Blago

Gdje su nestale hiljade milijardi Komunističke partije SSSR-a?

MOSKVA - Skoro trideset godina zlato Komunističke partije Sovjetskog saveza izaziva interesovanje javnosti.

Pronađeno švedsko blago iz 1611. godine?

​Švedsko kraljevsko blago iz 1611. godine, vrijedno 65 miliona kruna (7,2 miliona dolara) koje je ukradeno prošle godine iz katedrale, možda je pronađeno, saopštila je danas policija.

Hrvat tvrdi da zna sve lokacije zakopanog ustaškog blaga

ZAGREB - Hrvat Ilija Mamić tvrdi da zna sve lokacije na kojima je zakopano zlato koje su ustaše za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske opljačkale od svojih žrtava.

Blaga iz Drugog svjetskog rata koja do danas nisu pronađena

Hiljade milijardi dolara vrijedan nakit, zlato, drago kamenje i umjetnine nestale su ili su ukradene tokom Drugog svjetskog rata.

Djevojka se utopila u kanalizaciji tokom potrage za blagom

PRAG - Jedna djevojka se utopila, a muškarac se vodi kao nestao, nakon što su se tokom jake kiše zatekli u kanalizaciji u Pragu, gdje su učestvovali u igri potraga za blagom putem globalnog pozicionog sistema (GPS), saopštila je danas češka policija.

Bivši agenti CIA vjeruju da su na tragu blaga Pabla Eskobara

Bivši agenti CIA tvrde da su na tragu blaga legendarnog "kralja kokaina" Pabla Eskobara.

"120 dana Sodome" povučen sa aukcije i proglašen nacionalnim blagom

Originalni rukopis za dramu "120 dana Sodome" književnika Markiza de Sada povučen je sa aukcije u Parizu pošto ga je Vlada Francuske proglasila za "nacionalno blago" i zabranila njegov izvoz.

Arheolozi pronašli srednjevjekovno blago u Francuskoj

Francuski arheolozi otkrili su srednjevekovno blago na mjestu čuvene opatije u centralnoj Francuskoj, koje je osam vjekova bilo zakopano.

Najčitanije