Blizanci

Deset činjenica o blizancima: Šta mislite, da li su im otisci isti?

Blizanci su vijekovima fascinirali naučnike i još su im velika nepoznanica. Dosta tajni o blizancima je otkrivena, ali neke stvari su još uvijek misterija, kao npr. kako stvaraju svoj vlastiti jezik?

Rodila blizance u različitim decenijama

Gilliam iz Indijane je 1. januara 2020. rodila kćerku Joslyn i sina Jaxona, a blizanci su rođeni u dvije različite decenije.

Sijamski blizanci iz Perua uspješno razdvojeni

Sijamski blizanci oduvijek su privlačili pažnju javnosti, ali su i izazov za doktore i naučnike. Braću Morales u Peruu ljekari su uspješno razdvojili.

Rodila blizance, jedno tamnoputo, drugo ima bijelu kožu

Stejsi Omirin (30) rodila je dva dečaka u razmaku od nekoliko minuta, a njihov izgled zaprepastio je i ljekare i roditelje.

Doktori šokirani: Rođena beba sa dvije glave i tri ruke

Dvadesetjednogodišnja Babita Ahirvar rodila je bebu sa dvije glave i tri ruke.

Blizanci rođeni 20 minuta poslije najjačeg potresa u Albaniji

TIRANA - Dok su građani Albanije u šoku zbog posljedica serije zemljotresa koji su tu zemlju pogodili jutros, od kojih su neki bili razorni, ginekolog Anike Dokle objavila je da su 20 minuta nakon potresa rođeni blizanci.

Grad u Srbiji s najviše blizanaca u Evropi

Statistika pokazuje da je najveća koncentracija jednojajčanih blizanaca u Africi, tačnije u gradu Igbo Ora, koji često zovu i Gradom blizanaca. Vjerovali ili ne, što se Evrope tiče, Novi Sad definitivno prednjači po broju rođenih blizanaca, a čak i trojki.

Tradicionalno druženje blizanaca u Banjaluci

BANJALUKA - Banjalučko Udruženje porodica sa četvoro i više djece "Četiri plus" organizovaće u subotu, 5. oktobra, u Banjaluci tradicionalno druženje blizanaca sa ciljem promocije porodice, nataliteta i podsticanja rađanja.

Otac obilježio blizance markerom kako bi ih razlikovao

Novopečena mama pobjesnila je na svog supruga kada je saznala da je njihove novorođene blizance označio markerom da bi mogao da ih razlikuje.

Rodila blizance u razmaku od 11 nedjelja

Lilija Konovalova, koja ima 29 godina i koja živi u Kazahstanu, iznenadila je doktore nakon što je na svijet donijela blizance u razmaku od 11 nedjelja. Ovo je izuzetno rijedak slučaj u medicini i doktori su naglasili da se dešava jednom u 50 miliona slučajeva.

Najčitanije