Bjelorusija

Lukašenko: Nemam smartfon, pitam mlađeg sina šta se događa u svijetu

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko otkrio je da nema smartfon, poznatiji kao "pametni" telefon, niti čita vijesti sa Telegrama (novinski portal popularan u Bjelorusiji i Rusiji).

Lukašenko: Biće katastrofa ako nas ne bude 20 miliona

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko rekao je danas da bi ta država mogla da se suoči s katastrofom ukoliko se ne riješi demografski problem, odnosno, ukoliko broj stanovnika ne dostigne 20 miliona.

Lukašenko: Baltičke države miješaju se u poslove Bjelorusije

MINSK - Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko optužio je Poljsku i baltičke države da namjerno sprovode destruktivnu politiku prema Bjelorusiji i miješaju se u unutrašnja pitanja.

Bjelorusija zatvorila granice sa susjednim državama, osim sa Rusijom

MINSK - Bjelorusija je danas zatvorila granice sa nekoliko susjednih zemalja.

Lukašenko: Kako odluči narod, ako hoće u NATO - idemo u NATO

MINSK - Sve važne stvari u Bjelorusiji biće riješene uz uvažavanje mišljenja naroda, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Bjelorusija izdala potjernicu za Tihanovskom

MINSK - Bjelorusija je izdala međunarodnu potjernicu za Svetlanom Tihanovskom, kandidatkinjom za predsjednika na izborima održanim u avgustu ove godine, pod optužbama da je pozivala da se načini šteta bjeloruskoj nacionalnoj bezbjednosti, rekao je danas za agenciju Tass izvor iz pravosuđa u Minsku.

Tihanovska postavila ultimatum Lukašenku

VILJNJUS - Lider bjeloruske opozicije u egzilu Svetlana Tihanovska odredila je 25. oktobar kao krajnji vremenski rok da predsjednik Aleksandar Lukašenko podnese ostavku ili da se suoči sa štrajkovima širom te zemlje.

EU se usaglasila: Sankcije Lukašenku i drugim zvaničnicima

LUKSEMBURG - Ministri spoljnih poslova EU postigli su danas saglasnost o uvođenju sankcija predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku i drugim višerangiranim zvaničnicima.

Demonstranti i policija se sukobili u centru Minska, uhapšena tri novinara

MINSK - Sukobi demonstranata i snaga bezbjednosti započeli su danas u centru bjeloruske prijestonice u blizini Obeliska grada heroja Minska, javlja TASS.

Lukašenko: Neophodni novi izbori

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je neophodno da se održe izbori za narodni sabor, kao dio plana za izmjenu i dopunu Ustava, prenijela je agencija TASS pozivajući se na bjelorusku državnu agenciju Belta.

Najčitanije