Biznis

Sve više Hercegovki pokreće svoj biznis

TREBINJE - Sve više hercegovačkih žena odlučuje se za pokretanje samostalnog biznisa, ali su im potrebna početna sredstva i edukacija kako svoje ideje da dovedu do konačne realizacije.

Univerzitet PIM obezbijedio i novčane nagrade za tri najbolja biznis plana

BANJALUKA Realizacija projekta pod nazivom "Preduzetnik u srednjoj školi", koju je Ekonomski fakultet Univerziteta PIM iz Banjaluke pokrenuo početkom ove godine, uspješno je završena svečanim proglašenjem pobjednika i dodjelom nagrada.

Imate 10.000 evra, a ne znate gdje da ih uložite, ovo su savjeti stručnjaka

Početni kapital za dobar "mikro-biznis" moguće je dobiti i od raznih institucija i agencija.

Deset uslova za početak uspješnog biznisa

Niko ne želi da mu sopstveni biznis propadne, ali perspektiva je nešto što svaki poslovan čovjek mora razmotriti. Srećom, postoje koraci koje možete preduzeti kako bi osigurali vaš uspjeh.

U Srpskoj po jednog radnika ima čak 2.113 firmi

BANJALUKA - U Republici Srpskoj u posljednjih pet godina broj firmi koje imaju samo po jednog radnika porastao je za 240, tako da ih je na kraju prošle godine bilo 2.113.

Kopaonik biznis forum okupio više od 1.300 učesnika

Završen je XXVI “Kopaonik business forum”, koji je tokom četiri dana trajanja, okupio više od 1.300 učesnika, 162 panelista, 2 specijalna gosta, među kojima su učestvovali vladini zvaničnici, eminentni profesori, bankari, privrednici, domaći i strani investitori, kao i predstavnici međunarodnih organizacija.

Popularna zanimanja današnjice: Šta rade HR menadžeri?

U današnje vrijeme gotovo da nema kompanije koja nema bar jednu osobu zaposlenu u HR-u. Zašto je to toliko važno?

SAD i Kina padaju u drugi plan, ovo je obećana zemlja za biznis

Indija je nova "obećana zemlja" za poslovanje. Zaključak je to koji se može izvući iz godišnjeg istraživanja konsultantske kuće PwC, koje je provedeno na uzroku od preko 1.300 predsjednika uprava kompanija širom svijeta, a objavljeno je na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u švajcarskom Davosu.

Uz nekoliko klikova do početka biznisa

BANJALUKA - Vlada Republike Srpske pripremila je set zakonskih rješenja kojima se otvara prostor za elektronsku registraciju preduzeća.

Treći najbogatiji čovjek svijeta u tri riječi objasnio kako da uspijete u biznisu

Milijarder Voren Bafet u samo tri riječi dao je savjet kako lako možete da povećate svoju vrijednost za najmanje 50 odsto.

Najčitanije