Bjelorusija

Rusija i Bjelorusija dogovorile: Naftovod Družba ponovo isporučuje naftu

MINSK - Rusija i Belorusija su se dogovorile u vezi sa isporukom ruske nafte nakon zagađenja naftovoda Družba, izjavio je vicepremijer Belorusije Igor Ljašenko.

Bjelorusija: Isporuka "MIG-ova" Srbiji početkom 2021.

MINSK - Predsjednik Državnog vojno-industrijskog komiteta Bjelorusije Roman Golovčenko rekao je da će Bjelorusija početkom 2021. godine predati Srbiji modernizovane avione ''MIG 29'', prenosi bjeloruska novinska agencija BELTA.

Čista ruska nafta stigla do Bjelorusije

MOSKVA - Rusko ministarstvo energetike potvrdilo je da je čista ruska nafta danas stigla do Bjelorusije preko naftovoda "Družba".

Čista ruska nafta stigla do granice sa Bjelorusijom

MINSK - Čista ruska nafta stigla je danas do podneva do granice sa Bjelorusijom, izjavio je danas ruski zvaničnik Ilja Džus, pet dana nakon što su evropske rafinerije suspendovale uvoz zbog zagađenja na gasovodu "Družba".

Vučić se sastao sa Lukašenkom

PEKING - Predsjednik Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Rusija i Bjelorusija uvode zajedničku valutu

MOSKVA - Uvođenje jedinstvene valute Rusije i Belorusije može se razmatrati u kontekstu Saveza dvije zemlje, rekao je novinarima Dmitrij Peskov, portparol Kremlja.

Monstruozni ubica iz Bjelorusije osuđen na smrt

​Osnovni sud u gradu Babrujsku u Bjelorusiji nepravosnažno je na smrtnu kaznu osudio Aljeksandra Asipoviča.

Ovako izgleda "sređeni" Zaporožac

Da nekim starim sovjetskim automobilima i dalje ima života, potvrđuje i ovaj Zaporožac, sada u roadster formi, kojeg je "sredio" jedan bjeloruski entuzijasta.

EU zabrinuta zbog vojne saradnje Srbije sa Rusijom

BRISEL - Evropska unija poziva Srbiju da se bori protiv "zavisnosti od isporuka ruskog gasa" i izražava zabrinutost zbog vojne saradnje sa Rusijom i Bjelorusijom, navodi se u izveštaju Komiteta za spoljne poslove Evropskog parlamenta.

Uskoro sporazum o ukidanju viza između BiH i Bjelorusije

BANJALUKA - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak izjavio je tokom sastanka sa ambasadorom Bjelorusije za BiH Aleksandrom Hainovskim da će jedan od prvih koraka ka unapređenju saradnje dvije zemlje biti potpisivanje sporazuma o ukidanju viza, čija je procedura u toku.

Najčitanije