Bliski istok

Iran - pobjednik u bliskoistočnom pokeru?

Sirija, Jemen, Hormuski moreuz - na Bliskom istoku se pomjera odnos snaga. Te promjene je Iran pametno iskoristio.

Tramp: 1.000 američkih vojnika ostaje na Bliskom istoku

VAŠINGTON - Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da će oko 1.000 američkih vojnika, kojima je ranije naredio da se povuku iz Sirije, ipak ostati na Bliskom istoku, kako bi se spriječilo oživljavanje takozvane Islamske države.

Amerikanci na Bliski istok šalju moćne rakete

VAŠINGTON - Najnovije raspoređivanje dodatnih 1000 američkih vojnika na Bliski istok, objavljeno u ponedjeljak, a uključivaće bataljon projektila Patriot, nadzornu letjelicu s posadom i bez pilota i druga sredstva za odvraćanje, saopštio je u srijedu Pentagon.

Amerika zbog Irana šalje dodatne trupe na Bliski istok

VAŠINGTON - Pentagon će na Bliski istok uputiti dodatnih 1.000 vojnika kao odgovor na "neprijateljsko ponašanje" iranskih snaga.

Pakistan upozorava: Moguć rat na Bliskom istoku

ISLAMABAD - Pakistanski premijer Imran Kan upozorio je na mogućnost sukoba u regionu nakon posjete iranskog ministra spoljnih poslova Džavada Zarifa Islamabadu, dok rastu tenzije između Teherana i Vašingtona.

Tramp šalje dodatne trupe na Bliski istok

VAŠINGTON - Predsjednik SAD Donald Tramp je odlučio da na Bliski istok pošalje nekoliko hiljada vojnika zbog napetosti sa Iranom, piše "Wall Street Journal".

Pentagon zbog Irana šalje 10.000 vojnika na Bliski istok?

VAŠINGTON - Pentagon će Bijeloj kući danas predstaviti planove za slanje 10.000 vojnika na Bliski istok, saopštili su američki zvaničnici.

SAD šalju nosač aviona i bombardere zbog iranske prijetnje

VAŠINGTON - Vršilac dužnosti ministra odbrane SAD Patrik Šenahan saopštio je da je odobrio slanje udarne grupe brodova na čelu s nosačem aviona na područje Bliskog istoka.

SAD šalju nosač aviona i bombardere na Bliski istok

VAŠINGTON - SAD šalju nosač aviona i bombardere na Bliski istok u jasnoj poruci Iranu, rekao je savjetnik Bele kuće za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

Oko 1.500 terorista sa Bliskog istoka došlo u EU

MOSKVA - U Evropi se trenutno nalazi oko 1.500 terorista koji su učestvovali u sukobima na Bliskom istoku, izjavio je direktor ruske Federalne službe bezbjednosti Aleksandar Bortnikov.

Najčitanije