Bjelorusija

Oslobođeni neki od uhapšenih demonstranata u Bjelorusiji

MINSK - Vlasti Bjelorusije počele su danas da oslobađaju neke od više hiljada demonstranata uhapšenih zbog protesta povodom spornih rezultata predsjedničkih izbora na kojima je Aleksandar Lukašenko osvojio šesti mandat.

Ruska kompanija na udaru naoružanih napadača u Minsku

MINSK - Ruska kompanija "Yandex" saopštila je danas da su nepoznati naoružani napadači upali u njene prostorije u bjeloruskoj prestonici Minsku i da kompanija nastoji da dođe do pouzdanih informacija o ovom napadu, izvjestio je Rojters.

Mladić uhapšen na protestima u Bjelorusiji preminuo u pritvoru

MINSK - Bjeloruski istražni komitet u regionu Gomel istražuje smrt 25-godišnjeg mladića, uhapšenog zbog učešća u protestima na dan predsjedničkih izbora, prošle nedjelje, objavila je agencija Belta.

Policija u Minsku pucala na ljude

MINSK - Bjeloruske specijalne snage su iz pušaka sačmarica pucale na ljude u Minsku koji su sa balkona govorili demonstrantima gdje da se sakriju, javlja Sputnjik.

Bjeloruska policija uhapsila navodne koordinatore protesta

MINSK - Bjeloruska policija je danas uhapsila u Minsku navodne koordinatore masovnih protesta.

Policija u Minsku upotrijebila svjetleće granate da rastjera demonstrante

MINSK - Policija u Minsku upotrijebila je svjetleće granate kako bi rastjerala okupljene demonstrante u zapadnom predgrađu Minska, javlja dopisnik agencije TASS.

Bjelorusija nudi ubjedljive dokaze o stranom miješanju u nemire

MINSK - Minsk je spreman na konstruktivni dijalog sa inostranim partnerima i može da ponudi ubjedljive dokaze o stranom miješanju u aktuelna dešavanja i nemire u Bjelorusiji, saopštilo je večeras bjelorusko Ministarstvo inostranih poslova.

Sukobi demonstranata i policije u Bjelorusiji

U centru Bresta su počeli sukobi demonstranata i policije. Ni u Minsku nije mirno.

Na protestima u Bjelorusiji 2.000 uhapšenih

Vlasti Bjelorusije saopštile su danas da je na protestima protiv izborne pobjede predsjednika Aleksandra Lukašenka uhapšeno oko 2.000 nezadovoljnih građana.

Tihanovskaja: Otišla sam svojevoljno

MINSK - Predsjednički kandidat na izborima u Bjelorusiji Svetlana Tihanovskaja potvrdila je u video-poruci da je napustila Bjelorusiju, ali je rekla da je odluku donijela svojevoljno.

Najčitanije