Bliski istok

Lavrov: Sporazum SAD će destabilizovati Bliski istok

MOSKVA - Plan američkog predsjednika Donalda Trampa o mirnoj izraelsko-palestinskoj nagodbi, takozvani sporazum vijeka, destabilizirajući je faktor za region Bliskog istoka, ocijenio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov u obraćanju na Konferenciji za Bliski istok.

Moskva predlaže sastanak Kvarteta za Bliski istok

MOSKVA - Moskva predlaže da se uskoro održi sastanak Kvarteta za Bliski istok na nivou specijalnih izaslanika, saopštila je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

EU: Trampov plan za Bliski istok šansa za obnavljanje razgovora

BRISEL - Prijedlog predsjednika SAD Donalda Trampa o stvaranju palestinske države radi mira na Bliskom istoku je šansa da se ponovo pokrenu razgovori o "održivom rješenju" za izraelsko-palestinski sukob, saopštila je danas EU.

Turska odbacila Trampov plan za Bliski istok

ANKARA - Turska je večeras odbacila mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trampa za Bliski istok kao pokušaj aneksije palestinske zemlje.

Tramp predstavio plan za Bliski istok

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp predstavio je danas svoj dugo najavljivani plan za Bliski istok koji poziva na stvaranje palestinske države s prestonicom u istočnom Jerusalimu, navodeći da je to "vin-vin" (dobitničko) rješenje i za Izrael i za Palestince.

Tramp: U NATO uključiti i zemlje Bliskog istoka

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je danas da podržava širenje NATO-a i na zemlje Bliskog istoka, u trenutku kada, kako podsjeća Reuters, SAD traže načine da smanje prisustvo svojih trupa raspoređenih širom svijeta.

SAD šalje još 3.000 vojnika na bliski istok

VAŠINGTON - SAD će poslati skoro 3.000 vojnika iz 82. vazduhoplovne divizije na Bliski istok, usljed rastuće prijetnje po bezbjednost američke vojske u regionu, saopštili su neimenovani američki zvaničnici.

Iran - pobjednik u bliskoistočnom pokeru?

Sirija, Jemen, Hormuski moreuz - na Bliskom istoku se pomjera odnos snaga. Te promjene je Iran pametno iskoristio.

Tramp: 1.000 američkih vojnika ostaje na Bliskom istoku

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će oko 1.000 američkih vojnika, kojima je ranije naredio da se povuku iz Sirije, ipak ostati na Bliskom istoku, kako bi se spriječilo oživljavanje takozvane Islamske države.

Amerikanci na Bliski istok šalju moćne rakete

VAŠINGTON - Najnovije raspoređivanje dodatnih 1000 američkih vojnika na Bliski istok, objavljeno u ponedjeljak, a uključivaće bataljon projektila Patriot, nadzornu letjelicu s posadom i bez pilota i druga sredstva za odvraćanje, saopštio je u srijedu Pentagon.

Najčitanije