Blažuj

Obijena pravoslavna crkva u Blažuju

ILIDŽA - Crkva Svetog Save u Blažuju, u federalnoj opštini Ilidža, noćas je oskrnavljena, potvrdio je Srni paroh blažujski jerej Darko Danilović.

Grupa od 170 migranata prebačena iz Ušivka u Blažuj

SARAJEVO - Grupa migranata, koja je do danas boravila u prihvatnom centru "Ušivak" kod Hadžića, premještena je u kasarnu u Blažuju, a tokom dana biće prebačeno ukupno 170 migranata.

U petak premještanje do 150 migranata iz Ušivka u kasarnu u Blažuju

SARAJEVO - Premještanje do 150 migranata iz prihvatnog centra Ušivak u kasarnu u Blažuju planirano je za sutra, rečeno je Feni u Međunarodnoj organizaciji za migracije (IOM).

Više od 130 migranata smještenih u kasarnu Blažuju ima šugu

SARAJEVO - Ministar rada, socijalne politike, raseljenih lica i izbjeglica Kantona Sarajevo Malik Garibija rekao je da više od 130 migranata u kasarni Blažuj ima šugu i da će svi u toku dana, eventualno sutra, biti pregledani.

Potpredsjednik MZ Blažuj: Vlasti su nas prevarile

SARAJEVO - Osman Đuderija, potpredsjednik Mjesne zajednice Blažuj, rekao je danas novinarima da su ih vlasti prevarile jer su rekli da će migranti u ovu kasarnu doći za mjesec dana.

U kasarnu u Blažuju smješteno 330 migranata iz Vučjaka

SARAJEVO - U kasarnu u Blažuju, kod Sarajeva, jutros je smješteno 330 migranata, potvrdio je za Srnu portparol Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

Mještani Blažuja blokiraće put prema kasarni u koju trebaju prebaciti migrante

ILIDŽA - Zbor građana Mjesne zajednice Blažuj o gorućem pitanju otvaranja migracionog centra u prostorijama kasarne Blažuj održan je večeras u prostorijama Sedme osnovne škole. Skupu su prisustvovali i predstavnici Opštine Ilidža, na čelu sa načelnikom Senaidom Memićem.

Mještani Blažuja upozoravaju: Dovedete li migrante, sve ćemo blokirati

SARAJEVO - Najava da će u kasarni u Blažuju, nedaleko od Sarajeva, uskoro biti formiran novi migrantski centar u koji će biti dovezeni stanovnici neuslovnog kampa Vučjak kod Bihaća, uplašila je brojne stanovnike ovog mjesta.

Najčitanije