Bjelašnica

U 14 sati na Bjelašnici izmjereno -3 stepena

SARAJEVO - U Hercegovini će sutra biti sunčano, a u ostatku BiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Speleolozi pronašli sedam novih objekata i životinje u hercegovačkom kršu

Bosna i Hercegovina je mala zemlja, ali prepuna čari, trepeta šuma i bljeska vode, isticao je Branko Ćopić u svojim stihovima o Bosni…

Bjelašnica danas najhladnija sa samo sedam stepeni

SARAJEVO - U BiH je prijepodne bilo pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabom kišom.

Uspješno završena akcija spašavanja paraglajdera na Bjelašnici

SARAJEVO - Gorska Služba Spašavanja - stanica Sarajevo je u srijedu u popodnevnim časovima dobila informaciju da na Bjelašnici, iznad Babinog Dola, paraglajder ima problem i potrebna mu je pomoć.

Drama na Bjelašnici: Paraglajder visi na drvetu, spasioci na terenu

SARAJEVO - Paraglajder, strani državljanin, ostao je da visi na drvetu, na visini od oko 30 metara, nakon što se srušio tokom leta iznad Bjelašnice.

Skijališta puna, hotelijeri zadovoljno trljaju ruke

SARAJEVO, PRIJEDOR - Na skijalištima širom BiH po svemu sudeći trljaće ruke nakon završetka uspješne zimske sezone, a prema vremenskim prognozama sa snježnim padavinama, sezona bi mogla potrajati malo duže nego što je očekivano.

Pronađen muškarac na Bjelašnici

SARAJEVO - Spasioci Gorske službe spašavanja Sarajevo su nakon 35 minuta potrage pronašli muškarca koji se zbog loših vremenskih uslova izgubio na Bjelašnici.

Djeca dominirala na stazama Bjelašnice

Olimpijska ljepotica Bjelašnica u protekla tri dana ugostila je sportsku manifestacija "Srebrna lisica" u slopu kojeg je održano nekoliko takmičenja, poput trka u veleslalomu i slalomu, te ekipni paralel slalom.

Snouborderi na Bjelašnici

Bjelašnica će 17. i 18. februara ugostiti sve ljubitelje snoubordinga, planine i adrenalina.

Orkan na Bjelašnici

SARAJEVO-Na Bjelašnici večeras duva vjetar brzinom od 144 kilometra na čas, objavljeno je na sajtu Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Najčitanije