Bjelorusija

Bjelorusija zatvorila granice sa susjednim državama, osim sa Rusijom

MINSK - Bjelorusija je danas zatvorila granice sa nekoliko susjednih zemalja.

Lukašenko: Kako odluči narod, ako hoće u NATO - idemo u NATO

MINSK - Sve važne stvari u Bjelorusiji biće riješene uz uvažavanje mišljenja naroda, izjavio je danas bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko.

Bjelorusija izdala potjernicu za Tihanovskom

MINSK - Bjelorusija je izdala međunarodnu potjernicu za Svetlanom Tihanovskom, kandidatkinjom za predsjednika na izborima održanim u avgustu ove godine, pod optužbama da je pozivala da se načini šteta bjeloruskoj nacionalnoj bezbjednosti, rekao je danas za agenciju Tass izvor iz pravosuđa u Minsku.

Tihanovska postavila ultimatum Lukašenku

VILJNJUS - Lider bjeloruske opozicije u egzilu Svetlana Tihanovska odredila je 25. oktobar kao krajnji vremenski rok da predsjednik Aleksandar Lukašenko podnese ostavku ili da se suoči sa štrajkovima širom te zemlje.

EU se usaglasila: Sankcije Lukašenku i drugim zvaničnicima

LUKSEMBURG - Ministri spoljnih poslova EU postigli su danas saglasnost o uvođenju sankcija predsjedniku Bjelorusije Aleksandru Lukašenku i drugim višerangiranim zvaničnicima.

Demonstranti i policija se sukobili u centru Minska, uhapšena tri novinara

MINSK - Sukobi demonstranata i snaga bezbjednosti započeli su danas u centru bjeloruske prijestonice u blizini Obeliska grada heroja Minska, javlja TASS.

Lukašenko: Neophodni novi izbori

Predsednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da je neophodno da se održe izbori za narodni sabor, kao dio plana za izmjenu i dopunu Ustava, prenijela je agencija TASS pozivajući se na bjelorusku državnu agenciju Belta.

Policija upotrijebila vodeni top na protestima u Minsku

MOSKVA - Policija Bjelorusije upotrijebila je vodeni top kako bi rastjerala demonstrante koji su se okupili na ulicama Minska, prenosi agencija Rojters.

EU uvela sankcije nekolicini zvaničnika, ali ne i Lukašenku

Evropska unija je uvela sankcije ministru unutrašnjih poslova Bjelorusije Juriju Karaevu i direktoru Izborne komisije Lisiji Mihalovnoj Jermošini, ali su izuzeli predsjednika Aleksandra Lukašenka, objavljeno je danas u Službenom glasniku EU.

Tihanovska želi sastanak sa Makronom u Viljnusu

Lider bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska izrazila je želju da se sastane sa predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom u Viljnusu, izjavio je njen savjetnik Franak Vjačorka.

Najčitanije