Bljesak

Neobičan plavi bljesak iznad Evrope snimljen sa Međunarodne stanice

Francuski astronaut Toma Peske je sa Međunarodne svemirske stanice uspio da zabilježi izuzetno rijetku svjetlosnu pojavu na nebu iznad Evrope - jaku plavu svjetlost, koju sa Zemlje niko nije mogao da primijeti.

Vučićeva poruka narodu Srbije: Novih Oluja i novog Bljeska neće biti

BAJINA BAŠTA - Obraćajući se građanima Bajine Bašte, predsjednik Srbije, izjavio je da je poruka Srbima na KiM da novih "Oluja" i "Bljeska" neće biti.

Dodik: Zahtjev Tužilaštva BiH o hrvatskim generalima podvala

BEOGRAD - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska nije obaviještena o zahtjevu Tužilaštva BiH prema Hrvatskoj u vezi s ispitivanjem odgovornosti hrvatskih generala zbog akcije "Bljesak", ali da smatra da je to podvala.

Lazić: Komšić se nebulozama o "Bljesku" dodvorava bošnjačkim glasačima

SARAJEVO, BANJALUKA - Nebuloznom izjavom o akciji "Bljesak" Željko Komšić pokušava očuvati bošnjačko glasačko tijelo koje ga je i izabralo za člana Predsjedništva BiH.

Plenković: Hrvatsko tužilaštvo može odbaciti zahtjev BiH

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković istakao je danas da je jasan stav Hrvatske o akcijama "Bljesak" i "Oluja", te ocijenio da hrvatsko državno tužilaštvo može odbaciti zahtjev Tužilaštva BiH za procesuiranje hrvatskih komandanata i tako riješiti problem.

Milanović i Plenković odvojeno u Okučanima

OKUČANI - Povodom obilježavanja 26. godišnjice vojno-policijske operacije "Bljesak", tokom koje su stradali srpski civili u Zapadnoj Slavoniji, među kojima žene i djeca, hrvatski predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković, odvojeno su u Okučanima odali počast pripadnicima hrvatskih snaga koji su stradali u operaciji.

Navršilo se 26 godina od agresije na Srbe u akciji "Bljesak"

BEOGRAD - Danas se navršilo 26 godina od kada su oružane snage Hrvatske u akciji "Bljesak" sa područja zapadne Slavonije, koja se tada nalazila u sastavu Republike Srpske Krajine i pod zaštitom UN, protjerali 15.000 Srba, dok je 283 ubijeno ili se vodi kao nestalo, među kojima 56 žena i osmoro djece.

Žarković za "Nezavisne": Zapadna Slavonija je 1. maja 1995. ostala sama

Predsjednik Udruženja protjeranih Srba iz zapadne Slavonije Krsta Žarković u intervjuu za "Nezavisne novine" istakao je da prostor zapadne Slavonije nije imao nikakvu šansu sam da se odbrani i da se to moglo i vidjeti 1. maja 1995. godine.

Linta: Akcija "Bljesak" završni čin etničkog čišćenja Srba

BEOGRAD - Predsjednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta, uoči obilježavanja 26 godina od akcije "Bljesak", ocijenio je da je ta akcija predstavljala završni čin etničkog čišćenja Srba iz Zapadne Slavonije.

Đakon nepriznate CPC pozivao na "Bljesak" i "Oluju"

PODGORICA - Protiv đakona kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve Steva Mašanovića iz Tivta podnesena je krivična prijava zbog sumnje da je na društvenoj mreži postavio objavu uvredljive sadržine sa govorom mržnje i netrpeljivosti na osnovu nacionalne pripadnosti, te da je pozivao na nasilje, prenio je Sputnjik.

Najčitanije