. Nijedna od prvih 100 digitalnih valuta nije zabilježila rast, osim jedne, kanadskog e-coina (ECN).

Poznati analitičar Nurijel Rubini: Na Bitcoinu će se obogatiti samo prevaranti

Poznati ekonomski analitičar Nurijel Rubini tvrdi da je Bitcoin prevara, da će pasti na nulu, te da će se na toj kriptovaluti obogatiti samo prevaranti.

Sunovrat Bitcoina, vrijednost pala ispod 6.000 dolara

Vrijednost kriptovalute Bitcoin opala je danas na manje od 6.000 dolara, prema podacima sa elektronske platforme "coinmarketcap".

Vozniak: Dosta eksperimentisanja sa Bitcoinom

Suosnivač Applea, Stiv Vozniak, otkrio je kako je jedno vrijeme eksperimentisao sa Bitcoinom.

Ekonomisti u Davosu složni da Bitcoin nikada neće postati prava valuta

Bitcoin je zbog svog burnog rasta bio glavna tema rasprava na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu, prenosi CNN i dodaje da su se svjetski ekonomisti su se složili da Bitcoin nikad neće dostići status "prave" valute, poput američkog dolara ili japanskog jena.

50 Cent zaradio milione prodajom albuma za Bitcoine

Godinama unazad, dok su mnogi još uvijek lamentirali nad budućom sudbinom kriptovaluta, reper 50 Cent je omogućio svojim fanovima da njegovu muziku plaćaju u Bitcoinima.

Reklame

Najčitanije